En utbildning som ger dig viktig branschkontakt!

Patrick Olsson brinner för att arbeta med människor & hälsa och valde därför att studera Laboratorie- och medicinteknisk säljare på Affärshögskolan i Stockholm. Han fattade tycke för utbildningen eftersom skolan har lärare med praktisk branscherfarenhet.
– Det gör att man som student kan relatera till arbetslivet och får en bild av vad man kan få göra i framtiden, säger Patrick.

Affärshögskolan - Stockholm

Patrick läser laboratorie- och medicinteknisk säljare på AffärshögskolanTidigare har Patrick jobbat som personlig assistent, massagesterapeut och han jobbar fortfarande som gyminstruktör. Han har även sålt varor från dörr till dörr.
– För mig betyder utbildningen till medicinteknisk säljare en fortsättning på den röda tråden i mitt liv, eftersom jag tycker om människor och hälsa så känns den helt rätt.

Det bästa med utbildningen till laboratorie- och medicinteknisk säljare
Strävan efter personlig utveckling och möjlighet att klättra i karriärstegen är naturligtvis drivkraften bakom studierna, samtidigt är det väldigt uppfriskande och kul, berättar Patrick.
– Vi har gått på mässor och utställningar med klassen i utbildningssyfte. Efter tentorna händer det också att vi går ut och firar tillsammans.

Patrick tycker att det bästa med Affärshögskolan är utbudet av handplockade lärare med praktisk branscherfarenhet. Det gör att man som student kan relatera till arbetslivet och får en bild av vad man kan få göra i framtiden, säger Patrick.

En vecka på utbildningen Laboratorie- och medicinteknisk säljare består oftast av tre lärarledda dagar samt två dagar för självstudier. Nivån på utbildningen är hög och mycket ska hinnas med på kort tid. Planerar man studierna, är självgående och är beredd att offra lite fritid så klarar man sig bra.
– Mitt tips till framtida studenter på utbildningen är att man tar vara på alla studiedagar!

Viktigt med branschkontakt
Skolan varvar teori och lärande i arbete (LIA), vilket innebär att man praktiserar på ett företag i tio veckor varje år. Detta är en viktig del av utbildningen, där man själv får bestämma vart man ska arbeta och får sin första kontakt i branschen som säljare.

– Mitt tips är att så snabbt som möjligt ta reda på vilket område man är intresserad av. Sen är det upp till var och en att söka en LIA-plats, så det gäller att vara ute i god tid. Naturligtvis erbjuder skolan vägledning och tips på hur man tar kontakt med företagen på bästa möjliga sätt, säger Patrick.

En dröm som gått i uppfyllelse
– Den roligaste erfarenheten av skolan hittills är en dröm som gått i uppfyllelse, berättar Patrick. Jag var med om att vinna ett startkapital till ett aktiebolag värt 50 000 kronor i en entreprenörstävling. Vid sidan av studierna driver jag nu företag och bloggar om det på skolans hemsida. För att få vara med i tävlingen måste man vara nuvarande eller tidigare student på Plushögskolan.

– När jag är klar med min utbildning vill jag börja arbeta med försäljning av DNA-relaterad teknik. Jag ser det som ett stort privilegium att kunna gå i skolan, och kan därför absolut tänka mig att studera vidare, berättar Patrick.Läs mer om Affärshögskolan

Gör en intresseamälan


Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om: Affärshögskolan

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.