En utbildning med många karriärsmöjligheter!

Viktor Olof Nederberg, 25 år från Härnösand, flyttade först till Stockholm för jobb men började sedan på utbildningen Konceptsäljare på Affärshögskolan. Efter utbildningen drömmer han om att kunna kombinera rollen som konceptsäljare med sitt stora musikintresse. 

Affärshögskolan - Stockholm

Viktor Olof läser till konceptsäljare vid Affärshögskolan i StockholmVarför valde du att läsa till konceptsäljare på Affärshögskolan?
– Jag hittade faktiskt utbildningen på Studentum och tyckte att den lät bra. Sedan fastnade jag för att utbildningen fokuserar på arbeten i grupp.

Berätta lite kort om utbildningen. Vad läser ni och hur arbetar ni?
– Konceptsäljare är en Yh-utbildning som fokuserar på projektledning, sälj och marknadsföring med inriktning på mediabranschen. Tanken är att man ska få spetskompetens inom planering, processhantering och utveckling.

– Alla kurser som ingår i utbildningen innehåller någon form av grupparbete, men också individuella examinationer. Vi har två praktikperioder, tolv veckor på vårterminen första året och tolv veckor under vårterminen andra året.

Vad är det bästa med utbildningen konceptsäljare?

– Klassen är helt fantastisk och grupparbetena väldigt givande. En rolig uppgift vi har haft är att vi skulle komma på en vara att sälja. Vi jobbade med projektet i team och gjorde även en marknadsstrategi.

Vilka karriärmöjligheter finns efter examen?
– Efter utbildningen finns det väldigt många karriärsmöjligheter. Du kan jobba med event, kommunikationsförsäljning, reklam eller försäljning inom media. Allt sådant styr vi upp och säljer.

Vilket är ditt drömjobb?
– Jag blir glad om jag får göra andra glada och jag har ett stort musikintresse. Därför skulle det vara roligt att jobba med försäljning, som projektledare eller marknadsförare i underhållningsbranschen.

Skulle du rekommendera utbildningen till andra?
– Det skulle jag absolut göra! Utbildningen på Affärshögskolan har en bra studieplan och upplägget är väldigt roligt. Vi har bara lektioner två och en halv dag i veckan, resten av tiden är till för självstudier. Jag gillar att arbeta på det sättet.

Vilket är ditt bästa råd till en person som funderar på att läsa till konceptsäljare?
– Att det är bra att ha ett stort intresse för mediabranschen och att man ska gilla att arbeta i grupp.

Arbetsmarknaden ser bra ut för konceptsäljare. Hälften av klassen fick jobb på sina LIA-företag redan efter första året!Läs mer om Affärshögskolan

Gör en intresseamälan


Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om: Affärshögskolan

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.