Delta i vår undersökning om utbildning och tävla om ett presentkort värt 300 kr på Filmstaden 📽️🍿

Anders jobbar som teknikkonsult

Anders Carlsson arbetar på Atea, ett företag som levererar produkter och tjänster för att öka nyttan med IT genom förenklad hantering, drift och utveckling av IT-infrastruktur.

Linnéuniversitetet

I sitt arbete som teknikkonsult besöker Anders sina kunder och hjälper dem med felsökning, nyinstallation eller daglig drift.

– Vanligtvis jobbar jag med längre uppdrag hos kunder, men ibland uppkommer även akuta, enstaka ärenden. Vissa vill ha hjälp med den dagliga driften då de saknar personal, vissa får problem med något fel i nätverket och andra behöver hjälp med att införa en ny plattform. När det handlar om införandet av nya plattformar gäller det oftast större projekt och då är vi flera kollegor som arbetar tillsammans.

Anders berättar att ett stort projekt han deltog i pågick i två år, där man bytte ut och installerade ungefär 2 500 datorer med sammanlagt 300 applikationer. Arbetet innebär oftast många resor, men det tycker han fungerar bra.

– Jag har friheten att styra över mina arbetstider, har personligt ansvar för det jag gör, har mycket bra kollegor och jag lär mig ständigt något nytt.

Anders läste till IT-tekniker på LinnéuniversitetetViktigt vara social och framåt

Förståelsen för hur man får tag på den information som krävs när den behövs hade han skaffat sig då han läste programmet IT-tekniker. Anders berättar att de under utbildningen jobbade med den senaste tekniken och de nyaste operativsystemen, vilka nu finns på marknaden. De breda kunskaperna från utbildningen var en anledning till att han fick jobbet på Atea, men också att han är driven och social till sättet.

– Som konsult är jag företagets ansikte utåt och det är viktigt att skapa en bra relation med kunderna. De ville anställa en relativt ung person som kan utvecklas med företaget.

Ingen söndagsångest

På frågan hur han tänkte inför valet av utbildning svarar Anders att han hoppades att den skulle leda till att han fick ett roligt och utvecklande jobb, där ordet söndagsångest inte fanns med i ordboken. Och det har han hittills aldrig upplevt.

– Jag har nog alltid haft ett intresse för datorer och teknik och detta intresse ökade med åren. Utbildningen verkade vara rolig med både teoretisk och praktisk kunskap. Lärarna var duktiga och även bra på att rekommendera företag de kände till. Jag har fått många nya vänner under studietiden och så fann jag kärleken.