Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)

Specialistsjuksköterskeprogrammet med inriktning mot hjärtsjukvård

Längd
60 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Sista ansökan
Sista ansökan: Öppen för sen anmälan.
Utbildningsform
Klassrum
Längd
60 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Sista ansökan
Sista ansökan: Öppen för sen anmälan.
Utbildningsform
Klassrum
Få mer information om utbildningen 👍

Videoreportage

Specialistsjuksköterskeprogrammet med inriktning mot hjärtsjukvård

Specialistsjuksköterskeprogrammet med inriktning mot hjärtsjukvård

Avancerad nivå, halvfart | 60 hp

Om programmet

Specialistsjuksköterskeprogrammet med inriktning mot hjärtsjukvård

Denna utbildning riktar sig till dig som vill utveckla dig inom den högspecialiserade och mångfacetterade hjärtsjukvården. Det finns en stor efterfrågan på specialistsjuksköterskor med förmåga att bedöma, analysera, hantera och värdera de komplexa och varierande situationer som kan uppstå inom detta fält. Programmet är en karriärmöjlighet som också ger dig tillfälle att bidra till att möta de stora behov som finns inom hjärtsjukvården. Inriktningen har ett fokus på medicinsk vetenskap och ett tätt samarbete finns mellan universitetet och verksamhetsområdena Kardiologi och Thorax på Sahlgrenska sjukhuset.

Vem kan söka?

Utbildningen riktar sig till dig som har en examen som sjuksköterska om minst 180 hp och som vill ta nästa steg och bli specialistsjuksköterska. 

Denna inriktning ger dig:

  • Inriktningen ger verktyg och särskilda kunskaper om hjärtsjukvård som kan användas vid avancerad vård och omvårdnad i det kliniska arbetet inom olika typer av hjärtsjukvård.
  • Du får fördjupade kunskaper i avancerad bedömning, planering, prevention, stöd till egenvård och uppföljning av patienter med olika former av hjärtsjukdom.
  • I utbildningen ingår också ett självständigt arbete som syftar till att ge dig kompetens för att utveckla vården, arbeta evidensbaserat samt att implementera forskningsresultat.

Du antas som student vid institutionen för vårdvetenskap och hälsa men programmet ges i samverkan med institutionen för medicin. Utbildningen till specialistsjuksköterska med inriktning mot hjärtsjukvård är en akademisk yrkesutbildning som leder till magisterexamen och specialistsjuksköterskeexamen.

Efter avslutad utbildning

Programmet ligger till grund för generell examen i omvårdnad på magisternivå och ger behörighet till fortsatta studier på forskarnivå.

Arbetsområde

Specialistsjuksköterskor inom hjärtsjukvård kan arbeta inom såväl slutenvård som öppenvård.

Inriktningens innehåll

Specialistsjuksköterskeprogrammets huvudområde är omvårdnad. I programmet integreras kunskaper från vårdvetenskap, medicinsk vetenskap och samhälls- och beteendevetenskap.

De kurser som ingår är:

  • Specialistsjuksköterskans funktion med inriktning mot hjärtsjukvård, 1,5 hp
  • Ischemisk hjärtsjukdom, 7,5 hp
  • Hjärtsvikt 1, 7,5 hp
  • Kardiovaskulär samsjuklighet och prevention 7,5 hp
  • Klinisk fördjupning inom hjärtsjukvård, 6 hp 
  • Vetenskaplig metod, 7,5 hp
  • Examensarbete i omvårdnad, 15 hp
  • Valfri kurs med relevans för hjärtsjukvård, 7,5 hp

Den verksamhetsförlagda utbildningen (VFU) omfattar 6 hp. Vid verksamhetsförlagd utbildning kan placering ske utanför Göteborg vilket kan medföra ökade kostnader för studenten. Studierna bedrivs på halvfart där både campusförlagd och webbaserad undervisning ingår.

Belastningsregistret:

När du ska göra din verksamhetsförlagda utbildning (VFU) kan vissa verksamheter kräva att du uppvisar utdrag ur belastningsregistret.

För mer information om Specialistsjuksköterskeprogrammet med inriktning mot hjärtsjukvård, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande kursstarter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Göteborg
  • Sista ansökan: Öppen för sen anmälan.

Så ansöker du

Nordisk legitimation som sjuksköterska, avlagd kandidatexamen i omvårdnad eller motsvarande, ett års yrkeslivserfarenhet som sjuksköterska, svenska B och engelska A på gymnasienivå eller motsvarande.

Examen & Intyg

Specialistsjuksköterskeexamen

Sahlgrenska Akademin

Sahlgrenska Akademin


Reportage

Yrkesinspiration: tandhygienist

Göteborgs universitet - Sahlgrenska akademin

Sophia utbildade sig till tandhygienist på Odontologen i Göteborg och precis som alla sina kursare hade hon fått jobb redan innan hon ens tog examen. Läs mer om yrket, kompetensutveckling och Sophias upplevelse här.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Specialistsjuksköterskeprogrammet med inriktning mot hjärtsjukvård

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Göteborgs universitet - Sahlgrenska akademin
Box 400
405 30 Göteborg

Göteborgs universitet - Sahlgrenska akademin

Sahlgrenska akademin är en av åtta fakulteter vid Göteborgs universitet. Sahlgrenska akademin gör skillnad för människors hälsa genom utbildning och forskning inom medicin, odontologi och vårdvetenskap. Våra utbildningsprogram är bland de mest populära i Sverige och vår forskning håller hög...

Läs mer om Göteborgs universitet - Sahlgrenska akademin och visa alla utbildningar.

Highlights