Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)

Internationellt masterprogram i teatervetenskap och performance studies

Stockholms universitet, i Stockholm
Längd
120 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
120 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Stockholm

Om utbildningen

Programmet behandlar teatervetenskap och performancestudier ur ett transnationellt perspektiv, samt ger curatoriska färdigheter. Programmet har en internationell profil och förbereder för arbete inom scenkonsten, nationellt och internationellt, och ger behörighet till utbildning på forskarnivå. Scenkonsten utgör idag en alltmer global verksamhet. Som en följd av denna utveckling håller yrkesområden med anknytning till teater och scenkonst på att förändras, och det krävs interkulturell förståelse och särskilda kunskaper för att klara av projektrelaterade och curatoriska utmaningar. Det internationella masterprogrammet i teatervetenskap är ett svar på denna situation och syftar till att ge studenterna de kompetenser och färdigheter som behövs i en framtida yrkesroll. Programmet vidgar samtidigt studenternas förståelse förscenkonst, samt ger kunskap om avancerade teorier och metoder för fördjupade analyser av samtida och historiska internationella teaterpraktiker. Undervisningen sker på engelska.Utbildningen genomförs i nära samarbete med institutionen för teatervetenskap vid universitetet i Amsterdam(UvA). Studenter har möjlighet att genomföra utbytesstudier motsvarande en termin inom masterprogrammet International Dramaturgy vid UvA (utgående, höstterminen år 2). Dessutom kan studenter delta i UvA:s International Winter School, där lärare/professorer från Stockholms Universitet kommer att bidra till undervisningen. För de studenter som önskar delta i denna kurs krävs det att studenten är i Amsterdam från och med december.

Så ansöker du

Kandidatexamen inom humaniora eller samhällsvetenskap inklusive ett examensarbete om lägst 10 hp eller motsvarande samt engelska 6 eller motsvarande.

Examen & Intyg

Masterexamen
Stockholms universitet
Universitetsvägen 10A
106 91 Stockholm

Stockholms universitet

En utbildning från Stockholms universitet är en merit som skapar goda förutsättningar för arbete och karriär, både nationellt och internationellt. Du kan välja bland över 200 program och 1900 fristående kurser inom humaniora, juridik, lärarutbildning, naturvetenskap, samhällsvetenskap och språk. Vid...

Läs mer om Stockholms universitet och visa alla utbildningar.

Highlights