Konst- och kulturutbildning

Musikallinjen

Längd
40 veckor
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
Utbildningsform
Klassrum
Längd
40 veckor
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
Utbildningsform
Klassrum
Få mer information om utbildningen 👍

Musikallinjen

Vill du se dina drömmar och idéer komma till liv på en musikalscen? Gillar du att gestalta och utveckla olika rollkaraktärer, genom både teater, dans och sång? Musikallinjen ger dig som vill arbeta kreativt och konstnärligt en god grund att stå på.

Musikallinjen är en specialiserad linje för dig som vill ägna två spännande terminer åt att fördjupa dig i sång, dans, teater och konstnärligt skapande. Under din tid hos oss får du chansen att växa inom de olika estetiska ämnena och utöver detta får du även arbeta mycket med din kreativa sida.

Våra lärare och instruktörer
Våra lärare har erfarenheter från en rad olika sammanhang inom dans, sång och teater. Vissa utbildar i individuell sång, ensemble-sång och körsång, medan andra är kunniga i teater och konstnärligt skapande. Bland våra instruktörer finns representanter för Lovewell Institute for the Creative Arts och Attitude 69, en av Sveriges bästa dansskolor.

Projekt under utbildningen
Med hjälp av Lovewell-metoden, skapar vi under utbildningen nya musikalföreställningar från grunden där du genom skapandeprocessen utvecklar din kreativitet, självkänsla och samarbetsförmåga.

Under läsåret går vi på dans-, musik- och teaterföreställningar, gör studiebesök och turnerar med våra egna föreställningar. Vissa inslag i undervisningen sker dessutom på engelska vilket ger dig språkträning som du kan ha nytta av i musikal- och artistvärlden i framtiden.

För mer information om Musikallinjen , vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande kursstarter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Eslöv

Så ansöker du

Du behöver ha fullgjorda gymnasiestudier. Vi letar efter dig som är engagerad och som har lust att utvecklas inom sång, teater, dans och konstnärligt skapande tillsammans med andra.

Ansökan görs digitalt via vår hemsida. 
Alla behöriga sökande bjuds in till audition och personlig intervju under maj månad.

Vi erbjuder auditions och personliga intervjuer på plats, då du också får möjlighet att lära känna skolan, men även på distans för dig som inte har möjlighet att resa hit.

Kostnader

Terminsavgift: 1 700 kr/termin
Materialtillägg: 1 000 kr/termin

Utbildningen är CSN-berättigad

Fortsatta studier

Våra tidigare deltagare har gått vidare till skolor som Balettakademin och PAS men även till universitetsutbildningar inom projektledning och konstnärligt skapande och arbetar idag bland annat som artister, projektledare, programledare, komiker och scentekniker.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Musikallinjen

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 4,9

Baseras på 9 recensioner
Skriv en recension
5/5
Nora
04 jun 2022
Musikallinjen - Eslövs Folkhögskola

Min utbildning på eslöv har varit helt fantastisk, det bästa året av mitt liv. Om man vill testa på musikallivet och behöver få en grund att stå på om man inte gjort det så myck...

Visa mer
5/5
Nöjd deltagare
03 jun 2022
Episk utbildning!!

Lärarna är fantastiska och ser alla i klassen. Du får utvecklas inom alla tre områden och du har tillgång till skolan efter skoltid och på helgerna. Du kan öva när och hur mycke...

Visa mer
5/5
Casandra
02 jun 2022
Helt magiskt

Har verkligen inga klagomål mer än att man skulle vilja ha någon danslektion till ;). Har verkligen fått utvecklats och bygga upp min karaktär på musikallinjen. Underbara lärare...

Visa mer
Eslövs Folkhögskola
Sturegatan 14
241 31 Eslöv

Genom att läsa på en folkhögskola utvecklar du en personlig relation till dina kunskaper. Du får pröva dina tankar, kunskaper och färdigheter tillsammans med andra. Var beredd på att du kommer att lära känna dig själv på ett nytt vis....

Läs mer om Eslövs Folkhögskola och visa alla utbildningar.

Highlights