Konst- och kulturutbildning

Fotografisk konstutbildning heltid

Kulturama, i Stockholm
Längd
2 terminer
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Pris
27 000 SEK Momsfri
Nästa startdatum
26 augusti, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
2 terminer
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Pris
27 000 SEK Momsfri
Nästa startdatum
26 augusti, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Få mer information om utbildningen 👍

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

26 augusti, 2024

  • Klassrum
  • Stockholm

Om utbildningen

Fotografisk Konstutbildning

Kulturamas Fotografiska Konstutbildning utbildar framtidens bildskapare och konstnärer. Här lär vi ut ett professionellt konstnärligt förhållningssätt; kreativt tänkande, goda tekniska kunskaper, förmåga att kritiskt analysera och formulera sig kring fotografi. Vi vänder oss till dig som siktar på en konstnärlig fördjupning inom fotografi och vill få nya redskap för att skapa unika bilder. Kulturama Fotoskola har både de rätta kunskaperna och tekniska resurserna för att ge dig detta.

Denna unika utbildning ger dig möjlighet att fritt experimentera med olika tekniker och uttryck. Den ger dig möjlighet att utveckla dina personliga visioner och ett eget bildspråk. Du får även exklusiv undervisning i små grupper, valbara kurser och en obligatorisk del.

Vår undervisning

Utbildningen lägger stor vikt både i det tekniska utförandet och konstnärliga uttrycket. Studier i samtidsfotografi, kritik och bildanalys lär dig känna såväl historiska som nyskapande fotografiska praktiker. Du övar dig i att analysera bilder i tal och skrift. Vi besöker utställningar, har seminarier och diskussionsövningar. Personlig handledning är en viktig del av utbildningen och sker kontinuerligt, både med fasta lärare och inbjudna gästlärare/föreläsare.

Du förväntas arbeta mycket utanför lektionstid och har nästintill obegränsad tillgång till skolans datasalar, fotolabb, ateljéer och övriga lokaler.

Vi har en generös utlåning av utrustning för arbete utanför skolan, t ex studioblixtar, analoga och digitala mellanformatskameror, storformatskameror och objektiv. Du förväntas dock ha tillgång till egen digital och analog systemkamera.

Produktioner

Ett viktigt projekt är att skapa en fotobok där vi samarbetar med bokhandeln Konst-ig på Södermalm i Stockholm. Läsåret avslutas med ett projektarbete som leder fram till en större gemensam utställning på ett galleri, nu senast på Galleri Kontrast Stockholm.

Vi arrangerar under läsåret även två större utställningar och en av dessa försöker vi genomföra som ett internationellt projekt. Vi har bland annat ställt ut i Berlin, Warszawa, Kiev och Minsk.

Ändamålsenliga lokaler

Kulturamahuset inrymmer 12 000 kvm specialanpassade lektionssalar för de olika konstnärliga inriktningar som här finns samlade under samma tak. För våra studerande finns ett fotolabb, en fotodatasal, skrivarrum samt tre fotostudios till förfogande.

Våra välutrustade studios och digitala salar, ett stort analogt fotolabb och generösa öppettider för eget arbete möjliggör en god studerandemiljö. Dessutom har vi en mängd olika kameror och ljussättnings-kit för utlåning.

Framtiden för våra studerande

Våra studerande går vidare och arbetar som fotografer, bildkonstnärer, gallerister, bildredaktörer eller mediedesigners. Utbildningen är ofta även en väg för fortsatta studier på en konstnärlig högskola.

Våra samarbeten

I Kulturamahuset finns också film-, musik-, dans- och teaterutbildningar vilket ger dig en unik möjlighet till att samarbeta över kursgränserna.

Kulturama har kontinuerliga samtal och möten med de konstnärliga högskolorna inom varje specifik inriktning. Detta för att säkerställa att våra studerande får en relevant utbildning som gör dem attraktiva och ger bästa möjlighet för framtida studier på de konstnärliga högskolorna. I dessa samtal utformas även utbildningarna efter de aktuella trenderna inom branschen.

Kulturama Studio talks

Till Kulturama Studio talks bjuds etablerade artister, skådespelare, regissörer, musiker och producenter in till en intervju. Det är exklusivt för våra studerande som får chans att ställa frågor och samtala med erfarna representanter från branschen. Rojda Sekersöz, Danny Saucedo, Helen Sjöholm, Alexandra Rapaport, Christoffer Wollter och Julia Dufvenius är exempel på gäster vi haft. Varje månad bjuds olika gäster in till Studio talks och det betyder mycket och är väldigt uppskattat av de studerande att få möta dem. Studio talks avslutas alltid med festligt mingel på studiogolvet, vilket ger ytterligare tillfälle till samtal med gästen.

Följ oss på Instagram
Kulturama Fotoutbildning

Ansökan och antagningsprov

Man skriver in sig som sökande via Kulturamas hemsida. Antagningsrovet består av inskickade bilder samt intervju. Mer information om provet får du när du lämnat in din ansökan.


Förkunskaper och behörighet

Gymnasieskola eller motsvarande utbildning, alternativt viss yrkeserfarenhet.

Studiemedel

Du kan söka studiebidrag, studielån och merkostnadslån som är till för att finansiera terminsavgiften. Läs mer på csn.se

Möjlighet till boende

I samarbete med Tollare folkhögskola kan vi erbjuda ett antal rum för uthyrning.

För mer information om Fotografisk konstutbildning heltid, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kostnader

Terminsavgift:

27000 kr / termin

CSN berättigad utbildning med rätt att söka merkostnadslån för att finansiera terminsavgiften.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Fotografisk konstutbildning heltid

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Kulturama
Virkesvägen 21, Box 191 93
104 32 Stockholm

Kulturama är Nordens största skola för estetiska utbildningar

Din dröm, vår verklighet På Kulturama Konst- och Kulturutbildningar har du möjlighet att under professionell ledning utforska och finna dina styrkor som framtida artist. Kulturama hjälper dig att förverkliga din dröm! Kulturama är Nordens största skola för estetiska utbildningar och...

Läs mer om Kulturama och visa alla utbildningar.

Highlights