Konst- och kulturutbildning

Konst-design-arkitektur

Längd
1-2 år
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
Se skolans hemsida se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
1-2 år
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
Se skolans hemsida se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Få mer information om utbildningen 👍

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Se skolans hemsida

  • Klassrum
  • Lund

Om utbildningen

Plugga konst, design och arkitektur på Folkuniversitetet i LundUtveckla din kreativitet inom konst, design och arkitektur

På Lunds konst/designskola får du utveckla konst, design och arkitektur i alla former. Målet är att utbilda och vägleda dig till en framtid som designer, arkitekt eller konstnär. Undervisningen är mångsidig med en unik blandning av konst, design och arkitektur.Här är individuell utveckling, gemenskap, professionella lärare och studieresor det som formar och förbereder dig till studier på högskola och universitet.    

Lunds konst/designskola startade 1993 och är en konst & kulturutbildning med 28 studieplatser. Utbildningen är tvåårig, men med möjlighet att gå endast ett studieår. Undervisningen är på heltid med 40 veckor per läsår.

Förberedande och mångsidig konstutbildning

Utbildningen är gränsöverskridande mellan två- och tredimensionell gestaltning samt mellan konst, design och arkitektur.

På folkuniversitetet i Lund utvecklar du förmågan att bearbeta, uttrycka tankar och idéer genom konstnärlig gestaltning.

På skolan får du lära dig arbeta med den konstnärliga processen både enskilt och i grupp. Du får också hjälp att hitta ditt individuella formspråk som ger dig möjlighet att reflektera dina tankar. Alla lärare är yrkesverksamma inom konst, design eller arkitektur, vilket ger dig en naturlig kontakt med yrkeslivet under din tid på skolan.

Du får en egen ateljéplats i den stora ateljén och tillgång till verkstäder, projektrum, kök och bibliotek. Under studieresor till Tyskland, Danmark och inom Sverige får du även mångsidiga upplevelser och kunskaper om konst, design och arkitektur.

För mer information om Konst-design-arkitektur, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Ansökan sker med arbetsprover, skriftlig motivering, arbetsdag på skolan och intervju. Gymnasiekompetens eller motsvarande krävs för att vara behörig.

Kontakta skolan för mer information om ansökningsprocessen. 

Kostnader

I utbildningen ingår grundmaterial och en del kostnader för studieresor.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Konst-design-arkitektur

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Folkuniversitetet Malmö/Lund
Skomakaregatan 8
220 02 Lund

Folkuniversitetet

Folkuniversitetet bedriver yrkeshögskoleutbildningar i hela Sverige. Vår idé är att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv.Gå en utbildning som leder till jobb. Folkuniversitetets yrkeshögskoleutbildningar tas fram tillsammans med arbetslivet och ger dig den spetskompetens som...

Läs mer om Folkuniversitetet Malmö/Lund och visa alla utbildningar.

Highlights