Folkhögskoleutbildning

Allmän kurs

Längd
1-3 år
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
19 augusti, 2024 se detaljer
marker
Öppen för sen anmälan / har restplatser
Öppen för sen anmälan / har restplatser
Utbildningsform
Klassrum
Längd
1-3 år
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
19 augusti, 2024 se detaljer
marker
Öppen för sen anmälan / har restplatser
Öppen för sen anmälan / har restplatser
Utbildningsform
Klassrum
Få mer information om utbildningen 👍

Allmän kurs

Allmän kurs
  • Fixa dina betyg från grundskolan eller gymnasiet
  • Välj själv vilka ämnen du vill läsa
  • Läs med eller utan särskild inriktning

Här pluggar du de ämnen du saknar godkänt i så du kan få din gymnasie- eller högskolebehörighet. Då är du på banan igen!

Om du vill så kan du dessutom blanda dina behörighetsstudier med inriktningar som fastighetsskötsel, hantverk, eller grunderna ur någon våra utbildningar Musiker, Sång,  Singer/Songwriter eller Ljudtekniker. Det kan vara en bra grund att gå vidare från!

Din kursgång anpassas för just dina behov: tillsammans med våra lärare bestämmer du vilka ämnen du behöver läsa, vilken takt du vill hålla och vilka mål du vill jobba mot.

Kurstyp

Allmän kurs. Du läser de ämnen från grundskolan eller gymnasiet som du saknar behörighet i, eller de ämnen du själv väljer att studera. Din mentor kan hjälpa dig välja rätt nivå och ämnen när utbildningen börjat.

För mer information om Allmän kurs, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande kursstarter

1 tillgängligt startdatum

19 augusti, 2024

  • Klassrum
  • Haparanda

Så ansöker du

— Minst 18 års ålder (men i vissa fall ges dispens).
— Du som ansöker till Allmän kurs på gymnasienivå behöver även ha slutfört grundskolan eller slutfört minst ett års heltidsstudier på en folkhögskolas Allmänna kurs där dina ämnen motsvarar grundskolans årskurs 9. Detta innebär att du har åtminstone godkänt betyg (eller motsvarande omdöme) i följande ämnen på en nivå som motsvarar årskurs 9:

  • Svenska eller Svenska som andraspråk
  • Engelska
  • Matematik
  • Samhällskunskap

Mer info

Skolan, boende och CSN

Sverigefinska folkhögskolan ligger mitt på torget i Haparanda, en lugn småstad alldeles på gränsen till Finland och den finska systerstaden Torneå. Som studerande har ni tillgång till skolans lokaler även på kvällar och helger.

Och du är välkommen att bo på vårt vandrarhem under din tid hos oss. Vandrarhemmet ligger bara tvärs över torget från skolans huvudbyggnad, och i varje rum ingår eget badrum samt gemensamt wifi, kök och tvättstuga. Du kan ange att du vill ha ett rum på vandrarhemmet i samband med att du ansöker till en utbildning.

Utbildningen är CSN-berättigad och läses på heltid.

Gemenskapen

Studierna på Svefi präglas av gemenskap: utöver era egna ämnen förekommer det även gemensamma föreläsningar, friluftsdagar, workshops, valfria tillvalsämnen, tillställningar och mycket annat!

Det finns dessutom en grupp där representanter från alla utbildningar kan ta upp frågor inom skolan och planera egna evenemang, t. ex. att anordna en egen konsert, resa till Jokkmokks årliga marknad, eller varför inte bowling i Torneå?

Målsättning

Du beräknas ha uppnått följande:

  • Du har förbättrat dina baskunskaper i allmänna ämnen och/eller uppnått behörighet till vidare studier på gymnasienivå eller högskolenivå.
  • Du har förstärkt din personliga utveckling.

Kostnader

Material- och teknikavgift:

900 kr per termin. (Avgiften avser 100% studietakt.) I avgiften ingår försäkringar, studiebesök, en del studiematerial och liknande. Du får en faktura för höstterminen i samband med att du tackar ja till din studieplats. Sedan får du en faktura för vårterminen när den börjar närma sig. Du köper din egen kurslitteratur och får en lista på de böcker du behöver.

Sverigefinska folkhögskolans Facebook


Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Allmän kurs

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 3,3

Baseras på 3 recensioner
Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Skriv en recension
5/5
Victoria Kronberg
06 jun 2022

En riktigt trevlig och fin upplevelse på den här folkhögskolan. Mycket komfortabla miljöer och klassrum med jättebra lärare som ser varje elev där den är och anpassar undervisn...

Visa mer
1/5
Erik
20 jul 2021

Jag rekommenderar inte den allmänna linje lärarna var kränkande och delar för mycket privat för elever och framför elever jag blev kränkt ett antal fler gånger under min tid här...

Visa mer
4/5
Elev på Svefi
20 apr 2020

Fått mycket hjälp härifrån och trivs väldigt bra. Det är också ganska lugnt och lärarna här är schysta. När det är evenemang/fest här så vill man alltid gå. Rekommenderar den hä...

Visa mer
Sverigefinska folkhögskolan
Torget 3
953 32 Haparanda

Sverigefinska folkhögskolan - Svefi

Webbplats: svefi.net Sverigefinska folkhögskolan, "Svefi," ligger mitt på torget i Haparanda i norra Sverige, precis på gränsen till Finland och systerstaden Tornio. Svefi bildades 1973, och på den tiden var syftet att ge just sverigefinnar möjlighet att studera på finska. Det...

Läs mer om Sverigefinska folkhögskolan och visa alla utbildningar.

Highlights