Visa studentum.se som: Mobil

Yrkeshögskolemässan i Stockholm 2017

Yrkeshögskolemässa i Stockholm 2017Yrkeshögskolemässan i Stockholm 2017

Varmt välkommen till YH-mässan i Stockholm den 29 mars 2017. Utbildningsmässan med fokus på Yrkeshögskola! Mässan håller öppet mellan klockan 10.00-18.00 i Pelarsalen på Norra Latin i centrala Stockholm. Kom och träffa Yrkeshögskolor från Stockholm med omnejd och hitta utbildningen för dig. Det är självklart kostnadsfritt att besöka mässan. 

Gå till mässans facebookevent!

Yrkeshögskolemässan i Stockholm är den största mässan enbart för Yrkeshögskolor i Stockholm där Stockholms Yrkeshögskolor själva är med och arrangerar mässan. 

Utbildningsmässa med fokus på YH

Yrkeshögskoleutbildningar, även kallat YH-utbildningar, uppstår av att det finns ett behov på arbetsmarknaden och de bedrivs i ett nära samarbete med näringslivet. De flesta utbildningarna är mellan ett till tre år långa och de är kostnadsfria samt ger studiemedel från Centrala Studiestödsnämnden, CSN.

De flesta utbildningarna består till en tredjedel av praktik som kallas för Lärande i arbete. På detta sätt får man praktisk erfarenhet och kontakt med företag i branschen. Hela tanken med YH-utbildningar är att de ska leda till jobb direkt efter examen. Statistiken visar att så även är fallet. Hela nio av tio har jobb sex månader efter avslutad YH-utbildning.

Tid och plats för YH-mässan i Stockholm

Datum: Onsdagen den 29 mars 2017
Tid: 10.00-18.00
Plats: Pelarsalen, Norra Latin - Drottninggatan 71B i centrala Stockholm (Tryck här för karta)
Inträde: Kostnadsfritt. 

Seminarium under dagen

I samband med Yrkeshögskolemässan i Stockholm kommer det att hållas kostnadsfria seminarium under dagen. Det kommer att hållas 15-minuters seminarium från skolor som ställer på mässan samt att vi i slutet av dagen kommer att arrangera ett längre seminarium med tidigare YH-studenter som kommer att berätta om deras yrken idag, vad de tycker om YH-utbildning och där du kommer ha möjlighet att ställa frågor. 

För studievägledare

Om du arbetar med studievägledning är du varmt välkommen till våra vägledarseminarium som arrangeras på samtliga orter. Vägledarseminariet, som är ett frukostseminarium, hålls på morgonen i samband med mässorna och vi bjuder på frukost och föreläsning av Myndigheten för Yrkeshögskolan som berättar om utbildningsformen och hur en Yrkeshögskoleutbildning fungerar. Klicka här för att anmäla dig till frukostseminariet.

För skolor

Vill du ställa ut på någon av våra Yrkeshögskolemässor? Eller har du frågor om mässan? Välkommen att ta kontakt med projektledare Erik på erik.holmstrom@studentum.se

Välkommen till Yrkeshögskolemässan i Stockholm 2017!