Visa studentum.se som: Mobil

Studentums Yrkeshögskolemässor 2018

Välkommen till Yrkeshögskolemässan 2017Välkommen till Studentums Yrkeshögskolemässor!

Vi arrangerar Yrkeshögskolemässor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Örebro. Här nedan hittar du information om mässorna, datum, tider, lokal och all information kring seminarier och föreläsningar på de olika orterna.

Kommande mässor kommer att hållas i mars 2018, mer information kommer att finnas här lite längre fram.

Alla våra YH-mässor är kostnadsfria att besöka och under dagen kommer det hållas flera intressanta seminarier för besökarna!

Utbildningsmässa med fokus på YH

Yrkeshögskoleutbildningar, även kallat YH-utbildningar, uppstår av att det finns ett behov på arbetsmarknaden och de bedrivs i ett nära samarbete med näringslivet. De flesta utbildningarna är mellan ett till tre år långa och de är kostnadsfria samt ger studiemedel från Centrala Studiestödsnämnden, CSN.

De flesta utbildningarna består till en tredjedel av praktik som kallas för Lärande i arbete. På detta sätt får man praktisk erfarenhet och kontakt med företag i branschen. Hela tanken med YH-utbildningar är att de ska leda till jobb direkt efter examen. Statistiken visar att så även är fallet. Hela nio av tio har jobb sex månader efter avslutad YH-utbildning.

Här kan du läsa mer om våra senaste YH-Mässor

Träffa Yh-skolor nära dig

På alla våra Yh-mässor kan du som besökare träffa ett stort antal Yrkeshögskolor, de flesta skolorna som ställer ut finns dessutom i närheten av den stad där mässan är. Alla skolor visar upp sina utbildningar och har representanter på plats i sin monter som kan svara på frågor om utbildningarna. Titta gärna på länkarna till varje ort i listan här ovanför, där berättar vi mer om vilka skolor som ställer ut på respektive ort så att du som besökare kan förbereda dig. 

För studievägledare

Om du arbetar med studievägledning är du varmt välkommen till våra vägledarseminarium som arrangeras på samtliga orter. Vägledarseminariet, som är ett frukostseminarium, hålls på morgonen i samband med mässorna och vi bjuder på frukost och föreläsning av Myndigheten för Yrkeshögskolan som berättar om vad som är nytt inom Yrkeshögskolan. Länk till anmälan kommer att dyka upp på den här sidan under hösten.

För skolor

Vill du ställa ut på någon av våra Yrkeshögskolemässor? Eller har du frågor om mässan? Välkommen att ta kontakt med projektledare erik.holmstrom@studentum.se

Varmt välkommen till Studentums Yrkeshögskolemässor!