Visa studentum.se som: Mobil
Visar 1-13 av 13 träffar
 

Mer om Utbildningar i Visby

Visby är Gotlands största stad och öns centrum för utbildning, administration och handel. I Visby bor cirka 25 000 personer. Staden är liten och idyllisk men erbjuder samtidigt ett stort utbud av nöjen och aktiviteter – året runt. Det stora utbudet av aktiviteter beror på att staden är ett av Sveriges mest populära besöksmål. Turism- och besöksnäringen utgör den största sysselsättningen på ön.

Studera en utbildning i Visby

I Visby kan du därför kombinera studier med unika upplevelser. Studera en yrkesutbildning eller utbilda dig vid högskolan på ön. Under lediga stunder kan du lapa sol eller gå på upptäcktsfärd i staden. Visby är en välbevarad medeltidsstad med ringmur och hundratals medeltida stenhus. Ringmuren är den bäst bevarade stadsmuren i norra Europa. I augusti varje år kommer medeltiden till liv igen då Medeltidsveckan anordnas på Gotland.

Men Visby är såklart mer än ringmuren och medeltiden. Staden är modern med många affärscentrum, restauranger och cafeer. Visby är en av Sveriges mest krogtäta städer. Utbudet av restauranger som har öppet året runt är oproportionerligt stort. Även utbudet av kulturella evenemang är stort året runt. Naturen på Gotland är unik och erbjuder många spännande upplevelser för dig som vill studera i Visby. Vad sägs om vindsurfing, cykling, fallskärmshoppning, klättring, kitesurfing, dykning, fiske eller kanot?

Visby

Student i Visby

På Gotland finns cirka 7 000 företag på nära 60 000 invånare. Detta gör ön till Sveriges mest företagstäta region. En rik företagskultur och utbredd entreprenörsanda är positivt för dig som vill studera i Visby. På Gotland finns utbildningar inom områden som biologi, arkeologi, programmering, historia, samhällsgeografi med mera.

Du tar dig lättast till och från Visby med flyg eller färja. Färjan går från Visby till Oskarshamn i Småland och till Nynäshamn utanför Stockholm. Flygplatsen har avgångar till Ängelholm, Linköping, Göteborg, Arlanda, Bromma och Skavsta, året runt. Även charteravgångar erbjuds från flygplatsen.

Tror du att du skulle trivas med att studera i Visby? Då återstår bara att hitta en utbildning för dig! Du finner flera olika alternativ för studier i Visby i träfflistan här ovan. Lycka till med dina framtida studier på Gotland!    

Jämför dina favoriter