Visa studentum.se som: Mobil
Visar 1-20 av 165 träffar
Visar 1-20 av 165 träffar
123...89

Vill du åka på volontärresa och göra en insats? Kanske vill du åka utomlands för att praktisera och skaffa relevant jobberfarenhet? Båda dessa typer av resor är oftast obetalda, men kan se ganska olika ut i övrigt.
Läs gärna mer här nedan!

Volontär

Åka på volontärresa och jobba som volontär

Att åka på en volontärresa innebär oftast arbete i en hjälporganisation. Volontärarbete är i de flesta fall obetalt och kan innefatta allt från att arbeta på barnhem, rädda utrotningshotade djur eller hjälpa till med återuppbyggnad av städer och byar som förstörts av t.ex. jordbävningar eller översvämningar.

Du som vill åka utomlands och arbeta som volontär kan välja att vara borta i allt från ett par veckor upp till flera år.

Om du vill arbeta som volontär en längre tid krävs oftast att du har relevant utbildning eller yrkeserfarenhet sedan tidigare. Att åka för en kortare period brukar däremot inte innebära några särskilda krav.

Innan du åker iväg som volontärarbetare är det viktigt att ta reda på de olika organisationernas villkor. Volontärarbete utomlands innebär ofta hårt jobb under svåra förhållanden. I gengäld kommer du att få en enorm erfarenhet, du kommer att lära känna nya människor, bo och uppleva en annan kultur och du kommer definitivt att göra en insats för någon som behöver din hjälp.

Afrika, Sydamerika och Afrika är några av de utsatta områden som volontärarrangörer anordnar resor till. Det finns flera olika typer av volontärresor. På många volontärresor kan du arbeta samtidigt som du studerar ett språk eller något annat ämne. Läs igenom de olika alternativen du hittar i träfflistan här ovanför och gör en intresseanmälan för de volontärresor du blir intresserad av, så tar anordnaren kontakt med dig.

Utlandspraktik - att praktisera utomlands

Du som vill åka utomlands mest för att skaffa jobberfarenhet kan titta på utlandspraktik. Du praktiserar då på ett företag och inte på en hjälporganisation. Syftet är att du ska få relevant jobberfarenhet samt erfarenhet av att arbeta utomlands, snarare än att ge en hjälpande hand där det behövs som mest. Ett sådant program kräver ofta att du redan studerar en utbildning eller har tagit examen.

Jobba som au pair - bo i värdfamilj, studera, res och tjäna extra pengar!

Genom att jobba som au pair utomlands kan du utöka dina kunskaper inom barnpassning samtidigt som du får uppleva ett spännande liv utomlands där du också fördjupar dina språkkunskaper. Att testa på ett eller två år som au pair är en värdefull erfarenhet som utvecklar dig socialt och ger dig många färdigheter som hjälper dig att uppnå dina framtida mål. Du träffar nya vänner, lär dig förstå en annan kultur och blir en del av vardagen i ett nytt land. 

Det finns flertalet au pair förmedlingar som hjälper dig med de praktiska förberedelserna inför din tid utomlands så som visumansökan och andra resehandlingar. Väl på plats får du en koordinator eller handledare som finns tillgänglig och kan hjälpa dig med frågor som kan dyka upp. 

De vanligaste länderna att jobba som au pair i är:

  • USA
  • England
  • Frankrike
  • Australien
  • Spanien
Jämför
Hitta utlandsstudier
Visste du att vi har information om 161 utbildningar inom kategorin Språkresa / Au pair / Volontärarbete som ges utomlands?
Videoreportage