Visa studentum.se som: Mobil
  • = Öppen för sen anmälan / har restplatser
Visar 1-20 av 256 träffar

Mer om Studera i Sundsvall

Sundsvall breder ut sig mellan två stadsberg, södra- och norra. Studerar du i Sundsvall får du ta del av den riktiga vintern, friskheten, oförstördheten, skogen, bergen och älvarna. Sundsvall är Norrlands tredje största tätort, med cirka 100 000 invånare varav 5 000 är studenter.

Att studera i Sundsvall kan vara ett bra val då Sundsvall flera gånger blivit vald till landets studentvänligaste kommun enligt Studentliv. Universitetet i Sundsvall är ett av de yngsta i Sverige och har ett väldigt fint campus. I Sundsvall finns det ett brett utbud av utbildningar, från universitet till stadens olika yrkes- och Yh-utbildningar. Det finns även möjlighet att studera på folkhögskola och Komvux i Sundsvall.

I Sundsvall finns folkliv, nöjen och utbud. Det är mycket som händer i Sundsvall och det finns alltid valmöjligheter. Sundsvall har ett rikt näringsliv och i stadskärnan finner du Stenstan och den populära gallerian Birsta City. Shoppingen i Sundsvall består av omkring tretton hundra stora och små företag. Bor du i Sundsvall har du nära till allt, en sundsvallsbo har årligen omkring tre veckor mer fritid än den som bor i huvudstaden. Andra fördelar med att studera i Sundsvall är det starka samarbetet mellan studentkår och kommun, samt mellan universitet och näringsliv.
Vid sidan av studierna kan du passa på att njuta av Sundsvalls natur. Utmärkelsen Sveriges Friluftskommun 2010 är ett kvitto på många års planering för närhet till naturen. Här har 97 procent av invånarna mindre än 200 meter till grön- och rekreationsområden.

SundsvallStudentbostad i Sundsvall

Studentbostäder finns förutom på campuset även på flera centrala adresser i Sundsvall. Och tack vare kommunens bostadsgaranti är du som ska studera på universitet försäkrad om bostad. I Sundsvall är det dina behov som styr ditt boende. Här finns möjlighet att bo nära fritid och natur, stadspulsen eller tillsammans med andra studenter på förrådet. Bostadsbolaget som har hand om bostadsgarantin har som mål att vara bäst på boende för studenter, de finns ett brett utbud av olika boendealternativ, många och välskötta bostadsområden och har en nära dialog med deras kunder samt Studentkår.

Jämför dina favoriter