Visa studentum.se som: Mobil
Visar 1-4 av 4 träffar
 

Studera i Kina

Att studera i Kina

Kina är inte bara känt för sin kultur och som resmål - landet erbjuder även högkvalificerad utbildning på topprankade skolor. Nedan följer information du behöver innan du ger dig av på ditt livs äventyr!

Hur ansöker jag?

När du ansöker till ett kinesiskt universitet kan du kontakta skolan själv för att få hjälp med ansökan. Viktigt att poängtera är dock det faktum att stora tidsskillnader kan uppstå i kombination med begränsade engelskakunskaper på de kinesiska kontoren. Därför rekommenderas att ta kontakt med:

  • China's University and College Admission System - en plattform där du kan ansöka till kinesiska universitet.
  • China University Application Centre - också en plattform öppen för ansökningar, men fungerar även som en rådgivare online.

Språkkrav

I Kina erbjuds både kinesisk och engelsk undervisning. Oavsett på vilket språk du väljer att studera krävs att du genomför ett språktest. I generella drag kan man säga att engelsk undervisning kräver tester såsom ToEFL eller IELTS, och HSK-test för kinesiska studier. För att vara på den säkra sidan, rekommenderar vi att kontakta skolan på egen hand alternativt höra med den internationella avdelningen på din skola (om du redan studerar) angående vilka tester som gäller. 

Hur mycket kostar det att studera i Kina?

Att studera i Kina innebär en kostnad som kallas för tuition fee. En sådan kostnad innebär att man betalar för att få studera, som på de flesta skolor utomlands. Dessa brukar variera beroende på vilken stad du studerar i samt vilken skola/utbildning det gäller. Generellt sett, kan en tuition fee ligga mellan 3300-10000 USD per år. Om du inte har möjlighet att betala denna kostnaden kan du ansöka om ett merkostnadslån hos CSN som täcker den kostnaden.

Hur löser jag boende?

Kina erbjuder flera former på studentboenden. Bland annat:

  • Korridorsrum på campus - dessa delar du ofta med en annan person (eller flera), men det brukar även finnas separata rum som då kostar lite mer. Detta brukar vara det mest kostnadsvänliga alternativet och kanske dessutom det mest sociala. Kontakta skolan och de kommer garanterat att hjälpa dig! 
  • Lägenhet - för den som vill bo själv (och kanske inte på campus) går det givetvis att bo i egen lägenhet. Detta alternativ är givetvis dyrare, framförallt i Kina. 
  • Hostel - en del internationella studenter väljer att bo på hostel innan de funnit en mer permanent boendelösning. Hostel är ett billigare alternativ än hotell och finns i olika former: du kan antingen bo i eget rum men vanligast är att dela med andra (allt ifrån 4-10 personer). 

Passa på att resa när du studerar i Kina

I Kina finner du ett stort utbud av spännande resmål - allt ifrån mäktiga storstäder som Peking och Shanghai till fantastiska naturupplevelser i Guilin och Hangzhou. Att studera i Kina innebär ofta inte bara studier utan otroliga resemöjligheter. Upptäck världen, nya spännande kulturer och vi lovar dig - du kommer att få minnen för livet!

Läs mer om studier i Kina

Utlandsguide Kina

Utlandsguide Kina

Jämför dina favoriter