Hjälp oss att hjälpa dig! Delta i vår undersökning om utbildningsvalet och var med och tävla om ett presentkort värt 300 kr på Filmstaden 📽️🍿

Visar 1-20 av 27 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 27 träffar
12

Mer om PT-utbildningar i Stockholm

Har du ett brinnande intresse för träning och vill hjälpa andra i deras träningsresa? Genom att gå en utbildning till personlig tränare kommer du få värdefulla verktyg för att lyckas med detta! I Stockholm finns ett stort utbud på olika PT-utbildningar där du kan utveckla dina kunskaper inom träning och hälsa. Börja din PT-utbildning för att förändra människors liv till det bättre! 

Vad innebär det att jobba som PT? 

Att jobba som personlig tränare innebär att du individanpassar träningen för olika människor och hjälper dem med deras hälsomål. Genom att erbjuda skräddarsydda träningsprogram, professionell rådgivning och kontinuerlig motivation fungerar du som personlig tränare som en guide och mentor för dina klienter.  

Som PT har du inte bara den tekniska kunskapen om anatomi, fysiologi och olika träningsformer, utan också verktygen för att förstå dina klienters behov och målsättningar. Det är de som är i fokus där du tar hänsyn till varje persons unika förutsättningar och begränsningar. 

Olika PT-utbildningar i Stockholm 

För dig som vill gå en PT-utbildning i Stockholm finns det massvis av valmöjligheter. Beroende på dina egna utbildningsbehov finns det både ortbaserad utbildning och distansutbildning. De kan variera i längd och innehåll, men de syftar till att ge dig en grundläggande förståelse för hur det är att arbeta som personlig tränare. 

Vanliga delar av en PT-utbildning 

  • Anatomi, fysiologi, träningslära 
  • Coaching och kommunikation 
  • Kost och näringslära 
  • Sälj och marknadsföring 
  • Funktionell träning 
  • Rörlighetsträning 
  • Styrketräning 
  • Olympiska lyft 

Karriärmöjligheter som PT i Stockholm 

En utbildning till personlig tränare ger dig flexibilitet och mångsidighet i ditt arbete. Exempelvis kan du arbeta på gym, hålla i gruppträningar, starta din egen personliga träningsverksamhet eller till och med bli en eftertraktad tränare för idrottslag eller kändisar. 

Du kan också specialisera dig på olika områden, såsom styrketräning, yoga eller idrottsspecifik träning. Denna flexibilitet ger dig möjlighet att anpassa din karriär efter dina intressen och mål. 

För vem passar en PT-utbildning? 

Som personlig tränare kommer du ofta nära dina klienter och personlig träning är därmed ett yrke för dig som trivs med ett socialt arbete. Det gäller även att ha ett intresse för hälsa och människans anatomi då det är viktiga delar av yrket. Andra egenskaper som är bra att ha som PT är positivitet och energifylldhet då du ska finnas där för att peppa och motivera klienterna. 

Brinner du för träning, har en passion för att hjälpa människor och vill göra en verklig skillnad i folks liv, är en utbildning till personlig tränare något för dig. Börja din resa idag och bli en inspirerande kraft för hälsa och välbefinnande! 

Jämför dina favoriter