Studera i Polen

Plugga i Polen och upptäck en ny kultur! Fler och fler svenskar väljer att studera i Polen. Läkarutbildningen är den utbildning som är mest populär bland de svenskar som åker till Polen för att studera, men oavsett vad du är intresserad av finns det en utbildning för dig!
Filtrera efter
Kategori
Utbildningstyp
Polen
Utbildningsform
Fler filter
Visar 1-2 av 2 träffar
Annonser

Platser inom Polen

Utbildningarna i Polen ges i de allra flesta fall på tre nivåer – kandidat, master och doktor. Utbildningar inom juridik, farmaci, psykologi, djursjukvård, medicin och tandvård utgör undantagen, då dessa endast ges på master- och doktorsnivå. För att ta en kandidatexamen i Polen behöver du studera i 3 år och för en masterexamen krävs ytterligare 1,5 - 2 år.

Höstterminen i Polen startar i början av oktober och avslutas i februari. Efter en veckas ledighet i februari påbörjas vårterminen, som avslutas i slutet av juni. Två veckor runt jul och nyår samt påskveckan är undervisningsfria. Polens studieår utgörs med andra ord av två terminer på 15 veckor vardera.

Polen

Behörighets- och språkkrav

Du behöver inte kunna polska för att studera i Polen eftersom många utbildningar i Polen ges på engelska. Du som gärna vill studera en utbildning som ges på polska måste först studera en kurs i polska, vilket ges på flera universitet i Polen.

För att ha behörighet till en utbildning i Polen måste du ha den behörighet som krävs för högskole- och universitetsstudier i Sverige. Det kan också finnas särskilda behörighetskrav, hör med den skola du vill studera vid för att ta reda på dessa.

Du måste även besitta tillräckliga kunskaper i engelska samt gärna kunna styrka dessa genom ett certifikat i engelska eller liknande.

Ansökningsprocessen för antagning till en polsk utbildning

För att ansöka till en utbildning i Polen måste du höra av dig direkt till den skola som håller i utbildningen. För att ansöka till ett kandidatprogram behöver du i de flesta fall skicka följande:

  • Ifylld
  • Verifierat slutbetyg från gymnasietKopia av ditt pass
  • Fyra fotografier i passfoto-storlek
  • Bevis på engelskkunskaper
  • Läkarintyg

Ansökansprocessen till en masterutbildning i Polen kräver samma dokument samt ditt kandidatexamensbevis.

Studie- och levnadskostnader i Polen

Undervisningsavgiften ligger på lägst 2000 EUR per studieår. Vissa utbildningar kostar mer än andra, prata med den skola du vill studera vid för att få klart besked om kostnaderna.

Levnadskostnaderna i Polen är lägre än i de flesta andra EU-länder. För boende, mat och transport klarar du dig med cirka 200-400 EUR per månad. Om du vill tjäna lite extrapengar under din studietid i Polen kan du söka ett extrajobb. I större städer finns det gott om extrajobb för studenter. EU-medborgare behöver inget arbetstillstånd för arbete i Polen.

Studentvisum

Invånare i ett EU-land behöver inget visum för studier i Polen. Om dina studier kräver att du är i Polen längre än tre månader måste du dock ansöka om ett tillfälligt uppehållstillstånd innan du reser till Polen.

Nu när du tagit del av den information som är mest relevant för dig som funderar på att studera i Polen, kan du börja leta utbildning. Lycka till!