Visa studentum.se som: Mobil
Visar 1-20 av 282 träffar

Mer om Studera i Östersund

Östersund ligger i Jämtland och är Sveriges mest centralt belägna stad. Staden brukar därför kalla sig ”Sveriges mittpunkt” i olika sammanhang. Östersund grundades på 1700-talet och har drygt 44 000 invånare. Att studera en utbildning i Östersund är perfekt för dig som vill ha ett aktivt studentliv fyllt med sport och friluftsliv. Storslagna landskap, sjöar och fjäll finns ständigt runt knuten och vintertid kan den som vill uppleva sport i världsklass. Flera världsmästerskap i olika vintersporter har anordnats i Östersund genom åren.  Sommartid kan du nyttja stadens grönområden eller bada i kommunens många sjöar. En av Sveriges största sjöar, Storsjön, ligger alldeles intill Östersund.

Östersund

Studenter menar ofta att cykeln är bästa färdmedlet. Östersund är därför en perfekt studentstad; avstånden i staden är korta och det finns ett väl utbyggt cykelvägnät. Detta underhålls vintertid för att man ska kunna ta sig fram med cykel även när snön faller.

En dryg mil utanför staden ligger Åre Östersund Airport som erbjuder dagliga flygförbindelser med Stockholm, Luleå och Umeå. Du kan också åka till några av Europas huvudstäder eller på charterresa med Östersunds flygplats som utgångspunkt.

Från Östersund går bland annat nattåg till Stockholm, Göteborg och Malmö och kommunikationerna inom staden är täta och goda.

Östersund är Jämtlands shoppingmekka och staden kan stoltsera med att ha flest meter skyltfönster per invånare. Östersund är också en av landets mest cafétäta tätorter, vilket bådar gott för fikasugna studenter. Fikatraditionen har lång historia i staden och det ryktas om att världens första smörgåstårta bakades i just Östersund.

Låter Östersund som en stad för dig? Då gäller det bara att hitta en utbildning att studera samt en studentbostad i Östersund. Klicka på länkarna här nedan för att läsa mer om de olika utbildningarna som erbjuds i Östersund.

» Universitets- och högskoleutbildningar i Östersund
» Yh-utbildningar i Östersund
» Ky-utbildningar i Östersund
» Folkhögskoleutbildningar i Östersund
» Komvux- och vuxenutbildningar i Östersund
» Yrkesutbildningar i Östersund

Jämför dina favoriter