Studera i Nederländerna

Tulpanernas land. Nyfiken på att plugga i Nederländerna? De nederländska universiteten är välbesökta av internationella studenter. Landet är fyllt av traditioner och en fascinerande kultur. Här finns mycket att uppleva för studenter – hitta din utbildning!
Filtrera efter
Kategori
Utbildningstyp
Nederländerna
Utbildningsform
Fler filter
Visar 1-5 av 5 träffar
Annonser

Popular categories

Platser inom Nederländerna

Reportage inom Nederländerna

Nedan hittar du som är intresserad av att plugga i just Nederländerna mer information om allt från studentliv, utbildningssystem och levnadskostnader. Trevlig läsning!

Studentlivet i Nederländerna

I Nederländerna är det ovanligt att olika institutioner samlas under ett gemensamt campus. Den akademiska världen strävar efter att vara en aktiv del av samhället i övrigt, snarare än att isolera sig ifrån det.

Vid varje institution finns ett nätverk av föreningar som samlar studenter för olika typer av aktiviteter. Föreningarna drivs av studenter och några av dem riktar sig specifikt mot internationella studenter. De två största föreningarna för internationella studenter heter AIESEC och Erasmus Student Network (ESN). Kring universiteten finns dessutom ofta pubar, restauranger och andra mötesplatser för studenter.

Mellan tentorna har du möjlighet att uppleva landet på riktigt, här finns det mycket att se. Ett smidigt sätt att ta sig runt är att cykla, från sadeln kan du uppleva städernas unika arkitektur eller landsbygdens stora variation av natur. Om du föredrar andra färdmedel kan en båttur på kanalerna eller sjöar vara ett annat alternativ att rekommendera!

Sportintresserad? Du ska inte bli förvånad om du ser orangeklädda fotbollsfantaster fylla gator och torg under viktiga turneringar!

Studera i Nederländerna

Amsterdams kulturella pärlor

Atmosfären i Amsterdam är svårslagen, småskaliga byggnader, kanaler och torg skapar en häftig känsla. För den historieintresserade kan det outtömliga utbudet av museer komma väl till pass, eller varför inte en kanaltur i stadens historiska kanaldistrikt?

Det nederländska utbildningssystemet

Nederländernas utbildningssystem liknar vårt svenska system. En grundläggande universitetsutbildning kallas för bachelor, vilket motsvarar en kandidatutbildning i Sverige. Är du däremot intresserad av att fördjupa dina kunskaper ytterligare och fortsätta dina studier så kan du även läsa en masterutbildning enligt samma modell som i Sverige, som en påbyggnad till en kandidat.

De nederländska universiteten erbjuder mer än 1 500 utbildningsprogram på engelska, ett brett urval som årligen attraherar tusentals internationella studenter. Populära ämnesområden är ekonomi, beteende- och statsvetenskap, ingenjörsvetenskap och språk.

Studera i Nederländerna

Antagningsprocessen för studier i Nederländerna

I Nederländerna har varje skola har olika antagningskrav men det är vanligt förekommande att du får genomföra ett engelskatest som en del i ansökningsprocessen, eftersom det är avgörande att du behärskar engelska på en tillräckligt hög nivå för att kunna genomföra utbildningen. IELTS och TOEFL är vanligt förekommande språktester, men vissa skolor kan även acceptera andra motsvarande varianter.

Läs mer om studier i Nederländerna

Utlandsguide Nederländerna

Utlandsguide Nederländerna