Komvux i Södertälje

Investera i dig själv. Läs upp dina gymnasiebetyg eller skaffa grundläggande gymnasiebehörighet genom en komvux i Södertälje. Investera i dig själv så du kan ta nästa steg att studera vidare på en eftergymnasial utbildning. Du kan även välja att studera en utbildning på yrkesvux.
Filtrera efter
Kategori
Komvux- & vuxenutbildning
Södertälje
Utbildningsform
Fler filter
Visar 1-20 av 62 träffar
1
2
3
4
Annonser

Popular categories

Vad innebär det att studera på komvux? 

Att studera på komvux innebär att du har fattat ett mycket smart beslut – att investera i dig själv, grattis! Komvuxutbildningar är den perfekta lösningen för dig som behöver plugga upp dina gymnasiebetyg, skaffa behörighet till eftergymnasiala studier eller bara gå en kurs som du tycker är rolig och intressant. Eftersom urvalet av komvuxutbildningar är stort, kan du skaffa dig nya eftertraktade kunskaper inom bland annat vård- och omsorg, kommunikation, psykologi och programmering, eller varför inte lära dig ett nytt språk? 

Studera på plats eller på distans 

Oavsett varför du väljer att studera på komvux i Södertälje, är flexibiliteten en stor fördel. Du kan välja om du vill studera på hel- eller deltid, och många kurser erbjuder även möjligheten att läsa på distans. Du väljer själv utbildningstyp och det upplägg som passar dig bäst. När du hittat vad du vill lära dig mer av och utvecklas inom, är det bra att vara noggrann med att hålla koll på kursstarter och annan viktig information från skolan inför dina nya studier. 

Hur vet jag om komvux passar mig? 

Oavsett var du befinner dig i livet, har komvux något att erbjuda alla. Med hundratals olika CSN-berättigade utbildningar och kurser, erbjuder komvux i Södertälje alla möjligheter för dig att vidareutbilda dig och ta nästa steg mot ett nytt och spännande yrkesliv. Så vare sig du vill damma av gamla tyskakunskaper, förbättra din affärsengelska eller om du förbereder dig inför eftergymnasiala studier, är komvux ett tryggt alternativ för att hjälpa dig dit du vill.  

Hur fungerar antagningsprocessen och betygskalan? 

Eftersom komvux i Södertälje erbjuder många olika typer av utbildningar och kurser, är det viktigt att du tar reda på om det krävs några förkunskaper och i så fall vilka de är. Exempelvis finns det utbildningar som kräver att du ska vara 20 år fyllda och folkbokförd i Sverige med betyg i ämnen som bland annat svenska och matematik. Men det finns även enskilda kurser som kan vara helt utan förkunskapskrav. 

Oavsett om du väljer en yrkesutbildning eller en enskild kurs är betygsskalan densamma. Den innefattar sex olika betygssteg; A, B, C, D, E och F, då A är det högsta betyget och F innebär underkänt. Om det var ett tag sedan du satt i skolbänken och har betyg från 2011 eller tidigare, kan det vara förvirrande att veta hur man ska räkna om dem till dagens betygssystem.  

Få hjälp att räkna ut ditt snittbetyg 

Kommer jag att få jobb efter avslutade studier? 

Om du får jobb eller inte efter avslutade studier, är svårt att förutspå eftersom det är helt beroende på varför du valde att studera på komvux i Södertälje. Vad som däremot är säkert, är att så länge du har en vilja och ett driv för att nå nya höjder och skapa de bästa förutsättningarna för dig själv; är komvux alltid ett säkert alternativ när du vill investera i din egen kompetens.