Filtrera efter
Kategori
Komvux- & vuxenutbildning
Göteborg
Utbildningsform
Fler filter
Visar 1-20 av 46 träffar
1
2
3
Annonser

Popular categories

Studera på komvux i Göteborg

Du som är över 20 år kan studera på komvux i Göteborg för att komplettera kunskaper som du saknar från från grundskolan eller gymnasiet eller för att läsa upp dina betyg. På gymnasienivå följer vuxenutbildningen samma läroplan och kursplaner som gymnasieskolan. 

Andra populära orter

Komvux i Stockholm

Komvux i Växjö

Komvux i Västerås

Komvux på grundläggande nivå

Den grundläggande vuxenutbildningen är till för dig som behöver komplettera din utbildning på grundskolenivå. Du kanske har en kortare utbildning än nio år eller behöver repetera några ämnen innan du fortsätter på gymnasienivå.

Komvux på gymnasienivå

Den gymnasiala vuxenutbildningen är till för dig som behöver komplettera din utbildning på gymnasial nivå. Du kanske saknar några kurser eller har ett ofullständigt gymnasiebetyg och behöver behörighet till högskolan? Den gymnasiala vuxenutbildningen har samma läroplan och följer samma kursplaner som den vanliga gymnasieskolan och ger samma kompetens.

Efter avslutade studier får du ett slutbetyg och har du redan att slutbetyg från gymnasieskolan får du istället ett samlat betygsdokument från komvux.

Stor frihet att studera vid komvux i Göteborg

När du studerar på komvux i Göteborg har du stor frihet att bestämma hur du vill lägga upp dina studier. Du avgör själv om du vill läsa på heltid eller deltid, dagtid eller kvällstid, eller på distans. Du bestämmer själv vilka ämnen du ska läsa, och hur du ska kombinera dem. Om du vill kan du läsa bara en eller ett par enstaka kurser.

Gå en yrkesutbildning på komvux i Göteborg

I Göteborg finns det även kortare yrkesutbildningar på komvux, så kallade påbyggnadsutbildningar. Exempelvis finns utbildningar till barnskötare, golvläggare, kock, snickare, målare och VVS-montör. 

Hur söker jag till komvux i Göteborg?

Det vanligaste är att man läser i sin hemkommun. Kontaktuppgifter och mer information till komvux och vuxenutbildningar i Göteborg hittar du på Göteborg kommuns hemsida.