Visa studentum.se som: Mobil

Matematik 2b

Hermods VUX
Kursen Matematik 2b (matte 2b) på komvux är en fortsättningskurs efter Matematik 1b. Kursen riktar sig till dig som läser...
  • Enskilda kurser (Komvux)
  • Flera orter (132)
  • Klassrum, Distans
Visar 1-20 av 141 träffar

Studera på komvux i Göteborg

Du som är över 20 år kan studera på komvux i Göteborg för att komplettera kunskaper som du saknar från från grundskolan eller gymnasiet eller för att läsa upp dina betyg. På gymnasienivå följer vuxenutbildningen samma läroplan och kursplaner som gymnasieskolan. 

Komvux på grundläggande nivå

Den grundläggande vuxenutbildningen är till för dig som behöver komplettera din utbildning på grundskolenivå. Du kanske har en kortare utbildning än nio år eller behöver repetera några ämnen innan du fortätter på gymnasienivå.

Komvux på gymnasienivå

Den gymnasiala vuxenutbildningen är till för dig som behöver komplettera din utbildning på gymnasial nivå. Du kanske saknar några kurser eller har ett ofullständigt gymnasiebetyg och behöver behörighet till högskolan? Den gymnasiala vuxenutbildningen har samma läroplan och följer samma kursplaner som den vanliga gymnasieskolan och ger samma kompetens.

Efter avslutade studier får du ett slutbetyg och har du redan att slutbetyg från gymnasieskolan får du istället ett samlat betygsdokument från komvux.

Stor frihet att studera vid komvux i Göteborg

När du studerar på komvux i Göteborg har du stor frihet att bestämma hur du vill lägga upp dina studier. Du avgör själv om du vill läsa på heltid eller deltid, dagtid eller kvällstid, eller på distans. Och du bestämmer själv vilka ämnen du ska läsa, och hur du ska kombinera dem. Om du vill kan du läsa bara en eller ett par enstaka kurser.

Gå en yrkesutbildning på komvux i Göteborg

I Göteborg finns det även kortare yrkesutbildningar på komvux, så kallade påbyggnadsutbildningar. Exempelvis finns utbildningar till barnskötare, golvläggare, kock, snickare, målare och VVS-montör. 

Hur söker jag till komvux i Göteborg?

Det vanligaste är att man läser i sin hemkommun. Kontaktuppgifter och mer information till komvux och vuxenutbildningar i Göteborg hittar du på Göteborg kommuns hemsida.

Jämför dina favoriter