Visa studentum.se som: Mobil
Visar 1-20 av 64 träffar

Läs en inredningsutbildning

Hitta rätt inredningsutbildning

Har du ett skarpt öga för vad som funkar och inte i inredningsväg? Är du intresserad av homestaging inför bland annat försäljningar och fotograferingar? Läs en inredningsutbildning!

Under en inredningsutbildning utvecklar du din kreativa förmåga och får läsa dig att skapa fungerande och visuellt tilltalande mötesplatser, hem och kontor. Intresset för inredningsutbildningar ökar ständigt i takt med att efterfrågan efter inredningsdesigners och stagingkonsulter växer.

Vad jobbar en inredningsdesigner med?

Kort sagt kan man säga att en inredningsdesigner använder sig av exempelvis färg, möbler, tapeter, tyger, belysning, prydnadssaker, väggprydnader, växter och andra föremål för att möblera och dekorera en bostad eller ett offentligt rum. Många inredningsdesigners är konsuler och anlitas av privatpersoner eller företag som behöver hjälp med sin inredning. Det är också vanligt att man som inredningsdesigner arbetar tätt med mäklarfirmor inför försäljningar av hus och lägenheter.

Vad finns det för inredningsutbildningar?

Inredningsutbildningar finns inom de flesta utbildningstyper. Du kan studera en yrkesutbildning inom inredning, plugga inredning på universitet, högskola eller folkhögskola. Det kan till och med finnas inredningsutbildningar på komvux. Dessutom finns flera alternativ för dig som vill plugga inredning utomlands. Du bestämmer själv när, var och hur du vill läsa din inredningsutbildning!

Vad lär jag mig under en inredningsutbildning?

Under utbildningar inom inredningsdesign får du lära dig om ljussättning, färger och möbelplacering för både små och stora projekt, det vill säga allt från privata hem till offentliga lokaler. En inredningsutbildning ger dig förståelse för trender och stilar, samtidigt som du lär dig att identifiera och tillgodose varje kunds personliga smak och specifika behov.

När du studerar inredning lär du dig att skapa stilfulla atmosfärer där teknik och kreativitet blandas, och där helhetsintrycket är det viktiga. Vanligtvis innehåller en utbildning i inredningsdesign även presentationsteknik och projektledning samt starta-eget-kurser.

Rumsgestaltning - En viktig del i din inredningsutbildning

En viktig del i en inredningsutbildning är rumsgestaltning och inredningskommunikation, ämnen du kan studera på högskolenivå. Området handlar om att skapa fungerande mötesplatser och att specialanpassa rum för ett visst syfte. Du studerar hur rummet används som informationsbärare genom form, färg, ljus och ljud. Du får träna på att skapa kommunikativa rum.

Under en utbildning i rumsgestaltning på högskolenivå lär du dig ofta att använda avancerade designprogram för att visualisera idéer och träna skissteknik. Du arbetar med 3D-modeller där du anpassar scenografin eller inredningen efter den aktuella målgruppen och situationen.

Jämför
Hitta utlandsstudier
Visste du att vi har information om 15 utbildningar inom kategorin Inredning / Homestaging som ges utomlands?
Videoreportage