Utbildningar till hälsocoach

Förändra ett liv av ohälsa, till ett liv av hälsa. Att studera till hälsocoach ger dig möjligheten att vägleda, stötta, och göra skillnad i människors liv. Det kan exempelvis handla om en förändrad kost, fysisk träning, sömnvanor eller minskad stress. Genom att utbilda dig till hälsocoach får du alltså en mycket viktig roll i dagens samhälle.
Filtrera efter
Kategori
Utbildningstyp
Plats
Utbildningsform
Fler filter
Visar 1-15 av 15 träffar
Annonser

Popular categories

Populära platser

Reportage inom

Kursinnehållet var övergripande ...

Vilken utbildning krävs för att bli hälsocoach?

För att bli hälsocoach krävs det att du pluggar en hälsocoachutbildning. Det finns ett flertal olika typer av utbildningar där upplägget, längden på utbildningen och priset varierar. Gemensamt för utbildningar är att det oftast ingår både teori och praktik för att göra dig redo för arbetslivet. På vissa utbildningar finns det även möjlighet till licensiering för PT-licens. Nedan har vi listat olika typer av utbildningar du kan läsa för att bli en hälsocoach.

Yrkesutbildning

Ett alternativ är att gå en yrkesutbildning. Detta är generellt även den vanligaste vägen att gå. Det finns ett brett utbud av yrkesutbildningar, både i klassrum och på distans. Vissa utbildningar kombinerar även dessa två, vilket ger dig möjligheten att hitta en utbildning som passar just dig. Det finns både yrkesutbildningar som är kostnadsfria och sådana som du betalar själv. Det kan variera mellan olika skolor och utbildningsanordnare, därför är det viktigt att du kollar upp vad som gäller för den yrkesutbildning du är intresserad av. 

Folkhögskola

Du kan även studera kostnadsfritt genom en folkhögskola, som även är CSN-berättigande. Där finns det ofta möjlighet att lägga upp studietiden lite som du vill. Du kan antingen kombinera distansstudier med att befinna dig på skolan, eller helt läsa utbildningen på distans om det skulle passa dig bättre.

Komvux/vuxenutbildning

En annan väg att gå är genom att läsa på komvux/vuxenutbildning. Det söker du i den kommun du bor i. En komvux/vuxenutbildning är CSN-berättigad och det finns även, precis som inom folkhögskola, möjlighet att studera på distans, på plats, eller kombinera de två.

Universitets och högskoleutbildning

Det finns möjlighet att studera på högskola eller universitet där du ofta får en bredare kunskap inom området, exempelvis idrott-och hälsocoachprogrammet. En högskole- och universitetsutbildning är CSN-berättigande. Med en färdig universitetsutbildning kan du jobba inom en mängd områden, exempelvis som idrottspsykolog, hälsoinspiratör, idrottslärare, och såklart som hälsocoach.

Är jag rätt person för att bli hälsocoach?

Är du en person som drivs av att inspirera andra och vill lära dig mer inom hälsa så kan du vara helt rätt person för att bli hälsocoach. Det är även viktigt att du har bra kommunikationsförmåga då en stor del av yrket är just att kunna motivera andra människor till en förbättrad livsstil.

Var kan man jobba som hälsocoach?

Som hälsocoach kan du jobba på många olika arbetsplatser. Många väljer att starta upp egna företag, medan vissa jobbar inom sjukvården. Det finns även behov från företag att anlita hälsocoacher för att uppmana personalen till en bättre hälsa. Det är där du kommer in! Vill du hellre jobba på en hälsoanläggning? Eller för kommunen? Då finns möjlighet att göra det, du sätter gränserna.