Delta i vår undersökning om utbildning och tävla om ett presentkort värt 300 kr på Filmstaden 📽️🍿

Studera i Gävle

I hjärtat av Gästrikland

Välkommen till en levande studentstad! Här finns ett brett utbud av utbildningar. Läs en yrkesutbildning, YH-utbildning eller högskoleutbildning. Att studera i Gävle ger dig den språngbräda din karriär behöver! 
Visar 1-20 av 293 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 293 träffar

Plugga i Gävle

Upptäck studentstaden Gävle!

För den som valt någon utbildning i Gävle får även ta del av allt annat lockande som Gävle har att erbjuda, varför inte åka skidor i Kungsberget eller promenera längst de långa stränder som finns i närheten.

Gävle har cirka 95 000 invånare och ligger vid Gävlebukten som är tillhörande Gavleån som mynnar ut i Östersjön. Staden är känd av flera anledningar, många tänker nog på den berömda Julbocken andra kanske förknippar Gävle med det kända kafferosteriet.

Det finns mycket att göra vid sidan av studierna, för den student som valt att plugga i Gävle och är hockeyintresserad har möjlighet att se Brynäs IF live i Läkerol Arena. Furuviksparken kan nog locka den som valt att studera Gävle, en trevlig djurpark för dig som kanske vill hälsa på en orangutang! 

För den student som lyckats hitta sin dröm utbildning i Gävle kommer kunna unna sig ett aktivt studentliv. Det finns ett stort utbud av affärer för den som gillar shopping, likaså för den student som gillar uteliv då utbudet av krogar är stort.

Studentbostad i Gävle

Väljer du att plugga i Gävle finns det ett varierat utbud av boende under studietiden, som student i Gävle kan dessa alternativ vara intressanta:

  • Egen lägenhet
  • Boende i övriga länet
  • 10 månaders hyra (en årshyra utslagen på tio månader)
  • Rum/lägenheter med bredband
  • Boende nära Högskolan
  • Korridorsboende möblerat/omöblerat

Det gynnsamma med ditt studentboende är att oavsett var du bor ligger lägenheterna oftast i gång och cykelavstånd till centrum, högskola eller annan utbildning i Gävle. Det smidiga bussnätet tar dig snabbt mellan stadsdelarna. I Gävle trivs många studenter från dag ett!

Jämför dina favoriter