Visa studentum.se som: Mobil
Visar 1-20 av 233 träffar

Plugga i Falun

Falun - Högskola, YH, Komvux och Yrkesutbildningar

Falun är en genuint vacker stad. Väljer du att studera i Falun kommer du ha nära till allt, skola, natur, kultur och aktiv fritid. För den som vill börja studera i Falun så finns det något för alla, Yh-utbildningar, yrkesutbildningar, Komvux eller varför inte studera på högskolan? När du inte studerar kan du ta del av Faluns levande centrum med massa småbutiker eller varför inte den sköna naturen som Falun har att erbjuda

I Falun bor cirka 60 000 invånare varav cirka 10 000 är studenter. Faluån rinner rakt igenom staden och delar den i två delar. På den ena sidan ligger Falu koppargruva och på den andra sidan finner du bostadsområden med vackra gamla villor och bostadsområden.

En stad med ett rikt kulturliv

Faluns centrum består av klassiska gågator med småbutiker. Falun har ett rikt kulturliv, här kan du besöka Dalarnas museum, Dalateatern och många andra fria grupper och aktörer.  Kommunen satsar mycket på tre profilområden, idrott/hälsa, media och kultur samt turism. Utanför stadskärnan finner du riksskidstadion Lugnet där skid-VM arrangerats flera gånger.

I Falun finns en liten högskola med en bra sammanhållning och nära relationer mellan lärare och studenter. Att ta sig till och från Högskolan är inget problem. Det är gång- och cykelavstånd mellan de flesta bostadsområden och Högskolan, finns möjlighet att åka buss till och från skolan.

Vid sidan av studierna kan du besöka södra Dalarna här finns allt från is-gocart, fiske och paddling. Det finns även sport- och friluftsområden, aktiviteter och folkkära evenemang

Studentboende i Falun

Som studerande har du ett stort utbud av studentlägenheter på gång- eller cykelavstånd från campus. Du kan välja mellan en rad olika boendeformer som studentrum, korridor, delad lägenhet eller att bo ensam i en lägenhet. Alla dessa boenden finns inom 3-5 km från högskolebyggnaderna i Falun. Du måste själv kontakta bostadsbolagen och ansöka om ditt boende.

Jämför dina favoriter