Visa studentum.se som: Mobil
Visar 1-20 av 33 träffar
12

Utbildningar till djurskötare

Är du sugen på att bli djurskötare? Djurskötare är ett drömyrke för många. Att få spendera hela dagarna med söta djur – dessutom betalt – låter onekligen som en behaglig tillvaro. Att vara djurskötare kan innebära att jobba på djurpark, akvarium, zooaffär eller lantbruk, men innebär också en del fysiskt jobb för att hålla verksamheten i gott skick. 

Att vara djurskötare innebär med andra ord mer än att klappa djuren. En djurskötares vardag handlar i verkligheten ganska lite om att umgås med djuren och istället otroligt mycket om allt runtomkring. Städning och renhållning av burar, hägn och anläggningar, förberedning och beställning av mat och annat underhåll är det stora arbetet i det tysta som är det absolut viktigaste för djurens hälsa och välmående.

Vad ingår i utbildningar till djurskötare?

Utbildningarna till djurskötare/djurvårdare brukar innehålla kurser i djurhållning, lantbruksdjur och en praktisk del. 

Vad gör en djurskötare?

Som djurskötare har du även stor vetenskaplig kunskap, om djurens anatomi, beteende, näringslära och hur de kommunicerar. Givetvis är det här fortfarande ett yrke för en djurälskare, och om du jobbar som djurskötare får du inte bara omge dig med djur, utan även andra som tycker lika mycket om djur som du.

Hur du går till väga för att bli djurskötare

Din väg till att bli djurskötare kan se ut på olika sätt. Djurskötarutbildningen ligger som en inriktning i ett treårigt naturbruksprogram på gymnasiet. Motsvarande djurutbildning finns även på komvux. För den som vill fördjupa sina kunskaper ytterligare finns ett tvåårigt etnologi- och djurskyddsprogram att söka via Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU). För att komma in där krävs det grundläggande behörighet med särskild behörighet i vissa ämnen.

Jämför
Hitta utlandsstudier
Visste du att vi har information om 6 utbildningar inom kategorin Djurskötare / Djurvårdare som ges utomlands?
Videoreportage