Visa studentum.se som: Mobil
  • = Öppen för sen anmälan / har restplatser
Visar 1-20 av 100 träffar

Mer om Student i Borås

”Textilstaden” Borås är känd för sina många textilindustrier och postorderföretag. Dessutom har många klädkedjor sina huvudkontor och lager i Borås. Priserna på kläder är av denna anledning relativt låga, så att vara student i Borås kan vara en billig historia. Även mat är prisvärt i staden, den genomsnittliga matkassen i Borås har under flera års tid utsetts till landets billigaste. Borås är med andra ord en stad som gjord för tunna studentplånböcker!

I Borås bor drygt 66 000 människor, varav cirka 15 000 av dessa är studenter. Eftersom staden är belägen i Västergötlands skogsbygder, med korta avstånd till Varberg, Jönköping och Göteborg, har Borås alltid varit något av en knutpunkt. Järnvägstrafiken till och från staden är betydande på både gods- och passagerarsidan.

Studera i Borås!

I Borås bedrivs forskning inom ämnen som textil och mode, biblioteks- och informationsvetenskap, resursåtervinning, handel- och IT-tjänster samt integrerad vårdutveckling.

Om du vill ta en paus i pluggandet finns det mycket att göra som student i Borås. Förutom den stora Studentpuben så har de olika festföreningarna sittningar och fester regelbundet. Det finns också en rad andra föreningar du kan engagera dig i.

Högskolan i Borås, Borås Stad och Studentkåren i Borås samarbetar för att nya studenter lättare ska kunna hitta bostad, detta genom den digitala anslagstavlan BoråsBo. Genom BoråsBo kan du som studerande i Borås hitta lediga privatrum och andrahandslägenheter. Den som bor för stort, dyrt eller ensamt kan lägga ut en annons på anslagstavlan och på så vis hitta en student som inneboende eller hyresgäst.

Låter Borås som en stad för dig? Då är nästa steg att hitta en utbildning som passar just dig! Kika på länkarna här nedan så hittar du en massa olika utbildningar. Prova också att använda vår söktjänst för att hitta ännu mer specifika sökningar. Lycka till med dina studier!

Jämför dina favoriter