Filtrera efter
Arkitektur
Utbildningstyp
Utlandsstudier
Utbildningsform
Fler filter
Visar 1-20 av 26 träffar
1
2
Annonser

Populära platser

Reportage inom Arkitektur

Läs en arkitektutbildning utomlands 

Arkitektur handlar om allt från att planera inredning och formgivning till utformningen av större byggnadsprojekt. Arkitektur och arkitektyrket är en global profession vilket gör att utlandsstudier är en perfekt inblick i hur arkitektur fungerar internationellt. Utlandsstudier har många fördelar. Du kommer inte bara utvecklas som person utan också skapa goda förutsättningar på arbetsmarknaden. 

Olika arkitekturutbildningar utomlands

En arkitektutbildning utomlands kan vara allt från tre till sex år lång. Du kan även välja att studera fristående kurser inom arkitektur och inredning. 

Fristående kurser inom arkitektur utomlands

Om du vill gå en kortare utbildning eller testa på en utbytestermin utomlands är det möjligt att studera fristående kurser inom arkitektur. Under en fristående kurs kommer du få en inblick i arkitekturens värld. Du kan studera allt från arkitekturhistoria till miljömedveten design. Kurserna är ofta praktiska där du får arbeta mycket med design, planering och att testa på att bygga olika modeller av byggnader. 


Längre arkitekturutbildningar utomlands

Vill du läsa hela din universitets- eller högskoleutbildning inom arkitektur utomlands är detta självklart möjligt. Du kan bland annat välja att studera en kandidatexamen i arkitektur eller inredningsdesign. Efter 3 år av arkitekturstudier får du en Kandidatexamen. Det finns även möjlighet att utveckla dina kunskaper och studera en masterutbildning. 

Här kan du studera arkitektur 

Arkitekturutbildningar finns i hela världen men det är populärt att studera närmare än du tror. Både Spanien och Italien har många bra utbildningar. Marbella i Spanien är välkänt för sina designutbildningar med hög kvalitet. 

Vill du studera en arkitekturutbildning utanför Europa är Australien ett populärt val. Sydney är känt för sin spektakulär arkitektur och är ett mecka för dig som är intresserad av att designa häftiga byggnader. 

Studera i Italien

Studera i Spanien

Studera i Australien

Efter din arkitektutbildning

Efter avslutad arkitektutbildning har du ett varierande arbetsliv framför dig. Du kan antingen jobba med inredning eller som arkitekt. När du jobbar som arkitekt skissar du, planerar och spånar fram ideér för dina kunder. Du kommer helt enkelt att skapa en ritning som kunden sedan använder för sitt byggnadsprojekt som kan vara byggnader till parker och städer.

Som nyexaminerad arkitekt får du oftast börja med lite mindre projekt såsom färgsättningar, köksutställningar och rum för att sedan utvecklas till att arbeta med mer komplexa uppgifter. 

Om du istället är mer intresserad av insidan av byggnader kan du välja att arbeta med inredning. Där fokuserar du på att ta fram förslag på inredning till byggnader i både offentlig och privat miljö. Inredningen ska både fungera estetiskt, ekonomiskt och ekologiskt och ditt arbete kommer att löpa från planeringsprocessen till den slutgiltiga inredningen. Vissa inredningsarkitekter arbetar även med möbelformgivning och design av till exempel utställningar. 

Hur ser framtidsutsikterna ut för yrket arkitekt? Läs mer här!