Visa studentum.se som: Mobil

Barnskötare - Lärlingsutbildning

Karlskoga-Degerfors kommun
Sammanfattning
Yrkesvux/Program (Komvux)
Karlskoga
44 veckor
Heltid
CSN-berättigad

Barnskötare - Lärlingsutbildning

Vill du arbeta med barn? Din uppgift som barnskötare är att ge barnen en trygg och stimulerande vistelse under den tid då deras föräldrar arbetar eller studerar. Oftast arbetar du på en kommunal eller privat förskola, men det kan också vara på ett föräldrakooperativ där barnens föräldrar deltar i drift och verksamhet.

Tillsammans med en förskollärare har du ansvar för en barngrupp på en avdelning. Barnen kan vara i barnomsorgen från det att de är ungefär ett år gamla tills de börjar skolan.

Denna utbildning ger dig kunskaper om barns och ungas utveckling, lärande, behov och rättigheter samt förskolans pedagogiska verksamheter. Efter utbildningen kan du arbeta som barnskötare inom barnomsorgen.

Som lärling får du lära dig ett nytt yrke direkt på arbetsplatsen. Upp till 30% av utbildningen genomförs i skolans lokaler och 70% av utbildningen sker direkt på en arbetsplats. Din utbildning planeras och genomförs med stöd av en yrkeskunnig handledare på arbetsplatsen och lärare från vuxenutbildningen.

I utbildningen varvas teori och praktik och studierna sker både i grupp och enskilt. Studierna bedrivs på heltid och detta innebär att du förväntas följa arbetsplatsens arbetstider samt närvara vid teoretiska genomgångar och undervisning i skolan.

Yrkesvux är en statlig satsning som gäller yrkesutbildningar på gymnasialnivå för vuxna. Utbildningarna ska ge möjligheter till arbete efter genomgången utbildning.

Utbildningen anordnas i samarbete mellan kommunerna Kumla, Örebro, Lekeberg, Karlskoga, Degerfors, Ljusnarsberg och Sydnärkes Utbildningsförbund. Innevånare i de kommunerna har fritt sök till utbildningen.

Utbildningsakuten

Nu är nu - ansök idag! Gör någonting värdefullt av tiden du har hemma och stärk dina kompetenser med en utbildning.

Många människor i Örebroregionen blir just nu permitterade och fler kanske kommer bli det, men det är aldrig för sent att hitta rätt. På den här sidan har Region Örebro län samlat utbildningar på ett och samma ställe, för att du lättare ska kunna hitta och matcha det som kan bli ditt framtida yrke eller utveckla de kompetenser du redan har.

Utbildningsakuten

För mer information om Barnskötare - Lärlingsutbildning , vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Ansökan

Du som är folkbokförd i Karlskoga eller Degerfors ansöker genom att besöka skolexpeditionen eller studie- och yrkesvägledare vid Vuxnas lärande, Gösta Berlings väg 20 i Karlskoga. Där upprättas det också en individuell studieplan. En kopia på ditt grundskole- och/eller gymnasiebetyg ska bifogas ansökan.

Är du inte folkbokförd i Karlskoga eller Degerfors kontaktar du studie- och yrkesvägledare i din hemkommun.

Förkunskapskrav

Du ska ha grundläggande kunskaper motsvarande godkända betyg från lägst årskurs 9 i matematik och svenska, alternativt svenska som andraspråk. Har du läst kurserna via Komvux efter den 1 januari 2017 räcker det med att ha klarat delkurs 3 i matematik och svenska, alternativt svenska som andraspråk.

Karlskoga-Degerfors kommun

Karlskoga-Degerfors kommun

Vuxenutbildningen vänder sig till dig som har avslutat gymnasieskolan eller är över 20 år och som vill studera på grundläggande, gymnasial eller högskolenivå på hemmaplan. Inom vuxenutbildningen erbjuds även svenska för invandrare (SFI) samt särvux. Du kan vända dig till...


Läs mer om Karlskoga-Degerfors kommun och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Barnskötare - Lärlingsutbildning

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Yrkesvux i Örebro län

Gösta Berlings väg 20
691 38 Karlskoga

Kursinnehåll

Etnicitet och kulturmöten ,100 p
Grundläggande vård och omsorg ,100 p
Hälsopedagogik ,100 p
Kommunikation ,100 p
Lärande och utveckling ,100 p
Människors miljöer ,100 p
Pedagogiskt ledarskap ,100 p
Specialpedagogik 1 ,100 p
Pedagogiskt arbete 200 p
Skapande verksamhet ,100 p

Totalt 1100 poäng

Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Barnskötare - Lärlingsutbildning från Karlskoga-Degerfors kommun, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Du kanske också är intresserad av: