Visa studentum.se som: Mobil

Elektroniktekniker

Yrkeshögskolan Jönköping
Sammanfattning
YH-utbildning
Jönköping
400 yhp
Heltid

Elektroniktekniker

Elektroniktekniker - 400 Yhp

Elektronik finns idag i allting, och elektronikbranschen blir alltmer viktig för alla andra branscher och industrier. Som elektroniktekniker får du arbeta självständigt med planering, utveckling och effektivisering av produktion inom elektronik. Den här utbildningen ger dig kompetens att arbeta med konstruktion, felsökning, testning och produktionssättning av elektroniska komponenter.

Med kompetens att beräkna, konstruera, produktionssätta, felsöka och serva inom elektronisk tillverkning och mikroprocessteknik blir du en viktig kugge inom tillverkningsindustrin. Du kommer att besitta spetskompetens som möjliggör för företag att digitalisera och automatisera sin produktion. Utbildningen fokuserar på att ge en tydlig yrkeskompetens och fokuserar såväl på teknik som mer allmän kompetens inom produktionsekonomi, produktionsteknik, design och konstruktion. Efter utbildningen är du rustad för att självständigt bereda och planera produktion av elektroniksystem, självständigt analysera produktionsprocesser, identifiera utvecklingsområden samt planera underhållsaktiviteter för optimering av elektronikproduktion.

Utbildningen har tagits fram i nära samarbete med företag inom tillverkningsindustrin så att den direkt svarar mot branschens kompetensbehov. Den omfattar många praktiska moment där du kommer att få lära dig hur man arbetar som elektroniktekniker.

När du söker till den här utbildningen, så tar vi inte bara hänsyn till dina formella meriter som examen och betyg. Din erfarenhet och personliga drivkraft har stor betydelse och därför har vi möjlighet att bevilja en studieplats även till dig som inte har formell behörighet. Vi gör då en individuell bedömning av dina yrkeserfarenheter och din förmåga att genomföra utbildningen. 

För mer information om Elektroniktekniker, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kursinnehåll

År 1

 • Elektroniktekniker - Introduktion, 50 Yhp
 • Produktionsteknik, 25 Yhp
 • Lödningsteknik, 25 Yhp
 • Analog och Digital teknik 1, 25 Yhp
 • Design och konstruktion 1, 25 Yhp
 • Test 1, 25 Yhp
 • LIA 1 – Elektroniktekniker, 25 Yhp

År 2

 • Analog och Digital teknik 2, 25 Yhp
 • Design och konstruktion 2, 25 Yhp
 • LIA 2 – Elektroniktekniker, 25 Yhp
 • Test 2, 25 Yhp
 • Underhåll och driftsäkerhet, 25 Yhp
 • Produktionsekonomi, 25 Yhp
 • LIA 3 - Elektroniktekniker, 25 Yhp
 • Examensarbete, 25 Yhp

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och finansieras med statliga medel. Som studerande är du också berättigad till stöd från CSN.

Efter utbildningen

Utbildningen ger dig kompetens att arbeta som elektroniktekniker, elektronikmontör, produktionsberedare, planerare och testtekniker inom elektronik. Du kommer kunna arbeta med all typ av beredning, konstruktion, lödning och felsökning av elektroniksystem. Arbetsmarknaden är väldigt god för personer med elektronikkompetens.

Yrkeshögskolan Jönköping

Välkommen till Yrkeshögskolan Jönköping

Genom att studera på en Yrkeshögskola (Yh) får du möjlighet att utbilda dig till ett yrke som är särskilt efterfrågat på arbetsmarknaden. Utbildningarna på Yrkeshögskolan Jönköping är framtagna av arbetslivet efter deras kompetensbehov. En del av din utbildningstid är förlagd...


Läs mer om Yrkeshögskolan Jönköping och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Elektroniktekniker

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Yrkeshögskolan Jönköping

Vasavägen 6
55454 Jönköping SVERIGE

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(5,0)
Baseras på 2 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Elektroniktekniker från Yrkeshögskolan Jönköping, fyll i följande uppgifter: