Logistikdesigner

Vill du vara med och skapa framtidens lager-, distributions- och logistiklösningar samtidigt som du ökar lönsamheten och stärker effektiviteten i företag?
Som logistikdesigner har du kunskapen, förmågan och kompetensen att stärka ditt företags konkurrenskraft med moderna, kostnadseffektiva logistiklösningar som ger ökad effektivitet och nöjdare kunder.
Under utbildningen lär du dig logistikdesign, logistikekonomi och projektledning för att skapa bättre affärer. Du lär dig också hur man, med dataanalys, tar fram smarta logistiklösningar som bidrar till långsiktigt hållbara affärer.
Passar detta in på dig och att du kanske också vill göra detta i ett globalt perspektiv så är Logistikdesigner utbildningen för dig!
Dina framtida yrken och arbetsmarknaden
Logistikdesigner är en tvåårig utbildning på yrkeshögskolenivå. Utbildningen ger dig kompetens inom lagerlogistik och motsvarande.
Efter utbildningen finns det många yrken att välja mellan, både i Sverige och utomlands. Några exempel på yrkesroller är logistikdesigner, logistikutvecklare, supply chain planner eller logistikkoordinator.
Nära samarbete med arbetslivet
Vi samarbetar med Sveriges ledande branschföretag inom logistik. Under din LIA skapar du yrkeskontakter inom branschen vilket avsevärt ökar chanserna till jobb.
Teori och praktik förenas
Nästan en tredjedel av utbildningen är praktik, Lärande i arbete (LIA), som är uppdelad på två perioder, där du för varje gång får tuffare utmaningar. Under din LIA deltar du i det vardagliga arbetet på företaget. Examensarbete utförs i egen regi eller i samarbete med industrin. Lärande i arbete (LIA) ingår för att du ska få praktisk erfarenhet yrket.
Vi har goda kontakter inom branschen. 9 av 10 studerande får jobb efter avslutad utbildning.
Hur ser branschens kompetensbehov ut? Hur ser yrkesrollen ut? Hur designas utbildningen? Följ utbildningen "Logistikdesigner" på LinkedIn och Facebook!
Så ansöker du
För att bli antagen måste du uppfylla grundläggande behörighet för yrkeshögskola eller ansöka på reell kompetens. Du hittar information om behörighet till yrkeshögskola på deras hemsida. Där kan du läsa mer om grundläggande behörighet. Har du ytterligare frågor om din behörighet kan du kontakta våra studie- och yrkesvägledare.
Om du har pågående studier men inte har gymnasieexamen eller motsvarande kan du ändå ansöka och kompletterar med ditt betyg senast den 15 juni.
Särskilda förkunskaper
Utbildningen har inga särskilda kunskaper. Allmän behörighet räcker.
Dock är det bra om du har grundläggande kunskaper i Excel, som är ett viktigt program i undervisningen.
Reell kompetens
Om du inte har betyg eller intyg på grundläggande behörighet eller särskilda förkunskaper men anser att du har kompetens att tillgodogöra dig utbildningen kan du åberopa reell kompetens.
Tjänstgöringsintyg måste bifogas om du ansöker om reell kompetens. Tjänstgöringsintyget ska innehålla uppgifter om ditt arbetsområde (=arbetsuppgifter), sysselsättningsgrad, datum du var anställd och underskrift från ansvarig på din arbetsplats.
Har du frågor om din reella kompetens kan du kontakta våra studie- och yrkesvägledare.
Urval
Om antalet behöriga sökande överstiger antalet platser för utbildningen gör vi ett urval bland samtliga behöriga sökande. Urvalet baseras på ditt gymnasiebetyg.
Yrkesmöjligheter
Som logistiker kommer du att vara med och planera logistikflöden och hitta rätt lösningar för just ditt företag och kund. Du arbetar med varuflöden inom handel eller industri. Utbildningen ger dig spetskompetens på orperativ nivå.
Utbildningen Logistikdesigner ger dig både kunskap och färdighet att klara detta.
Efter utbildningen finns det många yrken att välja mellan, både i Sverige och utomlands. Några exempel på yrkesroller är logistikdesigner, logistikutvecklare, supply chain planner eller logistikkoordinator.
Utbildningens innehåll
Du läser 400 YH-poäng där varje poäng motsvarar en dags heltidsstudier. Kursupplägg och kursplanerna är utvecklat, designat och fastställt i samarbete med representanter från företagen i ledningsgruppen.
- Grunder logistik och ekonomi, 25
- Internationell handel och juridik, 40
- Lager och lagerstyrning, 75
- Lönsamma flöden och hållbarhet, 35
- Projektledning, kommunikation och förhandling del 1, 15
- Projektledning, kommunikation och förhandling del 2, 15
- Supply chain management och IT , 30
- Transportlogistik, 40
- Examensarbete, 30
- Lärande i arbete (LIA) 1, 45
- Lärande i arbete (LIA) 2, 50
Summa yrkeshögskolepoäng, 400
Mål med utbildningen
Du behövs. Behovet av våra studenter är stort. Det finns därför goda möjligheter till anställning.
Men vår snabbt föränderliga digitala värld ställer krav på dig. Du behöver alltid vara beredd att lära nytt och tänka om. Utbildningen Logistikdesigner ger dig en plattform där du kan utveckla dina färdigheter och dina kunskaper för att ta dig vidare.
Examen & Intyg
Betyg ges i varje enskild kurs. Utbildningen ger yrkeshögskoleexamen.
Examensbevis delas ut förutsatt att betyget Godkänd uppnåtts i alla kurser i utbildningen. Studerande som inte fullgjort utbildningen kan efter begäran få ett utbildningsbevis.
Kostnader
Utbildningen är avgiftsfri och berättigar till studiemedel.
Videoreportage
Intresseanmälan

Längre utbildningar och korta kurser
Yrkeshögskolan i Borås har en klar idé. Vi ska kombinera teoretiska studier med praktiskt arbete och aktivt arbeta tillsammans med vårt lokala näringsliv. Det är nog inte helt unikt för just våra YH-utbildningar, men vi tror att vi är ovanligt...
Läs mer om Yrkeshögskolan i Borås och visa alla utbildningar.