YH-utbildning

Digital AD/Copy

Längd
2 år - 400 YH-poäng
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
Sista ansökan
Sista ansökan: Sök senast 1 maj 2024.
Utbildningsform
Klassrum
Längd
2 år - 400 YH-poäng
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
Sista ansökan
Sista ansökan: Sök senast 1 maj 2024.
Utbildningsform
Klassrum
Få mer information om utbildningen 👍

Digital AD/Copy

Studerande på Digital AD/Copy

Ansökan är stängd till höstens utbildningsstart. Välkommen att ansöka till våren med utbildningsstart 18 augusti 2025.

Lockas du av spännande möjligheter inom områden som reklam, grafisk formgivning och marknadsföring? Då kan Digital AD/Copy på Yrkeshögskolan i Borås vara den perfekta vägen för dig!

I denna unika utbildning får du möjlighet att fördjupa dig i både Copywriting och Art Direction. Som studerande inom Digital AD/Copy kommer du att utveckla kunskaper, färdigheter och kompetenser för att skapa kreativa koncept och engagerande innehåll som tilltalar och engagerar målgruppen.

Under utbildningens gång kommer du att lära dig att skapa säljande bilder, övertygande texter och dynamiskt rörligt material, skräddarsytt för olika plattformar som hemsidor, nyhetsbrev, bloggar och sociala medier.

Utbildningen lär dig affärsaspekterna inom reklam och marknadsföring för att lyckas som Digital AD/Copy-professionell. Vi rustar dig också med de juridiska kunskaperna som behövs för att navigera branschens regler och normer på ett professionellt sätt. Dessutom kommer du att få insikter om hur du kan använda AI som ett kraftfullt verktyg för att skapa material och du kommer att behärska konsten att projektleda.

Är Digital AD/Copy-utbildningen rätt för dig? Utforska möjligheterna och låt din kreativitet blomstra. Ta steget in i en dynamisk värld av digital kommunikation och skapa framtiden du drömmer om!

För mer information om Digital AD/Copy, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande kursstarter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Borås
  • Sista ansökan: Sök senast 1 maj 2024.

Så ansöker du

För att bli antagen till Yrkeshögskolan måste du ha behörighet från gymnasiet. 
Har du frågor om din behörighet kan du kontakta våra studie- och yrkesvägledare.

Om du går i gymnasiet kan du ansöka även om du inte har ett slutbetyg. Du anger i ansökan att du kompletterar med ditt betyg så snart som du får det.

Särskilda förkunskaper

Lägst betyget E i Svenska/Svenska som andraspråk 2 och Engelska 6 eller minst betyget Godkänd i kurserna svenska /Svenska som andraspråk B och Engelska B.

Reell kompetens

Om du inte har betyg eller intyg på grundläggande behörighet eller särskilda förkunskaper men anser att du har kompetens att tillgodogöra dig utbildningen kan du åberopa reell kompetens.
Tjänstgöringsintyg måste bifogas om du ansöker om reell kompetens. Tjänstgöringsintyget ska innehålla uppgifter om ditt arbetsområde (=arbetsuppgifter), sysselsättningsgrad, datum du var anställd och underskrift från ansvarig på din arbetsplats.

Har du frågor om din reella kompetens kan du kontakta våra studie- och yrkesvägledare.

Urval efter arbetsprov

Alla behöriga sökande kommer att få lämna in arbetsprover. Instruktioner för arbetsprovet kommer att skickas ut i maj och du har då cirka två veckor på dig. Datum presenteras senare.
Det slutgiltiga urvalet görs efter bedömning av arbetsprover. 

Du som fått lämna in arbetsprov men inte antagits sätts på reservlista till utbildningen. Samtliga reserver får en numrerad reservplats.

Yrkesmöjligheter

Kundkommunikationen och handelsmönstren blir alltmer digitala och det föder nya
kompetensbehov inom rollen som art director och copywriter. Som färdig student kommer du sannolikt att jobba som Art Director eller Copywriter.

Utbildningen Digital AD/Copy ger dig både kunskap och färdighet för att klara detta.

Utbildningens innehåll

Följande kurser ingår i utbildningen. Så här ser kursupplägget ut:

År 1

Så här ser kursupplägget ut:

År 1

Kreativitet, idé och koncept - del 1
Grafisk design för digitala plattformar
Digital marknadsföring
Copywriting och content
Trendspaning, omvärldsanalys
Affärslogik och juridik
LIA 1

År 2
Konsument- och beteendevetenskap
Varumärke och strategisk marknadsföring
Branschorienterad engelska
Rörlig marknadskommunikation
Rörlig grafik och animering
Projektledning och kreativ brief
Projektledning och kreativ brief
LIA 2
Examensarbete

Summa yrkeshögskolepoäng 400 

Nära samarbete med arbetslivet

Borås yrkeshögskola arbetar tätt tillsammans med det lokala näringslivet för att ge dig goda möjligheter till bra praktik och ett högklassigt nätverk i branschen. Representanter från företag sitter med i utbildningens ledningsgrupp för att garantera dagsaktuell kunskap som möter branschens förväntningar.

Teori förenas med praktik

En skoldag på Borås Yrkeshögskola är inte den andra lik. Föreläsningar blandas med praktiskt arbete; studiebesök varvas med spännande gästföreläsningar.

25 procent av din utbildningstid är du ute på praktik där du bygger upp ett stort och värdefullt nätverk. Under de två LIA perioderna (lärande i arbete) använder du din kunskap från skolan och fördjupar dig i din framtida yrkesroll.

Som studerande på Digital AD/Copy har du också tillgång till E-handelsstadens frukostföreläsningar. Du använder aktivt dessa möten för att bygga och skapa ditt framtida nätverk.

Vi har goda kontakter inom branschen. 9 av 10 av våra studerande får jobb efter avslutad utbildning.

Mål med utbildningen

Dina framtida yrken och arbetsmarknaden

Kundkommunikationen och handelsmönstren blir alltmer digitala och det föder nya kompetensbehov inom rollen som art director och copywriter.

Rollen som art director och copywriter har gått från att traditionellt arbeta med katalog och print till i allt större utsträckning arbeta med webben. Behovet av yrkesrollen har breddats från traditionella kommunikations- reklambyråer till att inkludera alla företag som vill kommunicera med sina kunder via nätet. Kundkommunikationen och handelsmönstren blir alltmer digitala vilket föder nya kompetensbehov inom rollen som art director och copywriter.

Utbildningen Digital AD/Copy ger dig både kunskap och färdighet för att klara detta.

Hur ser branschens kompetensbehov ut? Hur ser yrkesrollen ut? Hur designas utbildningen? Följ utbildningen "Digital AD/Copy" på LinkedIn och Facebook!

Examen & Intyg

Betyg ges i varje enskild kurs. Utbildningen ger yrkeshögskoleexamen.

Examensbevis delas ut förutsatt att betyget Godkänd uppnåtts i alla kurser i utbildningen. Studerande som inte fullgjort utbildningen kan efter begäran få ett utbildningsbevis.

Kostnader

Utbildningen är avgiftsfri och berättigar till studiemedel.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Digital AD/Copy

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
Yrkeshögskolan i Borås
Borås Yrkeshögskola
Bryggaregatan 12
Borås

Längre utbildningar och korta kurser

Yrkeshögskolan i Borås har en klar idé. Vi ska kombinera teoretiska studier med praktiskt arbete och aktivt arbeta tillsammans med vårt lokala näringsliv. Det är nog inte helt unikt för just våra YH-utbildningar, men vi tror att vi är ovanligt...

Läs mer om Yrkeshögskolan i Borås och visa alla utbildningar.

Highlights