Visa studentum.se som: Mobil

Specialiserad undersköterska i demensvård

Yrkeshögskolan Höga Kusten
Sammanfattning
Utbildningstyp: YH-utbildning
Utbildningsort: Distans, Kramfors
Längd: 2 år
Utbildningstakt: Deltid
Studiestöd: Ja
Språk: Svenska
Sista ansökan: Länk till ansökan http://www.yhk.se/ansokan/webbformular

Videoreportage

Specialiserad undersköterska i demensvård

Arbeta som specialiserad undersköterska inom demensvården!

Specialiserad undersköterska i demensvård vänder sig till dig som vill ha fördjupade kunskaper om demenssjukdomar och dess konsekvenser för individen och närstående.

Att arbeta med personer med demenssjukdom kräver mycket av dig som vårdare. Genom denna utbildning stärks du i din roll genom att få fördjupade kunskaper samt att på ett professionellt sätt bemöta de dementa och deras anhöriga.
Utbildningen bedrivs på distans, deltid 50 % under 4 terminer, med obligatoriska träffar. Vid samlingstillfällena genomförs föreläsningar, case samt studiebesök. Däremellan sker studier och kommunikation via lärplattformen It´s learning.

En viktig del av utbildningen sker ute i verkliga arbetslivet . Där får du som student praktisera och tillämpa dina teoretiska kunskaper samt se och lära från det dagliga arbetet. Under LIA-perioden har man handledare vid sin sida som tar huvudansvaret, stöttar och leder arbetet.

Ditt framtida jobb
En arbetsmarknad i förändring!  Under den närmaste 10-års perioden kommer, på grund av stora pensionsavgångar i hela landet, välutbildad kompetent personal att behövas inom demensvård. Om du väljer att vidareutbilda dig nu, står du väl rustad när efterfrågan på arbetsmarknaden ökar.

För mer information om Specialiserad undersköterska i demensvård , vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan och behörighet

Krav på särskilda förkunskaper

Krav på särskilda förkunskaper: Följande kurser från vård- och omsorgsprogram (gymnasiet eller vuxenutbildning) eller motsvarande kunskaper:
Medicin 1
Psykologi 1
Vård – och omsorgsarbete 1 och 2
Krav på lägsta betyg:
Från det gamla betygssystemet: G
Från det nya betygssystemet: E

Utbildningens karaktär av specialisering kräver minst 1-års yrkeserfarenhet, motsvarande heltidsarbete, inom vård- och omsorgsyrket. Yrkeserfarenhet räknas oavsett hel- eller deltidsarbete. Reell kompetens prövas under antagningsförfarandet.

Har du inte alla förkunskaper?

Skicka in din ansökan ändå, vi behandlar alla individuellt och kan anta upp till 5 st trots att man inte har alla särskilda förkunskapskrav uppfyllda. (20%-regeln)

Lärande i arbete (LIA)

En stor del av utbildningen sker ute på olika företag, i kursen Lärande i arbete (LIA). Där får du som student praktisera och tillämpa dina teoretiska kunskaper samt se och lära av verkligheten. Under LIA-perioden har man handledare vid sin sida som tar huvudansvaret, stöttar och leder arbetet. Studerande kan göra sin LIA på hemorten, vilket ger en naturlig koppling till eventuell framtida anställning.

Skolans lokaler

Varje studerande har ett personligt passerkort och skolans lokaler kan användas även utanför lektionstid. I lokalerna finns välutrustade teorisalar, grupprum, datasalar med bra kapacitet, aktuella programvaror samt trådlöst internet. I byggnaden finns även en lunchrestaurang och pentry där du kan värma medhavd mat.

Examen, diplom m.m.

Efter genomförd utbildning med godkänt i alla kurser, får du en yrkeshögskoleexamen.
I examensbeviset ingår ditt avgångsbetyg och utbildningens innehåll och mål.

Kostnader

Utbildningen är avgiftsfri och studiemedelsberättigad.

Yrkeshögskolan Höga Kusten

Yrkeshögskolan Höga Kusten

Yrkeshögskolan Höga Kusten

Yrkeshögskolan Höga Kusten erbjuder utveckling, jobb eller en ny karriär genom kvalificerad utbildning. Utbildning och träning för verkligheten är den bärande idé som sätter sin prägel på alla Yrkeshögskolan Höga Kustens verksamheter. Kramfors och Höga KustenCentralt längs Norrlandskusten, mitt ibland...


Läs mer om Yrkeshögskolan Höga Kusten och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om utbildningen: Specialiserad undersköterska i demensvård .


En intresseanmälan ger dig möjlighet att komma i kontakt med utbildningsarrangören


Du blir kontaktad och får mer information - För att kunna ta rätt beslut


En intresseanmälan är ingen bokning. Du förbinder dig inte till något

Errors
Valfritt
Valfritt
Valfritt
Valfritt
Valfritt
Valfritt
Ja tack
Nej tack

Kontaktuppgifter till Yrkeshögskolan Höga Kusten

Yrkeshögskolan Höga Kusten

Företagsvägen 2
872 80 Kramfors

Recensioner

          (1)
Cecilia Öberg   |   2016-06-13
Mycket bra föreläsare och otroligt kunniga lärare
          (5)
Eva Ödmark   |   2016-06-13
En intressant och lärorik utbildning som har givit mig mer "verktyg" i mitt arbete med människor som har drabbats av en demenssjukdom. Jag kan varmt rekommendera utbildningen till mina kollegor i vårt avlånga Sverige! Med mer kunskap kan vi alla ge de sjuka en bättre tid som de har kvar!
          (5)
Ulrika   |   2016-01-14
En Utbildning, specialiserad inom demensvården, man varmt vill rekommendera alla som jobbar inom vård/ omsorg. Med professionella lärare och föreläsare som delar med sig av så mycket kunskap. Bra studiehandledning, upplägg och intressant studiematerial. Ett stort plus är också att det är på distans och på halvfart, så det blir lättare att lägga ...
Visa mer