Visa studentum.se som: Mobil

Arbetsledare inom bygg- och anläggning

Yrkeshögskolan Höga Kusten
Sammanfattning
Utbildningstyp: Yh-utbildning
Utbildningsort: Kramfors
Längd: 415 Yh-poäng
Utbildningstakt: Heltid
Studiestöd: CSN-bidrag
Språk: Svenska
Recensioner: (6 Recensioner)
Sista ansökan: Ansök via http://www.yhk.se/ansokan/webbformular

Videoreportage

Arbetsledare inom bygg- och anläggning

ByggproduktionsledareYH-utbildning till Arbetsledare- en ledarskapsutbildning
för framtiden

Varje bygg- och anläggningsprojekt behöver en ledare, någon som har överblick över hela processen och kan ta sig an olika arbetsuppgifter och utmaningar. Arbetsledaren/byggproduktionsledaren har kunskaper kring bl.a. upphandling, utsättning, byggproduktion, företagande, juridik, projektering samt själva byggprocessen. Det behövs en kunnig person som kan koordinera och planera alla dessa uppgifter.

UTBILDNINGEN STARTAR EJ HT2018

YH-utbildningen Arbetsledare riktar sig till dig som gillar att ta ansvar och ha många bollar i luften.

I grunden bör du också ha ett genuint intresse för arbete med människor i grupper - Att vilja utveckla andra är självklart för dig. En bra egenskap är också ett intresse för tekniska frågor och problemlösning.

Utbildningen är brett inriktad mot arbete inom bygg- och anläggningsbranschen med kursmoment som byggkonstruktion, byggmaterial och byggteknik. För att klara av att träda in i rollen som arbetsledare omfattas utbildningen även av kursmoment som t.ex. ledarskap, kommunikation, personlig utveckling, entreprenadjuridik, företagsekonomi och kalkyl.

Ditt framtida jobb

Efter genomförd utbildning finns det flera arbetsområden att vara verksam inom. Allt från arbetsledare, byggproduktionsledare till besiktningsman och egen företagare. Med denna utbildning som arbetsledare i bagaget blir du ett hett namn på en marknad som står inför en stor generationsväxling.

För mer information om Arbetsledare inom bygg- och anläggning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Behörighet till yrkeshögskolan

 se vidare under yrkeshögskolans websida - (yrkeshogskolan(dot) se) Flik: Om-Ansokan/Behorighet-urval-och-antagning

Särskilda förkunskaper

• Bygg och anläggning 1, 200p
• Bygg och anläggning 2, 200p

Reell kompetens prövas

Alternativt

Om du inte har alla särskilda förkunskaper kan du ändå skicka in din ansökan, då vi kan anta upp till 4 st med annan erfarenhet än ovan, den s.k 20% regeln

Krav på särskilda förkunskaper

Ledningsgruppen, bedömer att det är viktigt att den sökande har med sig övergripande kunskaper om de olika villkor som finns inom byggbranschen, som den sökande skaffat sig via egen yrkeserfarenhet, för att på ett bra sätt kunna hantera och lösa de problem som uppstår
och ta en position i kommande ledande yrkesroll.
En arbetsledare behöver, förutom ansvara för och leda personal, snabbt kunna sätta sig in i tekniska problem som kan uppstå under arbetets gång, kunna pröva olika lösningar, göra bedömningar för det fortsatta arbetet och fatta beslut. Detta kräver att man har erfarenhet från bygg & anläggningsbranschen där liknande situationer uppstått.

Lärande i arbete (LIA)

En stor del av utbildningen (27 veckor i 3 perioder)  sker ute på olika företag, i kursen Lärande i arbete (LIA). Där får du som student praktisera och tillämpa dina teoretiska kunskaper samt se och lära av verkligheten. Under LIA-perioden har man handledare vid sin sida som tar huvudansvaret, stöttar och leder arbetet.

Genom ett brett upparbetat kontaktnät får du goda förutsättningar att hitta en spännande och lärorik praktikplats på ett företag, som kan bli din framtida arbetsplats.

Lokaler

Varje studerande har ett personligt passerkort och skolans lokaler kan användas även utanför lektionstid. I lokalerna finns välutrustade teorisalar, grupprum, datasalar med bra kapacitet, aktuella programvaror samt trådlöst internet. I byggnaden finns även en lunchrestaurang och pentry där du kan värma medhavd mat.

Skolans lokaler

Vallen, Kramfors

Examen & Intyg

Efter genomförd utbildning med godkänt i alla kurser, får du en yrkeshögskoleexamen.
I examensbeviset ingår ditt avgångsbetyg och utbildningens innehåll och mål.

Kostnader

Utbildningen är avgiftsfri och studiemedelsberättigad.

Yrkeshögskolan Höga Kusten

Yrkeshögskolan Höga Kusten

Campus Kramfors

Yrkeshögskolan Höga Kusten erbjuder utveckling, jobb eller en ny karriär genom kvalificerad utbildning. Utbildning och träning för verkligheten är den bärande idé som sätter sin prägel på alla Yrkeshögskolan Höga Kustens verksamheter. Kramfors och Höga KustenCentralt längs Norrlandskusten, mitt ibland...


Läs mer om Yrkeshögskolan Höga Kusten och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Arbetsledare inom bygg- och anläggning

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Yrkeshögskolan Höga Kusten

Företagsvägen 2
872 80 Kramfors

Recensioner

Ethel   |   2018-02-20
Under 2 års tid fick man ett hum om allt som krävs för att jobba som arbetsledare/platschef. Teorin kom till användning i praktiken (3x 9 veckors praktik). Efter sista praktikperioden fick jag direkt jobberbjudande från mitt praktikställe. Även under arbetsgång har jag upptäckt mer och mer hur nyttigt kursen var pga. alla olika ämnen som vi hann...
Visa mer
          (5)
Markus Kjellin   |   2016-06-14
En genuin utbilding där jag fått lära mig att styra och leda en grupp i rätt riktning, och växt som en ledare
          (4)
X Student   |   2016-06-13
Även om skolan ligger lite avskilt så är det en bra skola. lärarna har kunskap inom de kurser man har. En del kurser känns som att man inte behöver lägga så mkt tyngd på utan mer att man får en bättre överblick inom kursen. Vilken man skulle kunna göra på ett bättre sätt. Typ att skapa egna dokument som man kan använda i framtiden, mallar och li...
Visa mer
          (3)
Beställ information

För att få mer information om Arbetsledare inom bygg- och anläggning via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Arbetsledare inom bygg- och anläggning
Kursrecensioner
          (4,0)
Baseras på 6 recensioner
Se alla recensioner för utbildningen
Arrangörsrecensioner
          (4,2)
Baseras på 33 recensioner
Se alla skolans recensioner