Visa studentum.se som: Mobil

Arbetsledare inom bygg- och anläggning

Yrkeshögskolan Höga Kusten
Sammanfattning
Utbildningstyp: YH-utbildning
Utbildningsort: Kramfors
Längd: 415 Yh-poäng
Utbildningstakt: Heltid
Studiestöd: CSN-bidrag
Språk: Svenska
Startdatum: augusti 2018 - Kramfors
Sista ansökan: 2018-05-15

Videoreportage

Arbetsledare inom bygg- och anläggning

ByggproduktionsledareYH-utbildning till Arbetsledare- en ledarskapsutbildning
för framtiden

Varje bygg- och anläggningsprojekt behöver en ledare, någon som har överblick över hela processen och kan ta sig an olika arbetsuppgifter och utmaningar. Arbetsledaren har kunskaper kring bl.a. upphandling, utsättning, byggproduktion, företagande, juridik, projektering samt själva byggprocessen. Det behövs en kunnig person som kan koordinera och planera alla dessa uppgifter.

Utbildningsstart v34 2018

YH-utbildningen Arbetsledare riktar sig till dig som gillar att ta ansvar och ha många bollar i luften.

I grunden bör du också ha ett genuint intresse för arbete med människor i grupper - Att vilja utveckla andra är självklart för dig. En bra egenskap är också ett intresse för tekniska frågor och problemlösning.

Utbildningen är brett inriktad mot arbete inom bygg- och anläggningsbranschen med kursmoment som byggkonstruktion, byggmaterial och byggteknik. För att klara av att träda in i rollen som arbetsledare omfattas utbildningen även av kursmoment som t.ex. ledarskap, kommunikation, personlig utveckling, entreprenadjuridik, företagsekonomi och kalkyl.

Ditt framtida jobb

Efter genomförd utbildning finns det flera arbetsområden att vara verksam inom. Allt från arbetsledare till besiktningsman och egen företagare. Med denna utbildning som arbetsledare i bagaget blir du ett hett namn på en marknad som står inför en stor generationsväxling.

För mer information om Arbetsledare inom bygg- och anläggning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan och behörighet

Behörighet till yrkeshögskolan

 se vidare under yrkeshögskolans websida - (yrkeshogskolan(dot) se) Flik: Om-Ansokan/Behorighet-urval-och-antagning

Särskilda förkunskaper

• Bygg och anläggning 1, 200p
• Bygg och anläggning 2, 200p

Reell kompetens prövas

YRKESERFARENHET

Minst två års yrkeserfarenhet motsvarande heltid , som anställd eller egenföretagare, från bygg & anläggningsbranschen eller närliggande
branscher.
Yrkeserfarenhet räknas oavsett hel- eller deltidsarbete.

Alternativt

Om du inte har alla särskilda förkunskaper kan du ändå skicka in din ansökan, då vi kan anta upp till 4 st med annan erfarenhet än ovan, den s.k 20% regeln

Krav på särskilda förkunskaper

Ledningsgruppen, bedömer att det är viktigt att den sökande har med sig övergripande kunskaper om de olika villkor som finns inom byggbranschen, som den sökande skaffat sig via egen yrkeserfarenhet, för att på ett bra sätt kunna hantera och lösa de problem som uppstår
och ta en position i kommande ledande yrkesroll.
En arbetsledare behöver, förutom ansvara för och leda personal, snabbt kunna sätta sig in i tekniska problem som kan uppstå under arbetets gång, kunna pröva olika lösningar, göra bedömningar för det fortsatta arbetet och fatta beslut. Detta kräver att man har erfarenhet från bygg & anläggningsbranschen där liknande situationer uppstått.
För att den studerande ska kunna tillgodogöra sig utbildningen krävs relevant yrkeserfarenhet och de moment som ingår i utbildningen där det särskilt bedöms extra viktigt med yrkeserfarenhet är:
• Färdighet i att tillämpa lagar och arbetsrättsliga regler i en
arbetsledande roll
• Kompetens i att leda miljöskyddsarbetet på arbetsplatsen • Kompetens i att bedöma verkningssätt och egenskaper hos färdigt arbete och färdig konstruktion • Kompetens i att självständigt agera som skyddsombud
Bedömningen är att två års yrkeserfarenhet följt av två års heltidsstudier, varav 27 veckors LIA, är en bra längd på utbildningen för att ta sig an rollen som arbetsledare..

Lärande i arbete (LIA)

En stor del av utbildningen sker ute på olika företag, i kursen Lärande i arbete (LIA). Där får du som student praktisera och tillämpa dina teoretiska kunskaper samt se och lära av verkligheten. Under LIA-perioden har man handledare vid sin sida som tar huvudansvaret, stöttar och leder arbetet.

Genom ett brett upparbetat kontaktnät får du goda förutsättningar att hitta en spännande och lärorik praktikplats på ett företag, som kan bli din framtida arbetsplats.

Lokaler

Varje studerande har ett personligt passerkort och skolans lokaler kan användas även utanför lektionstid. I lokalerna finns välutrustade teorisalar, grupprum, datasalar med bra kapacitet, aktuella programvaror samt trådlöst internet. I byggnaden finns även en lunchrestaurang och pentry där du kan värma medhavd mat.

Skolans lokaler

Vallen, Kramfors

Examen, diplom m.m.

Efter genomförd utbildning med godkänt i alla kurser, får du en yrkeshögskoleexamen.
I examensbeviset ingår ditt avgångsbetyg och utbildningens innehåll och mål.

Kostnader

Utbildningen är avgiftsfri och studiemedelsberättigad.

Yrkeshögskolan Höga Kusten

Yrkeshögskolan Höga Kusten

Yrkeshögskolan Höga Kusten

Yrkeshögskolan Höga Kusten erbjuder utveckling, jobb eller en ny karriär genom kvalificerad utbildning. Utbildning och träning för verkligheten är den bärande idé som sätter sin prägel på alla Yrkeshögskolan Höga Kustens verksamheter. Kramfors och Höga KustenCentralt längs Norrlandskusten, mitt ibland...


Läs mer om Yrkeshögskolan Höga Kusten och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om utbildningen: Arbetsledare inom bygg- och anläggning.


En intresseanmälan ger dig möjlighet att komma i kontakt med utbildningsarrangören


Du blir kontaktad och får mer information - För att kunna ta rätt beslut


En intresseanmälan är ingen bokning. Du förbinder dig inte till något

Errors
Valfritt
Valfritt
Valfritt
Valfritt
Valfritt
Valfritt
Ja tack
Nej tack

Kontaktuppgifter till Yrkeshögskolan Höga Kusten

Yrkeshögskolan Höga Kusten

Företagsvägen 2
872 80 Kramfors

Recensioner

          (4)
Markus Kjellin   |   2016-06-14
En genuin utbilding där jag fått lära mig att styra och leda en grupp i rätt riktning, och växt som en ledare
          (3)
X Student   |   2016-06-13
Även om skolan ligger lite avskilt så är det en bra skola. lärarna har kunskap inom de kurser man har. En del kurser känns som att man inte behöver lägga så mkt tyngd på utan mer att man får en bättre överblick inom kursen. Vilken man skulle kunna göra på ett bättre sätt. Typ att skapa egna dokument som man kan använda i framtiden, mallar och li...
Visa mer
          (4)
E.K.   |   2016-06-13
Duktiga och hjälpsamma lärare. Gillade att det var många LIA perioder där man fick se hur all teori vi lärde på skolbänken hittade sin plats i praktiken.