Delta i vår undersökning om utbildning och tävla om ett presentkort värt 300 kr på Filmstaden 📽️🍿

Yrkeshögskolan Halmstad

i Halmstad (+ 2 orter)
Få mer information om skolan 👍

Videoreportage

Om skolan

Välkommen till Yrkeshögskolan Halmstad 

Efterfrågan på ingenjörer som kan utveckla automation och digitalisering är mycket stor! Vi har utbildningen!

Vi har bedrivit yrkesanpassade utbildningar sedan 1998 och har byggt upp ett stort nätverk av företag som vi samarbetar med. Tillsammans har vi skapat utbildningar som matchar deras behov och möjligheterna till jobb efter utbildning är mycket stora!

YRKESOMRÅDEN

Automation finns överallt men framförallt inom tillverknings- och processindustrin. Det kan t.ex. vara inom livsmedels-, fordons-, massa-, energi-, utvecklings-, förpacknings-, metallindustri samt konsult- och entreprenadverksamheter.

I ett automationssystem finns det alltid övergripande styr- och reglersystem som PLC-system och komponenter i dess periferi som givare, ställdon, servon, motorer, HMI-paneler, industriella nätverk etc. För att dessa ska kunna samverka tillsammans i ett helintegrerat system behövs automations- och digitaliseringsingenjörer.

YRKESROLLEN

En automations- och digitaliseringsingenjör utför uppgifter som t.ex. projektering, konstruktion, virtuell verifiering/simulering, installation, montage och programmering av automations- och digitaliserade system.

Yrkesrollen som automations- och digitaliseringsingenjör är mycket omväxlande och utvecklande och branschen har ett stort rekryteringsbehov av denna kompetens.

STUDIEORTER

Man kan välja att läsa i Halmstad, Lidköping eller i Ljungby. Om du läser i Lidköping eller i Ljungby sker undervisningen i realtid med modern teknik. Du bedriver dina studier i en särskilt anpassad lokal. Genom storbildsskärmar, högtalare och micar följer du undervisningen som om du var på plats i Halmstad. Du kan när som helst ställa frågor och diskutera med läraren och andra elever. Du har tillgång till undervisningsutrustning när som helst. Vi har tidigare erfarenhet av detta och det har fungerat väl. Läser man i Halmstad följer man utbildningen precis som vanligt med läraren på plats.


För mer information om Yrkeshögskolan Halmstad, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar med Yrkeshögskolan Halmstad

Varför välja Yrkeshögskolan Halmstad?

Behov på arbetsmarknaden

93% får jobb efter genomförd utbildning

Samarbete med branscher

Utbildningar

YH-utbildning
Data / IT Utbildningsform Längd Ort
Additiv tillverkning - teknik och konstruktion (3D-printingspecialist) Klassrum Halmstad
Teknik
Automation
Automations- och digitaliseringsingenjör Klassrum 2 år Flera orter (3)

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om: Yrkeshögskolan Halmstad

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Hitta till utbildaren

Yrkeshögskolan Halmstad

Sperlingsgatan 7
302 48 Halmstad

Tel: 070-628 73 26
www.yhhalmstad.se


Highlights