Visa studentum.se som: Mobil

Embedded Systems Security

YrkesAkademin Yrkeshögskola
Sammanfattning
Korta YH-utbildningar
Distans
Distans
15 veckor
Deltid, distans
CSN-berättigad
Startdatum: Vår 2023 - Distans

Om utbildningen

Embedded Systems Security

Utvecklingen av intelligenta, uppkopplade produkter som styrs av inbyggda system och behandlar data tar alltmer plats i vår vardag. I takt med detta efterfrågas mer och mer kompetens inom utveckling av säkra och motståndskraftiga system som skyddar produkten och dess data från okontrollerad exponering. Målet med utbildningen är att ge de studerande specialiserade och fördjupade kunskaper, färdigheter och kompetenser inom cybersäkerhet av inbyggda system och utveckling av säkra smarta produkter. De kommer att kunna självständigt analysera och behandla det aktuella problemområdet samt välja och använda lämpliga metoder och verktyg i relation till uppdragets mål.

Utbildningen leder till en mycket efterfrågad specialkompetens inom utveckling av inbyggda system och har ett stort stöd från bransch och ledningsgrupp. 

Denna korta utbildning med sitt anpassade innehåll är direkt fokuserad på att ge ett kunskapslyft som innebär att industrin kan nyttja sin personal (ordinarie utvecklare/programmerare) inom det växande området av utveckling av inbyggda system och IoT. Utbildningen är även en mycket bra möjlighet att öka anställningsbarheten hos de nyutbildade mjukvaruutvecklare/programmerare som söker jobb.

YrkesAkademins distanspedagogik med förinspelat material, webbinarier och flipped classroom gör att de gemensamma utbildningstillfällena fokuserar på praktiska övningar. Lärarledda lektioner kommer att vara två gånger i veckan och baserat på studerandegruppens förutsättningar placeras dessa på lämpliga tider med möjlighet även efter arbetstid. De individuella handledningarna kommer att anpassas och planeras flexibelt, likaså den fysiska träffen som kan läggas på t.ex. fredag/lördag.

Utbildningen kommer att bedrivas delvis på engelska. Det generella språket inom mjukvaruutveckling och en stor del av termer och begrepp är på engelska. Målgruppen för utbildningen kommer att arbeta i en alltmer internationaliserad miljö där språket oftast är engelska.

För mer information om Embedded Systems Security, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja YrkesAkademin Yrkeshögskola?

Samarbete med branscher

Praktik/LIA

Distansutbildning med tillfällen på plats

Så ansöker du

Ansök via vår hemsida ya.se/yrkeshogskola

Grundläggande behörighet:

avlagt en gymnasieexamen i gymnasieskolan eller inom kommunal vuxenutbildning,

  1. har en svensk eller utländsk utbildning som motsvarar kraven i 1,
  2. är bosatt i Danmark, Finland, Island eller Norge och där är behörig till motsvarande
    utbildning, eller
  3. genom svensk eller utländsk utbildning, praktisk erfarenhet eller på grund av
    någon annan omständighet har förutsättningar att tillgodogöra sig utbildningen.

Särskilda förkunskaper:

Yrkeserfarenhet 1 år, heltid. 

Typ av erfarenhetsområde: Utbildningen riktar sig till mjukvaruutvecklare eller annan yrkeskategori inom IT som arbetat minst ett år med mjukvaruutveckling/programmering.

Alternativ till erfarenhet: personer med eftergymnasiala studier som innefattade längre perioder av LIA eller praktik inom mjukvaruutveckling.

YrkesAkademin Yrkeshögskola

YrkesAkademin är idag en av Sveriges största leverantörer av yrkesutbildningar för vuxna. Vi erbjuder kompetensutveckling till företag och privatpersoner inom olika branscher i hela Sverige. YrkesAkademin har ett stort utbud av distansutbildningar, nätbaserade utbildningar. Dessa utbildningar passar dig som vill...


Läs mer om YrkesAkademin Yrkeshögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Embedded Systems Security

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

YrkesAkademin Yrkeshögskola

Holmgatan 22
791 71 Falun

Tel: 023-584 00
ya.se


Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,4)
Baseras på 92 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Embedded Systems Security från YrkesAkademin Yrkeshögskola, fyll i följande uppgifter: