Visa studentum.se som: Mobil

Vet du inte riktigt vad du ska plugga? 🎓📚 Besök vår Digitala utbildningsmässa den 30 september kl. 08.00 -18.00 och ta reda på det! ✨ Läs mer om mässan här!

Specialistbarnskötare med inriktning språkutveckling

Yrgo
Sammanfattning
Yh-utbildning
Göteborg
2 år
Deltid
CSN-berättigad

Specialistbarnskötare med inriktning språkutveckling

Är du barnskötare och vill ta nästa steg till en ny yrkesroll? I den här utbildningen fördjupar du dina kunskaper om barns lärande, samt om metoder och utvecklingsarbete för språkutvecklande arbetssätt.

Utbildningen Specialistutbildad barnskötare med inriktning språkutveckling bygger vidare på grundutbildningen till barnskötare. Utbildningen riktar sig till dig som vill bredda och fördjupa dina kunskaper om barns lärande och språkutveckling för att kunna utveckla arbetssätten i förskolan och de pedagogiska metoderna.

Utbildningen löper under fyra terminer på halvfart. Undervisningen har en tydlig arbetslivsanknytning med forskningsbaserade teoretiska kunskaper. Parallellt med undervisning sker handledarstödda egenstudier, LIA (lärande i arbete) och studiebesök i olika verksamheter. Teoriavsnitt varvas med varierade och ämnesövergripande projekt samt verklighetsbaserade problemställningar som ger möjlighet att bättre spegla det kommande yrkeslivet. Metodiken utvecklar förmågan att bättre möta förskolans uppdrag, förutsättningar och arbetsformer. Undervisningen är utformad för att bidra till eget ansvar och skapa förutsättningar för aktiv inlärning, diskussioner, livslångt lärande och personlig utveckling.

Arbetsmarknad

Svensk förskola står inför stora utmaningar att möta behovet av personal med rätt kompetens. Efterfrågan på barnskötare är stor och statistiken visar att den trenden kommer att hålla i sig. För att kunna arbeta med läroplanens mål, uppdrag och intentioner krävs kunskap och utbildning. Förskolans kvalitet hänger samman med kompetensen hos personalen. Det språkutvecklande uppdraget är en stor del av förskolans arbetsområden.

Kurser

 • Digitalisering och IKT i förskolan 15 p
 • Examensarbete 15 p
 • Kommunikation 15 p
 • LIA 1 – Lärande i arbete 20 p
 • LIA 2 – Lärande i arbete 20 p
 • Möte med mångfalden 15 p
 • Pedagogisk miljö 15 p
 • Pedagogiskt arbete – fördjupning 30 p
 • Skapande verksamhet – Berättande, Drama och föreställning 15 p
 • Språkinlärning och språkstimulering 10 p
 • Språkutveckling, språkutvecklande arbetssätt i förskolan 30 p

Så ansöker du

Ansökan

Du ansöker via skolans hemsida. Förbered din ansökan genom att ha dina betyg och andra relevanta intyg tillgängliga elektroniskt.

Behörighet

Grundläggande behörighet
För att ansöka till yrkeshögskolan krävs grundläggande behörighet. Vad grundläggande behörighet innebär styrs av när du studerade på gymnasienivå.

Särskilda förkunskapskrav 
Särskilda förkunskapskrav från Barn- och fritidsprogrammet.

Minst betyg E i Pedagogiskt arbete, Pedagogisk ledarskap och Svenska 2 eller motsvarande.

Urval
Om det är fler behöriga sökande än antalet beviljade platser genomförs ett urval.

Urval görs med utgångspunkt från betyg och skriftliga tester i svenska. De skriftliga testerna genomförs i maj och tar cirka en halv dag i anspråk. Behöriga sökande får kallelse per e-post före aktuellt testtillfälle.

Kostnader

Utbildningen är statligt finansierad och berättigar till studiestöd från CSN.

Kostnader för kurslitteratur, kopiering och utskrifter tillkommer. Avgifter till självkostnadspris tas ut för läromedel som skolan producerat. Läromedel/facklitteratur som vi själva inhandlat förmånligt säljs till reducerat pris.

Yrgo

Yrgo

Yrgo, högre yrkesutbildning Göteborg

Vill du läsa en utbildning som leder till jobb? Hos oss får du den kompetens som arbetslivet efterfrågar plus ett stort kontaktnät i branschen. Vi har ett stort urval av yrkeshögskoleutbildningar för dig som vill skaffa dig ett yrke, för...


Läs mer om Yrgo och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Yrgo


Tel: 031 - 367 31 00
Fax 031 - 367 31 20
www.yrgo.se

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,2)
Baseras på 43 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: