Visa studentum.se som: Mobil

Game Programmer

Yrgo
Sammanfattning
Yh-utbildning
Göteborg
80 veckor
Heltid
CSN-berättigad

Game Programmer

Speldesign Game Programmer

Game Programmer 

Vill du vara en nyckelspelare i en av världens roligaste branscher?

Sverige har idag en världsledande position inom spelbranschen och här verkar allt från mindre aktörer till stora spelstudios som skapar AAA-spel. Landet är känt för både sin bredd och sin kvalitet och har en stark ställning inom alla delar. Dessutom har svensk spelutveckling under de senaste tjugo åren seglat upp till att bli en allt viktigare exportnäring för Sverige och verkar på en i hög grad globaliserad marknad.

Utbildningen är framtagen av rutinerade spelutvecklare i samarbete med välkända spelutvecklarföretag, en näring som vet vad som krävs för att skapa framtidens underhållning.

Under utbildningens gång arbetar du i team och får kunskap om hela processen från prototyp till färdig produkt gällande spelplattformar och spelmotorer. Utbildningen innehåller implementering av speldesign via programmering och scripting och ger dig kunskap om de programvaror som yrkesrollen kräver och som är branschstandard. Du får kunskap i analysarbete, problemlösningar och utvärdering av egna o andras spelprodukter oavsett genre. Efter utbildningen kommer du också ha kunskap om olika begränsningar och möjligheter med VR-mjukvara och kunna implementera och använda olika typer av API:er.

Då arbetet innehåller regelbundna internationella kontakter och fackspråket är på engelska kommer utbildningen delvis bedrivas på engelska.

En tredjedel av utbildningen är arbetsplatsförlagd, så kallad LIA – Lärande i arbete, vilket ger dig unika möjligheter att knyta värdefulla kontakter.

Efter Utbildningen 

Spelbranschen har på några årtionden vuxit till en världsomspännande industri med en påfallande kulturell och ekonomisk betydelse. Sedan 2010 har omsättningen i branschen ökat med över 800%! Denna ökning har skapat ett stort behov av duktiga kreativa utvecklare. Den senaste trenden med Virtual Reality (VR) och kanske den ännu mer spännande utvecklingen av Augmented Reality (AR) gör att framtiden ser ljus ut för interaktiva produkter och innovativa personer. Efter avslutad utbildning är du redo att arbeta som Game Programmer, Programmer, Game Developer eller Scripter.

Spelbranschen är i stort behov av dig som är kompetent och engagerad och är intresserad av en global bransch som växer.

Så ansöker du

För att ansöka till yrkeshögskolan krävs grundläggande behörighet för yrkeshögskolestudier. 

Särskilda förkunskaper

Minst betyg E i Engelska 6, Matematik 3 och Svenska 2, eller motsvarande.

Minst betyg E i kursen programmering, eller motsvarande.

Behöriga sökande kommer även behöva göra ett tekniskt arbetsprov, som man kallas till. Arbetsprovet kommer mäta den sökandes kunskaper inom programmering, nödvändiga för att kunna tillgodogöra sig utbildningens mål.

Urval


Behöriga sökande kallas till muntligt och tekniskt arbetsprov. Det muntliga provet bedöms utifrån kommunikativ- och analytisk förmåga. Det tekniska arbetsprovet bedömer kunskaper i programmering. Proven bedöms av sakkunnig branschföreträdare och representant från Yrgo. Poängen från samtliga prov vägs samman och utgör den poäng som den sökande rangordnas efter i fallande ordning. Den sökande som har högst sammanlagda poäng kommer först i urvalet.

Du söker via skolans hemsida. 

Kursinnehåll

  • Examensarbete 40p
  • Game Design 20p
  • Game Engines 20p
  • Game Production 30p
  • Game Programming 50p
  • LIA – Lärande i arbete 135p
  • Programming 70p
  • Unity Certified Developer 15p
  • VR Development 20p

Examen & Intyg

Utbildningen leder till en kvalificerad yrkeshögskoleexamen.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till studiemedel från CSN. Kostnader för studieresor och eget förbrukningsmaterial kan tillkomma.

Yrgo

Yrgo

Yrgo anordnar utbildningar för dig som vill skaffa dig ett yrke, för dig som vill byta yrke och för dig som vill fördjupa dig i ett yrke. Varje år utbildar sig cirka 1 700 personer hos oss och våra studerande är,...


Läs mer om Yrgo och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Yrgo


Tel: 031 - 367 31 00
www.yrgo.se

Recensioner
Kursrecensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 17 recensioner
Se alla skolans recensioner