Visa studentum.se som: Mobil

Hur tänker du när du väljer utbildning? Hjälp oss att svara på några frågor i vår undersökning och ha chans att vinna två biobiljetter!

Digital Designer

Yrgo
Sammanfattning
Yh-utbildning
Göteborg
2 år
Heltid
Studiemedelsberättigad
0 SEK inkl. moms
Svenska
Startdatum: augusti 2021 - Göteborg
Sista ansökan: 2021-04-15

Digital Designer

Digital designer

Digital designer 

Brinner du för design och digital teknik och vill arbeta med kommunikation via digitala medier? Då är utbildningen till Digital Designer något för dig.

Utbildningen är en teknisk kreatörsutbildning som ger dig kompetens för arbete inom kommunikationsbranschen eller inhouse på företag. Du arbetar innovativt och produktivt i team på en byrå, t ex tillsammans med Art Director och programmerare där du utför de visuella elementen i den kreativa och producerande delen av arbetet. Du formger och producerar digitala tillgångar såsom responsiva enheter, banners, filmer/animationer och har förståelse för User Experience (UX). Du får kunskap i grafisk design, rörligt media, HTML, CSS och JavaScript.

Arbetet är riktat mot kund är även kundkontakt och konceptuell, strategisk förståelse och överförande av kommunikation viktig. I arbetet ingår konceptutveckling som sker tillsammans med projektteamet och mot kundbriefer.

Du har ha ett genuint intresse för digital teknik och gränssnittslösningar i digitala medier. Du har en passion för formgivning, bilder, samt hantverket med pixlar, typografi och detaljer.

En tredjedel av utbildningen är arbetsplatsförlagd, så kallad LIA – Lärande i arbete, vilket ger dig unika möjligheter att knyta värdefulla kontakter.

Efter utbildningen 

Behovet av teknisk, digital spetskompetens är en bristvara och branschen söker alltid professionella medarbetare. Regionalt finns ett stort behov av arbetskraft de kommande fyra åren. Arbetsmarknaden finns inom reklam- och kommunikationsbyråer, inhousebyråer, designbyråer och liknande. Arbetsfältet är stort och spänner över yrkesroller som Digital Designer, Digital Producer, Digital Innovator, Digital kommunikationsproducent, Digital Creator och Webbdesigner. Utbildningen ger dig möjligheten att skapa en framtid i branschen.

Så ansöker du

För att ansöka till yrkeshögskolan krävs grundläggande behörighet. 

Särskilda förkunskaper


Minst betyg E i Engelska 6 och Svenska 2, eller motsvarande.

Du ska även skicka in ett arbetsprov i din ansökan där du påvisar grundläggande kunskaper och färdigheter i programmen Photoshop eller Illustrator. Kunskaperna bedöms utifrån din förmåga att uttrycka dig kreativt, med originalitet och idérikhet i bild/grafisk form. .

Urval

Behöriga sökande kallas till muntligt och digitalt prov. De muntliga och digitala proven samt arbetsprovet bedöms utifrån kommunikativ och analytiskförmåga, kreativitet och tekniskt kunnande. Proven bedöms av sakkunnig branschföreträdare och representant från Yrgo. Poängen från samtliga prov vägs samman och utgör den poäng som den sökande rangordnas efter i fallande ordning. Den sökande som har högst sammanlagda poäng kommer först i urvalet.

Du söker via skolans hemsida. 

Kursinnehåll

 • Digital bild 50p
 • Digital produktion 60p
 • Digitala processer 15p
 • Examensarbete 30p
 • Html5 samt CSS 30p
 • Interaktionsdesign och användbarhet 15p
 • LIA – Lärande i arbete 135p
 • Strategi, kreativitet och entreprenörskap 20p
 • Visuell Design 45p

Examen & Intyg

Utbildningen leder till kvalificerad yrkeshögskoleexamen.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till CSN-stöd. 

Yrgo

Yrgo

Yrgo, högre yrkesutbildning Göteborg

Vill du läsa en utbildning som leder till jobb? Hos oss får du den kompetens som arbetslivet efterfrågar plus ett stort kontaktnät i branschen. Vi har ett stort urval av yrkeshögskoleutbildningar för dig som vill skaffa dig ett yrke, för...


Läs mer om Yrgo och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Yrgo

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 4 recensioner.

Elin
(5)
Med input från arbetande i branschen lyckas Yrgo skräddarsy en utbildning som är uppdaterad att lära ut kompetens som kommer att behövas på riktigt. Det och vetskapen om att utbildningen erbjuder hela 6 månader praktik banar verkligen vägen för att studenterna ska få ett jobb, vilket får en att känna sig väldigt trygg. Har inte varit så imponera...
Visa mer
Emanuel Mårdsjö
(5)
En skottsäker utbildningsmodell som gett mig helt rätt verktyg att med självförtroendet i topp ge mig ut i en spännande och växande branch. På lite över ett år har jag formats till en branchrelevant aktör som inte minst navigerar smärtfritt i det digitala landskapet, utan även visar branschen den smidigaste vägen.
adam olin
(5)
Helt klart den bästa utbildningen som finns. Man lär sig det som används av industrin och blir mästare på det, sen får man komma ut i på sin praktik och visa vad man går för och briljerar tack vare alla bra lärare och kurser man läst.

Kursinnehåll

 • Digital bild 50p
 • Digital produktion 60p
 • Digitala processer 15p
 • Examensarbete 30p
 • Html5 samt CSS 30p
 • Interaktionsdesign och användbarhet 15p
 • LIA – Lärande i arbete 135p
 • Strategi, kreativitet och entreprenörskap 20p
 • Visuell Design 45p
Recensioner
Recensioner
(5,0)
Baseras på 4 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(4,2)
Baseras på 42 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: