Korta YH-utbildningar

Sustainability Management in Tourism

YH Akademin, Distans
Kommande Öppet hus
26 oktober, 2023 18:00
(+ Läs mer )
Längd
30 YH-poäng
Studiestöd
CSN-berättigad
Kommande Öppet hus
26 oktober, 2023 18:00
(+ Läs mer )
Längd
30 YH-poäng
Studiestöd
CSN-berättigad
Få mer information om utbildningen 👍

Om utbildningen

Varför läsa Sustainability Management in Tourism?

Vill du göra skillnad inom turismbranschen och samtidigt främja hållbar utveckling? Denna kurs ger dig kunskaper och verktyg för att bli en ledare inom hållbar turism. Genom kursen får duutveckla kunskaper, färdigheter och kompetenser för att kunna använda hållbarhet som ett medel för att åstadkomma eller vidareutveckla attraktiva affärer, verksamheter och destinationer samt att kunna engagera, leda medarbetare och andra intressenter.

Genom att studera olika aspekter av hållbarhet inom turismsektorn kommer du att få förståelse för hur man kan minska miljöpåverkan, bevara natur- och kulturarv, främja lokal ekonomisk tillväxt. Du kommer vara en drivande kraft för förändring inom branschen!

Denna kurs är en kompetenshöjande utbildning riktad till besöksnäringen och resebranschen.

För mer information om Sustainability Management in Tourism, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kursinnehåll

  • Sustainability Management, 30 yhp

Kursens syfte är att erbjuda insikt i praktiskt genomförande och effektiva tillvägagångssätt för att analysera, driva eller vidareutveckla hållbarhetsarbetet inom en verksamhet med hjälp av vedertagna kriterier för hållbar turismutveckling.

Målet med kursen är att ge den studerande kunskap, färdigheter och kompetenser för att praktiskt kunna arbeta vidare med hållbarhetsfrågor i sin yrkesvardag, genom att kunna identifiera, undersöka och analysera en verksamhets/organisations hållbarhetsarbete utifrån vedertagna standarder och för kriterier hållbar turismutveckling samt kunna ta fram relevanta förslag för åtgärder och genomförande av praktiskt hållbarhetsarbete.

Varför välja YH Akademin?

Samarbete med branscher

Praktik/LIA

Distansutbildning med tillfällen på plats

Så ansöker du

Särskilda förkunskapskrav:

  • Branschen har en naturlig koppling till den internationella arenan och engelska är ofta yrkesspråk. Viss kurslitteratur, internationella hållbarhetsrapporter och annat undervisningsmaterial kan vara på engelska liksom internationella gästföreläsningar.

  • 1 år heltids yrkeserfarenhet. Utbildningen vänder sig till personer i ledande och operativa befattningar inom besöksnäringen och resebranschen. Verksamheter som omfattas är små, medelstora och stora företag samt kommunala och regionala organisationer.

Reell kompetens:

Om du saknar betyg som styrker din behörighet kan du åberopa reell kompetens. Med reell kompetens menas att du har motsvarande kunskaper men har tillägnat dig dem på annat sätt än genom skolan. För att vi ska kunna göra en så rättvis och rättssäker bedömning som möjligt behöver du ladda upp arbetslivsintyg som intygar dina arbetsuppgifter eller fylla i ett formulär för kartläggning. Om du åberopar reell kompetens kan vi komma att bedöma din behörighet genom eventuellt skriftligt, muntligt eller praktiskt test. Ladda ner formuläret nedan.

Upplägg

Så här fungerar distansstudier

Detta är en nätbaserad distansutbildning, halvfart 50%, 30 poäng, 12 digitala seminarier, 12 schemalagda tillfällen för gruppdiskussioner, inspiration och erfarenhetsutbyte. Utbildningen är upplagd som en nätbaserad utbildning på em/kvällstid. Mellan möten arbetar den studerande individuellt och i grupp med material som är upplagd på LMS.

Varje vecka har utbildare och/eller UL kontakt med de studerande online. Inlämningar bedöms under kursen. De studerande får återkoppling från utbildaren snarast möjlig, exakt tidsram är angiven i handledningen. I första hand nyttjas ‘flipped classroom’ där utbildaren ger de studerande möjlighet att nå kunskap och inspiration genom webbaserade genomgångar. De studerande får tillgång till materialet i förväg och reflekterar sedan med andra i workshops, seminarier, grupparbeten. Den studerande arbetar mot/med verkliga fall gärna från sin verksamhet för relevansens skull.

Ditt digitala klassrum

Du behöver ha tillgång till en dator (ej mobil eller platta), fast uppkoppling till Internet samt webbkamera och headset avsett för din dator (vi rekommenderar USB-headset).

Du kan välja att studera på hemma, på kontoret, kommunernas lärcentrum, bibliotek eller andra lämpliga miljöer.

Det dagliga arbetet

Utbildningen genomförs via vår lärplattform Its Learning och via vårt webbaserade seminarieverktyg Zoom. Genom dessa får du tillgång till utbildningsmaterial, deltar i diskussioner och seminarier. Både individuella inlämningsuppgifter och grupparbeten förekommer.

Öppet hus

Välkommen på digitalt Öppet hus den 26 oktober!

Funderar du på att plugga ett YH-program eller kurs under våren 2024? Haka på vårt digitala Öppet hus den 26 oktober! Ett utmärkt tillfälle att få svar på dina frågor om utbildningen, yrkesrollen och studielivet hos oss! 

Få svar på frågor som:

  • Hur går utbildningen till?
  • Vad kan jag jobba med efter utbildningen?
  • Hur funkar distansstudier?
  • Vad krävs för att bli behörig?
  • Kan jag jobba samtidigt som jag pluggar?
  • Hur fungerar LIA?

På plats finns både utbildningsledare och studerande som svarar på dina frågor. 

När? 26 oktober klockan 18:00 - 19:00
Var?  Zoom 

Varmt välkommen! 

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2023-10-26    Tid:   18:00 - 19:00   Till öppet hus

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Sustainability Management in Tourism

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
YH Akademin
Holmgatan 22
791 71 Falun

Välkommen till YH Akademin – störst i Sverige på yrkeshögskoleutbildningar på distans! 

Vill du ta nästa steg i karriären eller utvecklas inom ditt yrke? Då är du på rätt plats! De senaste 25 åren har tusentals individer tagit sig vidare i karriären hos YH Akademin. Välj mellan ett brett utbud av utbildningar...

Läs mer om YH Akademin och visa alla utbildningar.

Highlights