Korta YH-utbildningar

Sökmotorannonsering

YH Akademin, Distans
Kommande Öppet hus
26 oktober, 2023 18:00
(+ Läs mer )
Längd
25 YH-poäng
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
Höst 2023 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Kommande Öppet hus
26 oktober, 2023 18:00
(+ Läs mer )
Längd
25 YH-poäng
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
Höst 2023 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Få mer information om utbildningen 👍

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2023

 • Distans
 • Distans

Om utbildningen

Håll utkik! I juli får vi besked från Myndigheten för Yrkeshögskolan  gällande starten av denna kurs. Gör gärna en intresseanmälan så håller vi dig uppdaterad om kursen och kommande starter!

Varför läsa en kurs i sökmotorannonsering?

Vill du ta din digitala marknadsföring till nya höjder och nå ut till en bredare publik? Då är det dags att lära dig om konsten att behärska sökmotorannonsering.

Många företag märker idag av att deras närvaro i sociala medier får sämre synlighet och då plattformarna utvecklats så har betalt innehåll premierats. Genom betald annonsering på digitala plattformar skapas förutsättningar för att rikta marknadsföringen utefter vad målgruppen letar efter och vill ha mer av, och bygger på intresse och relevans.

Med en skräddarsydd annonsupplevelse bidrar man till högre konverteringsgrad för företagen som inte behöver ha en annonsbudget som tar höjd för exponering gentemot irrelevanta mottagare.

En marknadsavdelning som vill få mer kostnadseffektiv marknadsföring bör således utveckla kunskaperna inom annonsering för att få ut det man vill av marknadsföringen, och nå ut till sin målgrupp.

Efterfrågan på kompetens inom sökmotorannonsering är mycket hög, och ingår i det som benämns som “performance marketing”. Kursen riktar sig till dig som är yrkesverksam och arbetar som marknadsförare, kommunikatör eller motsvarande och har utbildning sedan tidigare alternativt har tidigare arbetat med organiskt innehåll.

För mer information om Sökmotorannonsering, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kursinnehåll

 • Sökmotorannonsering, 25 yhp

Syftet med kursen är att ge deltagarna grundläggande kunskaper och färdigheter i att skapa och hantera annonskampanjer i Google Ads. Kursen syftar till att ge deltagarna en förståelse för hur annonsformat, sökord, målgrupper och annonsplacering påverkar annonsernas prestanda, samt lära dem hur man använder verktyg för att spåra och mäta resultaten av kampanjerna.

Under handledning och med hjälp av kontinuerlig feedback kommer de studerande att få sätta upp kampanjer i aktuella verktyg, där de får utgå från sin egen kontext när de gör sökordsanalys, formulerar annonstexter och sätter upp mål.

Den studerande får använda sin yrkeserfarenhet, oavsett bransch, för att få en förståelse för hur de nya kunskaperna och färdigheterna används i skarpt läge. Målsättningen är att den studerande efter färdigställd kurs kan planera, genomföra och utvärdera sökmotorannonsering på professionell nivå, med ansvar för budget, kreativt skapande och lönsamhetskalkyl.

Varför välja YH Akademin?

Samarbete med branscher

Praktik/LIA

Distansutbildning med tillfällen på plats

Så ansöker du

Särskilda förkunskapskrav:

 • Kursmaterial utöver den lärarledda tiden kommer i hög utsträckning vara skriven på engelska, då det är standard i branschen digital marknadsföring. Självklart tillhandahåller kursansvarig nödvändiga ordlistor för att den studerande ska få en god förståelse även för den engelska branschterminologin.

 • 1 år heltids yrkeserfarenhet inom marknadsföring, eller närliggande arbetsområden.

Reell kompetens:

Om du saknar betyg som styrker din behörighet kan du åberopa reell kompetens. Med reell kompetens menas att du har motsvarande kunskaper men har tillägnat dig dem på annat sätt än genom skolan. För att vi ska kunna göra en så rättvis och rättssäker bedömning som möjligt behöver du ladda upp arbetslivsintyg som intygar dina arbetsuppgifter eller fylla i ett formulär för kartläggning. Om du åberopar reell kompetens kan vi komma att bedöma din behörighet genom eventuellt skriftligt, muntligt eller praktiskt test. Ladda ner formuläret nedan.

Upplägg

Så här fungerar distansstudier

Kvartsfart 25%, 25 YH-poäng , 20 veckor. 10 digitala seminarier, handledartid och tid för redovisningar , totalt ca 2 timmar/ varannan vecka. Digitalt klassrum,”flipped classroom”, grupprum för diskussioner och grupparbete. Digitala plattformar: Zoom för digitala interaktiva liveseminarier och gruppdiskussioner. Its Learning, (LMS) som används inlämningsuppgifter, återkoppling. Slack för skriftlig kommunikation och information för utbildare och studerande mellan de lärarledda tillfällena. Diskussion, ”flipped classroom”, reflektion och olika former av kollektivt lärande med utgångspunkt i deltagarnas erfarenheter är centralt för lärande och kunskapsutveckling.

Ditt digitala klassrum

Du behöver ha tillgång till en dator (ej mobil eller platta), fast uppkoppling till Internet samt webbkamera och headset avsett för din dator (vi rekommenderar USB-headset).

Du kan välja att studera på hemma, på kontoret, kommunernas lärcentrum, bibliotek eller andra lämpliga miljöer.

Det dagliga arbetet

Utbildningen genomförs via vår lärplattform Its Learning och via vårt webbaserade seminarieverktyg Zoom. Genom dessa får du tillgång till utbildningsmaterial, deltar i diskussioner och seminarier. Både individuella inlämningsuppgifter och grupparbeten förekommer.

Öppet hus

Välkommen på digitalt Öppet hus den 26 oktober!

Funderar du på att plugga ett YH-program eller kurs under våren 2024? Haka på vårt digitala Öppet hus den 26 oktober! Ett utmärkt tillfälle att få svar på dina frågor om utbildningen, yrkesrollen och studielivet hos oss! 

Få svar på frågor som:

 • Hur går utbildningen till?
 • Vad kan jag jobba med efter utbildningen?
 • Hur funkar distansstudier?
 • Vad krävs för att bli behörig?
 • Kan jag jobba samtidigt som jag pluggar?
 • Hur fungerar LIA?

På plats finns både utbildningsledare och studerande som svarar på dina frågor. 

När? 26 oktober klockan 18:00 - 19:00
Var?  Zoom 

Varmt välkommen! 

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2023-10-26    Tid:   18:00 - 19:00   Till öppet hus

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Sökmotorannonsering

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
YH Akademin
Holmgatan 22
791 71 Falun

Välkommen till YH Akademin – störst i Sverige på yrkeshögskoleutbildningar på distans! 

Vill du ta nästa steg i karriären eller utvecklas inom ditt yrke? Då är du på rätt plats! De senaste 25 åren har tusentals individer tagit sig vidare i karriären hos YH Akademin. Välj mellan ett brett utbud av utbildningar...

Läs mer om YH Akademin och visa alla utbildningar.

Highlights