Om utbildningen

Vill du utveckla ditt gastronomiska ledarskap?
Denna utbildning är en påbyggnadsutbildning för dig som är kreativ i köket och vill utveckla kunskaper och kompetens kring bland annat:
- Nya tidens protein
- Grön Mat
- Sjömat även benämnd som Blå mat
- Förändringsledarskap och arbetsmiljö
- Hållbar utveckling i kök & restaurang
Utbildningen ger dig verktyg och inspiration för att möta de krav dagens och framtidens gäster samt dina kollegor och medarbetare har i den förändringsbenägna vardag och bransch som nu är.
Gastronomiledare – framtidens mat och protein är en påbyggnadsutbildning och anpassad för dig som redan är yrkesverksam. Vill du vidareutvecklas i arbetat att leda arbetet i ett hållbart och innovativt gastronomiskt kreativt klimat? Då är detta utbildningen för dig!
Jobbmöjligheter efter examen
Denna påbyggnadsutbildning är anpassad för att redan yrkesverksamma ska få vidareutbildning i att leda arbetet i ett hållbart och innovativt gastronomiskt kreativt klimat. Oavsett om det är som köksmästare, souschef, gastronomisk chef, gastronomisk ledare, mathantverkare eller liknande position i restaurang/storkök.
Varför välja YH Akademin?
Samarbete med branscher
Praktik/LIA
Distansutbildning med tillfällen på plats
Så ansöker du
Grundläggande behörighet:
- Har en gymnasieexamen i gymnasieskolan eller inom kommunal vuxenutbildning
- Alternativt har en svensk eller utländsk utbildning som motsvarar kraven i 1
- Alternativt är bosatt i Danmark, Finland, Island eller Norge och där är behörig till motsvarande utbildning
- Alternativt genom svensk eller utländsk utbildning, praktisk erfarenhet eller på grund av någon annan omständighet har förutsättningar att tillgodogöra sig utbildningen.
Yrkeserfarenhet: Minimum 12 månaders relaterad yrkeserfarenhet dvs inom kök, restaurang eller liknande. Arbetserfarenheten ska verifieras via intyg/betyg i ansökan.
Saknar du behörighet?
Reell kompetens:
Saknar du fullständig gymnasieexamen eller de särskilda förkunskapskrav som behövs för den utbildning du vill läsa? Då kan du på olika sätt visa att du ändå har den kompetens som krävs och därmed få behörighet till utbildningen. Det kallas reell kompetens.
Reell kompetens betyder att du har de kunskaper som krävs, men har fått dem på andra sätt än genom skolan. Det kan vara att du arbetat inom yrket/branschen, läst andra kurser som motsvarar behörighetskraven eller att du på annat sätt skaffat dig den kompetens som du behöver.
Läs mer om reell kompetens på ya.se/yrkeshogskola/gastronomiledare-framtidens-mat-och-protein/
Examen & Intyg
Utbildningen leder till Yrkeshögskoleexamen.
Kostnader
Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till studiemedel från CSN. De studerande står själva för t.ex. kurslitteratur och eventuella resor.
Öppet hus
Välkommen på digitalt Öppet hus den 26 oktober!
Funderar du på att plugga ett YH-program eller kurs under våren 2024? Haka på vårt digitala Öppet hus den 26 oktober! Ett utmärkt tillfälle att få svar på dina frågor om utbildningen, yrkesrollen och studielivet hos oss!
Få svar på frågor som:
- Hur går utbildningen till?
- Vad kan jag jobba med efter utbildningen?
- Hur funkar distansstudier?
- Vad krävs för att bli behörig?
- Kan jag jobba samtidigt som jag pluggar?
- Hur fungerar LIA?
På plats finns både utbildningsledare och studerande som svarar på dina frågor.
När? 26 oktober klockan 18:00 - 19:00
Var? Zoom
Varmt välkommen!
Varmt välkommen följande datum:
Datum: 2023-10-26 | Tid: 18:00 - 19:00 | Till öppet hus |
Intresseanmälan
Välkommen till YH Akademin – störst i Sverige på yrkeshögskoleutbildningar på distans!
Vill du ta nästa steg i karriären eller utvecklas inom ditt yrke? Då är du på rätt plats! De senaste 25 åren har tusentals individer tagit sig vidare i karriären hos YH Akademin. Välj mellan ett brett utbud av utbildningar...