Korta YH-utbildningar

Fuktteknik och skadeutredning

YH Akademin, Distans
Kommande Öppet hus
26 oktober, 2023 18:00
(+ Läs mer )
Längd
32 veckor
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
6 november, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Kommande Öppet hus
26 oktober, 2023 18:00
(+ Läs mer )
Längd
32 veckor
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
6 november, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Få mer information om utbildningen 👍

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

6 november, 2023

  • Distans
  • Distans

Om utbildningen

Detta är en kort YH-kurs.

Varför läsa en kurs i fuktteknik och skadeutredning?

Vill du öka din kompetens inom hållbart byggande och återställning? Bygg- och fastighetsbranschen har ett stort ansvar för att minska de negativa miljökonsekvenserna i städer. En viktig metod för att uppnå detta är att använda material och resurser på ett mer effektivt och hållbart sätt, där vi fokuserar på att restaurera och återställa. Genom att undvika rivning kan vi förlänga livslängden för både material och byggnader, vilket minskar den totala miljöpåverkan.

Vem vänder sig kursen till? 

Denna korta påbyggnadskurs ger dig som är yrkesverksamma inom fukt- och saneringsbranschen de kompetenser som krävs för att arbeta med hållbara arbets- och torkmetoder vid fukt- och vattenskador. Detta är efterfrågad kompetens som stärker din position på arbetsmarknaden, där du även får vara med och forma en mer hållbar framtid inom branschen. Kursen vänder sig till dig som redan är yrkesverksam inom bygg- och fastighetsteknikbranschen, till exempel snickare eller fastighetstekniker.

Hur ser upplägget ut? 

Detta är en kort distanskurs på 32 veckor. Studietakt: 50 % (halvfart). Kursen är anpassad för att läsas parallellt med jobb och består av 1-3 seminarietillfällen/vecka,  gruppdiskussioner, övningsuppgifter och egen handledningstid. En del av undervisningsmaterial och olika form av standarder är på engelska. I övrigt kommer undervisningen att hållas på svenska. Föreläsningarna spelas in så att du kan ta del av materialet när det passar dig. 

För mer information om Fuktteknik och skadeutredning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kursinnehåll

Ansök till kursen på vår webbplats!

Varför välja YH Akademin?

Samarbete med branscher

Praktik/LIA

Distansutbildning med tillfällen på plats

Så ansöker du

Särskilda förkunskapskrav:

  • 1 år heltids yrkeserfarenhet inom byggbranschen eller fastighetsbranschen med inriktning teknik/drift. Yrkeserfarenhet och LIA i kombination om minst 12 månader heltid går att tillgodoräkna som branscherfarenhet.

Reell kompetens:

Om du saknar betyg som styrker din behörighet kan du åberopa reell kompetens. Med reell kompetens menas att du har motsvarande kunskaper men har tillägnat dig dem på annat sätt än genom skolan. För att vi ska kunna göra en så rättvis och rättssäker bedömning som möjligt behöver du ladda upp arbetslivsintyg som intygar dina arbetsuppgifter eller fylla i ett formulär för kartläggning. Om du åberopar reell kompetens kan vi komma att bedöma din behörighet genom eventuellt skriftligt, muntligt eller praktiskt test. 

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till studiemedel från CSN. De studerande står själva för t.ex. kurslitteratur och eventuella resor.

Upplägg

Så fungerar det att plugga en kort kurs på distans

Att läsa en kurs på distans har många fördelar. Du kan plugga från jobbet, hemmet eller varför inte på bussen. Dessutom kan du flexibelt bestämma (nästan) hela ditt schema efter dina preferenser, vilket ger dig möjlighet att få tid till andra viktiga saker i ditt liv. Kursen är även anpassad för att du ska kunna plugga parallellt med ditt jobb.

Vi rekommenderar att du fångar möjligheten att lära av andra samt bygga nätverk med andra deltagare från branschen!  Eftersom du inte behöver resa kommer du att komma i kontakt med studiekamrater, utbildare och utbildningsledare spridda över hela Sverige.

Det enda vi behöver är ditt engagemang. Du förväntas läsa in dig på material, reflektera över innehåll samt bidra och delta på seminarier liksom gruppövningar. Då kommer du tveklöst att lämna kursen med värdefulla färdigheter!

Öppet hus

Välkommen på digitalt Öppet hus den 19 september eller 26 oktober!

Funderar du på att plugga ett YH-program eller kurs under våren 2024? Haka på vårt digitala Öppet hus den 19 september eller 26 oktober! Ett utmärkt tillfälle att få svar på dina frågor om utbildningen, yrkesrollen och studielivet hos oss! 

Få svar på frågor som:

  • Hur går utbildningen till?
  • Vad kan jag jobba med efter utbildningen?
  • Hur funkar distansstudier?
  • Vad krävs för att bli behörig?
  • Kan jag jobba samtidigt som jag pluggar?
  • Hur fungerar LIA?

På plats finns både utbildningsledare och studerande som svarar på dina frågor. 

När? 19 september eller 26 oktober klockan 18:00 - 19:00
Var?  Zoom 

Varmt välkommen! 

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2023-10-26    Tid:   18:00 - 19:00   Till öppet hus

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Fuktteknik och skadeutredning

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
YH Akademin
Holmgatan 22
791 71 Falun

Välkommen till YH Akademin – störst i Sverige på yrkeshögskoleutbildningar på distans! 

Vill du ta nästa steg i karriären eller utvecklas inom ditt yrke? Då är du på rätt plats! De senaste 25 åren har tusentals individer tagit sig vidare i karriären hos YH Akademin. Välj mellan ett brett utbud av utbildningar...

Läs mer om YH Akademin och visa alla utbildningar.

Highlights