Korta YH-utbildningar

Beskärningshandledare och trädvård

YH Akademin, Distans
Kommande Öppet hus
26 oktober, 2023 18:00
(+ Läs mer )
Längd
30 YH-poäng
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
Höst 2023 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Kommande Öppet hus
26 oktober, 2023 18:00
(+ Läs mer )
Längd
30 YH-poäng
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
Höst 2023 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Få mer information om utbildningen 👍

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2023

  • Distans
  • Distans

Om utbildningen

Håll utkik! I juli får vi besked från Myndigheten för Yrkeshögskolan  gällande starten av denna kurs. Gör gärna en intresseanmälan så håller vi dig uppdaterad om kursen och kommande starter!

Höj din kompetens inom beskärningshandledning och trädvård!

Vill du vara med och bidra till att Sveriges träd och buskar fortsätter att hanteras säkert och hållbart? Då är detta en upskill-kurs för dig! Gröna ytor efterfrågas alltmer i stadsmiljöer som en del av attraktiva områden. För att lyckas med detta behövs kompetens om växter, hur du använder verktyg på ett ergonomiskt och säkert sätt, samt de rätta kunskaperna i att vidareutbilda andra. Dessutom blir yrkeskompetens inom trädgårdsskötsel och trädgårdsanläggning allt större. 

Efter denna kurs kommer du att ha kompetens att handleda och instruera medarbetare individuellt och i grupp i vedertagna beskärningsmetoder. Du kommer även kunna bedöma och värdera om beskärningsinsatser blivit fackmannamässigt utförda.

Denna kurs är en kompetensutveckling/upskill-kurs för dig som redan är yrkesverksam inom grönyteförvaltning. 

För mer information om Beskärningshandledare och trädvård, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kursinnehåll

Beskärningsmetoder, botanik och säkerhet, 30 yhp

Kursens syfte är att ge den studerande kunskaper för att arbeta med beskärning och arbeta som beskärningshandledare. Färdigheter i olika beskärningsmetoder, fördjupad metodik och botanik samt kunskaper för att korrekt arbeta med ergonomi, säkerhet och arbetsmiljö i sin roll.

Målet är att ge den studerande kompetenser att självständigt och ansvarsfull beskära, handleda och instruera enskilda medarbetare och grupper i vedertagna beskärningsmetoder så att dessa personer därefter självständigt och på ett fackmannamässigt, ergonomiskt och säkert sätt kan utföra beskärningsarbeten.

Varför välja YH Akademin?

Samarbete med branscher

Praktik/LIA

Distansutbildning med tillfällen på plats

Så ansöker du

Särskilda förkunskapskrav:

Lägst betyget E/3/G i följande kurser eller motsvarande kunskaper:

  • Växtkunskap 1
  • 6 månaders heltids arbetslivserfarenhet från att arbeta med grönyteförvaltning. Detta går också att tillskansa sig genom LIA på något närliggande YH-program om LIA är minst 6 månader heltid.

Reell kompetens:

Om du saknar betyg som styrker din behörighet kan du åberopa reell kompetens. Med reell kompetens menas att du har motsvarande kunskaper men har tillägnat dig dem på annat sätt än genom skolan. För att vi ska kunna göra en så rättvis och rättssäker bedömning som möjligt behöver du ladda upp arbetslivsintyg som intygar dina arbetsuppgifter eller fylla i ett formulär för kartläggning. Om du åberopar reell kompetens kan vi komma att bedöma din behörighet genom eventuellt skriftligt, muntligt eller praktiskt test. Ladda ner formuläret nedan.

Upplägg

Så här fungerar distansstudier

Denna kurs går på distans under halvfart, där du har möjlighet att nå din utbildare på bokningsbara tider utöver de lektioner där läraren är “på plats”. I utbildningen hålls en fysisk träff under 1 dag där du genomför praktiska moment. Utöver det kommer föreläsningar och annat material att vara tillgängligt under dygnets alla timmar. Kursen innehåller veckovis zoomlektioner om ca 2,5-3 h/vecka. Tiderna för lektionerna är förlagda till sen eftermiddag. Lektionerna spelas in och kan ses senare. Dock är det värdefullt att delta på lektionerna då det genomförs fördjupande diskussioner, workshop, redovisningar och praktiska övningar för att omsätta teori i praktik. 

Ditt digitala klassrum

Du behöver ha tillgång till en dator (ej mobil eller platta), fast uppkoppling till Internet samt webbkamera och headset avsett för din dator (vi rekommenderar USB-headset). Du kan välja att studera på hemma, på kontoret, kommunernas lärcentrum, bibliotek eller andra lämpliga miljöer.

Det dagliga arbetet

Utbildningen genomförs via vår lärplattform Its Learning och via vårt webbaserade seminarieverktyg Zoom. Genom dessa får du tillgång till utbildningsmaterial, deltar i diskussioner och seminarier. Både individuella inlämningsuppgifter och grupparbeten förekommer.

Öppet hus

Välkommen på digitalt Öppet hus den 19 september eller 26 oktober!

Funderar du på att plugga ett YH-program eller kurs under våren 2024? Haka på vårt digitala Öppet hus den 19 september eller 26 oktober! Ett utmärkt tillfälle att få svar på dina frågor om utbildningen, yrkesrollen och studielivet hos oss! 

Få svar på frågor som:

  • Hur går utbildningen till?
  • Vad kan jag jobba med efter utbildningen?
  • Hur funkar distansstudier?
  • Vad krävs för att bli behörig?
  • Kan jag jobba samtidigt som jag pluggar?
  • Hur fungerar LIA?

På plats finns både utbildningsledare och studerande som svarar på dina frågor. 

När? 19 september eller 26 oktober klockan 18:00 - 19:00
Var?  Zoom 

Varmt välkommen! 

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2023-10-26    Tid:   18:00 - 19:00   Till öppet hus

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Beskärningshandledare och trädvård

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
YH Akademin
Holmgatan 22
791 71 Falun

Välkommen till YH Akademin – störst i Sverige på yrkeshögskoleutbildningar på distans! 

Vill du ta nästa steg i karriären eller utvecklas inom ditt yrke? Då är du på rätt plats! De senaste 25 åren har tusentals individer tagit sig vidare i karriären hos YH Akademin. Välj mellan ett brett utbud av utbildningar...

Läs mer om YH Akademin och visa alla utbildningar.

Highlights