Visa studentum.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt utbildningsval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Hotell och Turismprogrammet

YrkesAkademin Vux
Sammanfattning
Yrkesvux/Program (Komvux)
Karlstad
Heltid/deltid
Studiemedelsberättigad
Kommande starter
Karlstad
2020-06-01

Karlstad
augusti 2020

Hotell och Turismprogrammet

Besöksnäringen räknas som världens största och snabbast växande näring.

De valbara yrkespaketen är utformade för dig som vill arbeta inom besöksnäringen nationellt och internationellt i någon form. Ditt intresse avgör vilket yrkespaket som passar dig.

Vilket yrkespaket passar dig? Du har sex stycken att välja på:

 1. Aktiviteter och upplevelser 1400 poäng
 2. Bokning och försäljning 1200 poäng
 3. Konferens 1200 poäng
 4. Reception 1200 poäng
 5. Våningsservice 800 poäng
 6. Gästvärd 500 poängd

 • Aktiviteter och upplevelser 1400 poäng

Du får kunskaper så att du kan arbeta med att planera, organisera och informera om möten och evenemang, leda aktiviteter, upplevelser och resor. Att bemöta och ge service till gäster och kunder i olika situationer är grunden. Yrkespaketet ger dig som vill bli egen företagare en bra grund inom entreprenörskap, ekonomi och marknadsföring. Miljöfrågan lyfts fram, du lär dig att organisera och ge service med minsta miljöpåverkan. Språkkunskaper är en stor fördel.

 • Bokning och försäljning 1200 poäng

Du får kunskaper så att du kan möta kunder både via telefon, internet och i direktkontakt. Arbetet innefattar också att ta emot gäster och kunder vid incheckning och utcheckning, kassahantering och rumsbokning samt bemötande av gäster i olika situationer. Du lär dig att planera, organisera och genomföra möten och evenemang, att arbeta med hotellens olika avdelningar samt konferensverksamhet. Marknadsföring och försäljning, telefonbemötande och försäljning av tjänster kopplat till hotell och turism, kundrelaterat och målinriktat säljarbete samt kommunikationsteknik.

 • Konferens 1200 poäng

För dig som vill arbeta med att möta gäster och kunder i olika situationer, kommunicera och ge service. Arbetet innefattar också att välkomna kursledare och deltagare, boka, sälja och planera möten eller evenemang samt att duka upp bufféer. Du lär dig att planera, organisera och arbeta med hotellens olika avdelningar samt konferensverksamhet. Du får kunskap om att planera och utföra receptionsarbete. Du lär dig också att planera, organisera, informera om och leda aktiviteter, upplevelser och resor. Servering av mat och dryck i matsal samt att organisera och planera frukost- och bufféservering. Miljöfrågan lyfts fram, du lär dig att organisera och ge service med minsta miljöpåverkan. Språkkunskaper är en stor fördel, arbetet kan även vara på internationell nivå.

 • Reception 1200 poäng

Arbetet i en reception präglas av att planera, organisera och samarbeta med hotellets olika avdelningar, ta emot gäster och kunder i samband med incheckning, utcheckning samt rumsbokningar. Du lär dig kassahantering och att genomföra olika möten och evenemang som sker i verksamheten samt att duka upp bufféer. Efter avslutad utbildning kan du jobba som receptionist på vandrarhem, hotell och konferensanläggningar och bemöta och ge service till kunder och gäster.

 • Våningsservice 800 poäng

Du får lära dig om systematisk städning och underhåll, organisation, planering och inredning och hur detta påverkar gästens upplevelse. Efter avslutad utbildning kan du jobba som frukostvärd, ta emot konferensgäster eller ha hand om städningen på vandrarhem, konferensanläggningar, hotell eller kryssningsfartyg.

 • Gästvärd 500 poäng

Yrkespaketet är utformat för dig som vill arbeta inom besöksnäringen, och att ge god service till gäster och kunder. Du lär dig att bemöta och kommunicera med kunder i olika situationer. Efter avslutad utbildning kan du bland annat arbeta på hotell, pensionat, vandrarhem där du tar emot bokningar och besökare, har hand om rumsservicen och kan organisera frukost- och bufféserveringar.
Språkkunskaper är en stor fördel.

För mer information om Hotell och Turismprogrammet , vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

För att bli behörig till utbildningen behöver du ha

 • Svenska eller svenska som andraspråk på gymnasienivå
 • Matematik grundläggande
 • Engelska

Ansökan

Ansökan görs till vägledningscentrum hos den kommun som har utbildningen.

Om du bor i en annan kommun behöver du först ta kontakt med vägledningscentrum i din hemkommun.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och CSN-berättigande. 

YrkesAkademin Vux

YrkesAkademin Vux

Vi hjälper dig att lyckas!

YrkesAkademin yrkesvux - yrkesutbildning på gymnasienivå med målet jobb och betyg. Riktar sig till dig som saknar gymnasieutbildning eller dig som vill ändra yrkesbana. YrkesAkademin grundades 1997 av Lars-Göran Hagström och är idag en av Sveriges största leverantörer av uppdrags-...


Läs mer om YrkesAkademin Vux och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Hotell och Turismprogrammet

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Beställ information

För att få mer information om utbildningen Hotell och Turismprogrammet från YrkesAkademin Vux, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Du kanske också är intresserad av: