Visa studentum.se som: Mobil

Har covid-19 påverkat dina studieplaner? Svara på vår korta undersökning och hjälp oss att hjälpa dig!⭐ 

Sammanfattning
Yh-utbildning
Kungsängen
60 veckor
Heltid
Studiemedelsberättigad
Svenska
Klassrum
Startdatum: Vår 2021 - Kungsängen
Sista ansökan: 2020-11-15

Trafiklärare

Trafiklärare (YH)

YH-utbildningen Trafiklärare ger dig kvalificerade kunskaper och färdigheter som krävs för att arbeta som Trafiklärare på ett serviceinriktat, säkert samt kvalitets- och miljömedvetet sätt. Du lär dig även att möta olika människor och situationer samt organisera och planera lektioner.

YH-utbildningen Trafiklärare är på yrkeshögskolenivå och genomförs i nära samarbete med branschens företag samt med branschorganisationen STR. Denna samverkan säkerställer att du som studerande får en aktuell, högkvalitativ och arbetslivsanpassad utbildning.

Praktik på samarbetsföretag ingår i YH-utbildningen Trafiklärare och ger dig erfarenhet och kontakter som är värdefulla när du sedan söker jobb.

YH-utbildningen Trafiklärare startar årligen i januari och pågår under 60 veckor (300 YH-poäng). Av dessa består 15 veckor av praktik (LIA). Du kan i regel välja att göra praktiken vid en trafikskola på din hemort. LIA är heltid om 40 timmar/vecka på en trafikskola.

Utbildningen motsvarar heltidsstudier om 20 timmar/vecka som i regel bedrivs i klassrummet måndag - torsdag 08:30-15:30.


Utbildningen genomförs i utbildningslokaler i  Brunna Kungsängen, 60 minuters pendelavstånd norrut från Stockholms central, samt med goda förbindelser till t.ex. Uppsala och Västerås. Idag råder brist på trafiklärare och dina möjligheter till arbete efter utbildningen är därför mycket goda.

För mer information om Trafiklärare, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kurser

 • Arbetsmiljö
 • Fordonssäkerhet och miljö
 • Författningskunskap Trafik
 • Trafikpsykologi
 • Trafiksäkerhetsarbete
 • Examensarbete
 • Verksamhetsförlagt lärande 1 (LIA)
 • Verksamhetsförlagt lärande 2 (LIA)
 • Yrkespedagogik Trafiklärare 1
 • Yrkespedagogik Trafiklärare 2

Så ansöker du

 • Fullföljd gymnasieutbildning på nationellt eller specialutformat program eller motsvarande kunskaper som bedöms individuellt utifrån inkomna betyg, kursintyg och arbetsintyg.
 • Godkända betyg i SvA/SasA, SvB/SasB, En A
 • Körkort i minst 18 månader med minst B-behörighet, utan villkor automat. För att bedöma att du har kör- och trafikvana ska du göra körtest

För dig som inte uppfyller de formella kraven på behörighet finns ändå en möjlighet att bli antagen till en utbildning. Utbildningsanordnaren kan nämligen i vissa fall göra undantag om man bedömer att den sökande kommer att kunna klara utbildningen och arbeta inom det yrke utbildningen leder till. Uppfyller du inte behörighetskravet men ändå anser dig som behörig ska du skicka med all dokumentation som du anser talar för att du ändå skall anses som behörig. Dokumentationen kan bestå av ex. kursintyg eller arbetsgivarintyg mm. Bifoga även ett dokument där du motiverar hur du ser att den medskickade dokumentationen styrker att du bör ses som behörig.

Se Vuxenutbildningens hemsida för mer information. 

Examen & Intyg

Yrkeshögskoleexamen

Vuxenutbildningen Upplands-Bro

Vuxenutbildningen Upplands-Bro

Vuxenutbildningen Upplands-Bro

Vill du gå en högkvalitativ yrkesutbildning som efterfrågas av branschen?  På Vuxenutbildningen i Upplands-Bro kan du gå några av marknadens bästa utbildningar inom trafik och transport samt inom omvårdnad och äldrevård. Detta gör du i fina studielokaler med modern utrustning. Pedagogiskt skickliga...


Läs mer om Vuxenutbildningen Upplands-Bro och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Trafiklärare

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Vuxenutbildningen Upplands-Bro

Kyrkvägen 6
196 30 Kungsängen

Tel: 08-581 693 00
Fax 08-581 693 13
www.upplands-bro.se

Recensioner

Snittbetyg: 4,7

Baseras på 3 recensioner.

hasse
(5)
upplands-bro trafiklärare utbildning är det bästa skolan mycket kunniga lärare och de bästa.jag vill tacka kinnbo o siren för bra arbete men kan ej glömma handledarna de också gjort jätte bra jobb...
Martin
(5)
Kan verkligen rekommendera denna utbildning! Lärarna har en grym kunskap och brinner verkligen för att ge DIG den bästa möjliga utbildningen som Trafiklärare! Skolan har ett nytänkande och strävar hela tiden efter att bli bättre och kunna förbereda oss som elever för arbetslivet.
Fadde
(4)
Kursen med Peter Kinnbo i spetsen har varit en väldigt lärorik utbildning. Inte bara som trafiklärare, utan även lärorikt i allmänhet särskilt vad gäller de pedagogiska kurserna. Jag rekommenderar starkt utbildningen för den som strävar efter rolig, lärorik och framförallt spännande utbildning.
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Trafiklärare från Vuxenutbildningen Upplands-Bro, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
(4,7)
Baseras på 3 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(4,1)
Baseras på 6 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: