Visa studentum.se som: Mobil

Kompetenskoordinator

Vuxenutbildningen Piteå kommun
Sammanfattning
Yh-utbildning
Piteå, Skellefteå
1,5 år
Heltid
Studiemedelsberättigad
Kommande starter

Plats & start


Piteå
2021-08-23

Skellefteå
2021-08-23

Videoreportage

kompetenskoordinator

Kompetenskoordinator

Är du lösningsfokuserad? Är du intresserad av utvecklingsarbete? Har du förmågan att lyssna och sätta dig in i organisationers perspektiv och utmaningar? Har du lätt för att kommunicera med andra människor? Då ska du söka den här utbildningen!

En ny yrkesroll som behövs

Under de senaste åren vittnar många arbetsgivare om att det blir svårare och svårare att rekrytera personer med rätt kompetens, samtidigt som det finns människor som av olika anledningar har utmaningar att komma ut på arbetsmarknaden.

Oavsett bransch behöver både privata företag och offentlig sektor mer eller arbeta med inkludering om man vill upplevas som en attraktiv arbetsgivare och klara sin kompetensförsörjning.

Vad gör en kompetenskoordinator? 

Som Kompetenskoordinator arbetar du operativt och verksamhetsnära på arbetsplatser och hjälper dem att identifiera vad de behöver utveckla för att vara en inkluderande arbetsplats. Du arbetar strukturerat med olika metoder och verktyg för att ge anpassat stöd till organisationer som helhet, men också till arbetsgrupper och enskilda personer.

Din framtida yrkesroll

Efter utbildningen kan du exempelvis arbeta i kommuner med utbildning och arbetsmarknadsfrågor eller privata kompletterade aktörer inom samma område. Du kan också arbeta hos företag som på uppdrag av kunder arbetar med bemanning och organisationsutveckling, eller så kan du arbeta på motsvarande sätt som egen konsult.

Utbildningens upplägg 

Den lärarledda klassrumsundervisningen omfattar i genomsnitt 15 timmar per vecka, resterande studietid under veckan avser grupparbeten, självstudier, studiebesök etc.

Du kan välja att ta delta på lektionerna från Studicum i Piteå eller Campus i Skellefteå. Samtliga studerande tillhör dock samma klass, man deltar på samma lektioner och man kommer att regelbundet samlas till träffar i helklass på plats i Piteå. De tio första veckorna träffas man en gång i veckan. Därefter blir träffarna i Piteå mer sporadiska ett par gånger per termin.

Vid de schemalagda lektionerna används videokonferensteknik (Zoom) som verktyg för att samtliga som befinner sig i klassrummen på studieorterna ska kunna se och kommunicera med varandra i realtid. Läraren kommer huvudsakligen att befinna sig i klassrummet i Piteå.

För mer information om Kompetenskoordinator, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Grundläggande behörighet

Du är behörig att antas till en utbildning inom yrkeshögskolan om du uppfyller någon av dessa punkter:

  • Har en gymnasieexamen från gymnasieskolan eller kommunal vuxenutbildning
  • Har en svensk eller utländsk utbildning som motsvarar punkten ovan
  • Är bosatt i Danmark, Finland, Island eller Norge och där är behörig till motsvarande utbildning
  • Genom svensk eller utländsk utbildning, praktisk erfarenhet eller på grund av någon annan omständighet har förutsättningar att tillgodogöra dig utbildningen.

Särskild behörighet

För att du ska kunna tillgodogöra dig utbildningen krävs även lägst betyg godkänd i följande gymnasiekurs, eller motsvarande kunskaper:

  • Pedagogiskt ledarskap 100 poäng

Om du saknar betyg i ovanstående gymnasiekurs men tycker att du ändå har kunskaper i ämnet kan du åberopa reell kompetens när du gör din ansökan. 

Det finns möjligheter att söka även om du inte uppfyller ovanstående behörighetskrav. Läs mer om detta i webbansökan på utbildnigens webbplats.

Ansökan

Du ansöker till utbildningen via skolans webbsida. 

Kostnader

Utbildningen är CSN-berättigande.

Vuxenutbildningen Piteå kommun

Yh-utbildning i Piteå

Yrkeshögskolan erbjuder kvalificerad eftergymnasial yrkesutbildning. På Vuxenutbildningen Piteå kommun kan du plugga en yh-utbildning!  Utbildningarna är korta, intensiva och ger goda chanser till jobb efter avslutad utbildning. Studierna leder till yrkeshögskoleexamen (ett år) eller kvalificerad yrkeshögskoleexamen (minst två år). Utbildningarna...


Läs mer om Vuxenutbildningen Piteå kommun och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Kompetenskoordinator

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Vuxenutbildningen Piteå kommun

Kunskapssallén 10
941 63 Piteå


Recensioner

Snittbetyg: 4,5

Baseras på 6 recensioner.

Kursdeltagare
(5)
Kombinationen föreläsningar och hemstudier passar mig bra. Att vi är på plats på skolan tre sammanhängande dagar är perfekt och att sedan kunna fördjupa sig hemma i lugn och ro. Gruppaktiviteter under självstudietid är bra men svårt att lyckas med.
Kursdeltagare
(4)
Jag tycker att de mesta är logiskt tänkande, enligt mig själv. Men jag har lite svårt att förstå vissa formuleringar och känner att jag ibland inte förstår. Jag skulle uppskatta mer diskussioner i klassen och med lärare samt föreläsare.
Kursdeltagare
(5)
Jag tycker tempot varit bra. Vi studerar ändå på en YH utbildning. Förväntningarna från min sida är att tempot ska vara högt, att uppgifterna ska vara krävande för ens egna utveckling.
Recensioner
Recensioner
(4,5)
Baseras på 6 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(4,5)
Baseras på 6 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Kompetenskoordinator från Vuxenutbildningen Piteå kommun, fyll i följande uppgifter:

Du kanske också är intresserad av: