Visa studentum.se som: Mobil

Trafikflygareutbildning

Volflight
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Jönköping
2 år, 24 månader
Heltid
Studiemedelsberättigad
760 000 SEK inkl. moms
Startdatum: 19 augusti 2019, 14 januari 2020 - Jönköping

Trafikflygareutbildning

Trafikflygareutbildning

Skolans rykte om högkvalitativa utbildningar där man blir en riktigt duktig pilot och befälhavare är inget som någon hittat på. Flygbolagen ger skolan goda betyg och är mer än nöjda med piloterna som har utbildat sig hos Volflight. Volflights nära samarbeten med bolag i branschen och en hög standard på utbildningen som flygbolagen sätter pris på, gör att du har stor chans att få jobb. 

100% av skolans elever har fått jobb kort efter avslutad utbildning!

Om utbildningen

Volflights trafikflygareutbildning är en heltidsutbildning som inkluderar både teoretisk och praktisk utbildning. Utbildningen bedrivs under 2 år och resulterar i att du efter utbildningen är innehavare av ett EASA godkänt flygcertifikat och redo för att söka jobb.

För skolan är det en självklarhet att du ska framföra ditt flygplan på bästa och säkraste sätt. Med erfarna instruktörer, personligt bemötande av dig som elev och stor entusiasm gör att du har de bästa förutsättningarna.

Så ansöker du

Antagningskrav

För att söka till skolans trafikflygareutbildning krävs att du har godkända gymnasiebetyg (eller motsvarande) med Engelska A/5, Matte B/2b och Fysik 1a.

Uppfyller du betygskraven så är du välkommen att söka till Volflights trafikflygareutbildning. Skolan kommer först att kalla dig till intervju, för att sedan bli antagen till utbildningen så måste du inneha ett flygmedicinskt intyg, Medical Class 1 enligt EASA:s regelverk.

Om du vill gå skolans modulära kurser så skiljer sig kraven. För att gå en CPL/IR/ME-utbildning så krävs det att du innehar ATPL(A)-teorin samt Medical Class 1.

Upset Prevention and Recovery-kursen kan du gå om du har minst ett LAPL(A). Från skolans sida är det en stark rekommendation för alla piloter att gå kursen för att öka sin kompetens inom flygets tre dimensioner.

För att ansöka till utbildningen kontaktar du skolan via telefon eller gör en intresseanmälan!

Planerade kursstarter:

2019 

  • Vårtermin 14 januari
  • Hösttermin 19 augusti

2020

  • Vårtermin 14 januari
  • Hösttermin augusti 10 augusti

Examen & Intyg

Certifierad Trafikflygare.

Kostnader

Kostnad

  • Totalt: 760 000 SEK
  • 350 000 SEK vid kursstart, låna upp till 440.000 SEK av skolan.

Finansiering 

  • Privat
  • Volflight studielån
  • Lendo

Här kan du läsa mer om finansiering av din utbildning.

Kursbeskrivning

Antal platser

12 st. per kursstart.

Inledande fas (PPL)

Vid kursstart inleds en månads heltidsstudier hos Volflight med PPL-fasens teoretiska del. När PPL-teorin är färdig så påbörjas den första praktiska flygutbildningen.

Under ett halvår så kommer du som elev utföra den första delen i den flygutbildningen där praktik och teori växlas om vartannat. Du kommer att lära dig principerna i flygning, från dina första flyglektioner till att få göra långa navigeringsflygningar.

Kommersiell fas (ATPL, IR & ME)

När den grundläggande flygutbildningar är klar så fortsätter studierna med ATPL-teori, som går hand i hand med den praktiska utbildningen för att till slut bli en kommersiell pilot. Den praktiska utbildningen kommer att innefatta navigeringsflygningar inom Europa från norra Sverige till södra Europa. Skolans Europa Tour innefattar länder så som Österrike, Italien, Spanien och Frankrike. Att genomföra flygningar i skandinaviska väderförhållanden kräver mycket av dig som pilot och skapar en stor förståelse för de utmaningar som du kommer att ställas inför i din kommande roll som trafikpilot.

Slutfas (MCC & UPRT)

I slutfasen av trafikflygareutbildningen så ingår de viktiga kurserna Upset Prevention and Recovery Training (UPRT) samt Multi Crew Cooperation (MCC).

UPRT är utbildningen som lär dig att på ett säkert sätt hantera och ta flygplanet ur onormala lägen. Den utförs i skolans Pitts S2C vars huvudsakliga ändamål är aerobaticflygning.

MCC-utbildningen är till för att man som pilot ska lära sig att samarbeta inom besättningen och med övrig personal. Träningen utförs i skolans Boeing 737-simulator.

Volflight

Volflight

Välkommen till Volflight - professionell flygutbildning sedan 1989

Sedan skolans start 1989, då under namnet Flyguppdraget har Volflight varit mångas väg till att uppfylla sina drömmar om att bli pilot. Skolans vision har alltid varit, och kommer alltid att vara, att du som färdigutbildad elev hos Volflight ska...


Läs mer om Volflight och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Trafikflygareutbildning

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Volflight

Flygplatsvägen 1
555 93 Jönköping

Beställ information

För att få mer information om Trafikflygareutbildning via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.