Visa studentum.se som: Mobil
Sammanfattning
YH-utbildning
Gislaved, Vetlanda
Ca 2 terminer (40 YH-poäng)
Deltid
CSN-berättigad

E-hälsa

Jobbar du som undersköterska, personlig assistent eller vårdbiträde? Vill du bli en nyckelperson på din arbetsplats? Behöver du kunskap i e-hälsa och välfärdsteknologi för att hänga med i den snabba teknikutvecklingen i branschen?

Nu har du chansen att skaffa denna kompetens på hemmaplan med ett specialanpassat utbildningsupplägg för dig som arbetar.

Om utbildningen

År 2016 tog regeringen och SKR fram en vision om att Sverige ska vara bäst på e-hälsa år 2025. Den pågående teknikutvecklingen och digitaliseringen ställer och kommer att ställa helt nya krav på personalen som arbetar inom vård och omsorg och funktionshinderomsorgen.

För att hänga med i den snabba utvecklingen krävs kunskaper i e-hälsa, digitalisering och välfärdsteknik. Denna kurs ger dig kunskap om e-hälsans och välfärdsteknologis betydelse för en hållbar utveckling inom vård- och funktionshinderomsorgen och den enskilde individens möjlighet till ökad livskvalitet.

I kursen får du även lära dig att ge digitalt och tekniskt stöd i syfte att främja oberoende, trygghet, aktivitet och delaktighet. Du kommer även få kunskap om olika kommunikativa verktyg och metoder för att kunna handleda kollegor, anhöriga och brukare samt få lära dig att göra etiska bedömningar i användandet av den nya tekniken.

För mer information om E-hälsa, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Upplägg

Kursen har ett flexibelt och valbart studieupplägg. Utbildningen kommer att erbjudas via telebild till Vetlanda Lärcentrum och Campus Hultsfred. Kursen kommer att erbjudas på plats i Gislaved för de studerande som önskar ha en fysisk lärare i klassrummet.

Detta studieupplägg passar de studerande som till exempel inte har möjlighet att pendla men önskar fysiska studiekamrater och hjälp med uppkoppling. Utbildningen kommer dessutom att erbjudas på distans. Du kan alltså sitta var som helst och följa undervisningen och interagera med lärare och övriga studiekamrater. Allt du behöver är en dator/surfplatta och internetuppkoppling.

Samtliga föreläsningar kommer även att spelas in för de som inte har möjlighet att deltaga till exempel på grund av arbete. Detta flexibla studieupplägg ger dig även möjlighet att studera när det passar dig bäst.

Utbildningslängd och studietakt

Kursperiod: 13 september - 17 juni, 2021

Kursen kommer att bedrivas på kvartsfart för att underlätta kombinationen av arbete och studier.

Förkunskaper

För att vara behörig till kursen krävs grundläggande behörighet* och minst 6 månaders arbetslivserfarenhet. Om du helt eller delvis saknar grundläggande behörighet kan du antas till kursen via reell kompetens (studenten bedöms ha annan utbildning och eller praktisk erfarenhet/arbetslivserfarenhet som motsvarar grundläggande behörighet) eller 20%-regeln (ledningsgruppen bedömer att studenten trots avsaknad av grundläggande behörighet har förutsättningar att tillgodogöra sig kursen).

*Grundläggande behörighet:
Du är behörig till kursen om du har en gymnasie- eller vuxenutbildningsexamen eller annan svensk eller utländsk utbildning som motsvarar kraven ovan.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och CSN-berättigad.

Vetlanda Lärcentrum

På Vetlanda Lärcentrum har vi all vuxenutbildning under samma tak. Hos oss kan du läsa yrkeshögskoleutbildningar och fristående högskolekurser som leder till utvecklande arbete och personlig utveckling. En bra start i din yrkeskarriär, helt enkelt. Vi har inspirerande studiemiljöer där du...


Läs mer om Vetlanda Lärcentrum och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: E-hälsa

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Vetlanda Lärcentrum

Kyrkogatan 54A
574 31 Vetlanda


Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen E-hälsa från Vetlanda Lärcentrum, fyll i följande uppgifter: