Visa studentum.se som: Mobil

Hur tänker du när du väljer utbildning? Hjälp oss att svara på några frågor i vår undersökning och ha chans att vinna två biobiljetter!

Träslöjd och Smide

Västerbergs folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskoleutbildning
Storvik
Heltid
Studiemedelsberättigad
Svenska
Startdatum: 2020-08-17 - Storvik
Sista ansökan: (senare i mån av plats)

Träslöjd och Smide

Gå en utbildning inom träslöjd och smideGå en utbildning inom träslöjd och smide

Är du intresserad av färg och form, kulturhistoria, träslöjd och smide? Då har du kommit rätt.

Västerbergs folkhögskola erbjuder både en grundkurs och en fördjupningskurs inom träslöjd och smide för dig som vill få goda kunskaper i slöjdens material, form, funktion, historia, verktyg och en grund till ditt eget formarbete.

Träslöjd - Smide, grundkurs

Under grundkursen i träslöjd och smide kommer du att få lära dig slöjda i traditionella tekniker med handverktyg. Med kniv, yxa och andra handverktyg lär du dig olika slöjdtekniker/metoder. I smedjan får du lära dig forma det glödande järnet.

Skolans huvudlärare undervisar i alla tekniker och gästlärare kompletterar inom flera områden. Detta skapar en god kontinuitet i undervisningen. Du kan kombinera denna kurs med att läsa in enstaka ämnen på allmän kurs för att komplettera din behörighet till högskola.

För att gå grundkursen i träslöjd och smide behöver du inga förkunskaper. Här är alla över 18 år välkomna att lära sig och ta del av varandras kunskaper. Målet med utbildningen är att du ska få goda kunskaper i slöjdens material, form, funktion, historia, verktyg och en grund till ditt eget formarbete. Detta ger dig i sin tur en bra bas till fortsatta studier, eget skapande eller arbete.

Träslöjd - Smide, fördjupning

Du som har kunskaper inom slöjd och/eller smide och vill komma vidare i ditt skapande i en kreativ miljö ska gå fördjupningskursen. Här får du tränga djupare in i olika slöjdtekniker och dess historia. Material, form och funktion är viktiga begrepp. Under utbildningen används enbart handverktyg. Du jobbar ofta självständigt med olika teman och egna projekt under handledning.

Kulturhistoria, färg och form, utställnings- och presentationskunskap ingår liksom förutsättningarna för slöjdarens egna verksamhet/företagande. Inspiration får du genom studier av äldre föremål, bruksföremål och miljöer men även genom föreläsningar och studiebesök bl.a. hos aktiva slöjdare och museer.

Du har möjlighet att göra praktik hos någon verksam slöjdare/hantverkare. Du kan kombinera denna kurs med att läsa in enstaka ämnen på allmän kurs för att komplettera din behörighet till högskola.

För mer information om Träslöjd och Smide, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan och behörighet

Du behöver inga förkunskaper för att söka utbildningen Träslöjd - Smide. Du måste ha fyllt 18 år, i övrigt är alla åldrar välkomna.

Förutom ansökningsblanketten behöver skolan en skriftlig presentation av dig, ditt mål och de förväntningar du har på utbildningen.

Kostnader

De båda kurserna är studiemedelsberättigade. Kontakta gärna CSN, centrala studiestödsnämnden för mer information.

Ungefärliga kostnader för material och resor är 1500-2000 per termin för grundkursen. På fördjupningsåret kan det bli ca 3000-4000 kr.

Västerbergs Folkhögskola Facebook

Västerbergs folkhögskola

Västerbergs folkhögskola

Är du intresserad av stickning, dramapedagogik, smide, eller matematik? Vill du utbilda dig till Lärarassistent? Studerar du med ett bestämt mål i sikte eller ”bara” för att det ger dig stimulans och utveckling?Passar det dig bäst att sitta hemma och...


Läs mer om Västerbergs folkhögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Träslöjd och Smide

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Kontaktuppgifter till Västerbergs folkhögskola

Västerbergs folkhögskola

Ovansjövägen 333
812 90 Storvik

Beställ information

För att få mer information om utbildningen Träslöjd och Smide från Västerbergs folkhögskola, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,3)
Baseras på 16 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: